Delen vinden we super lief

Vandaag gaan we het op Kiss and Make up Day goedmaken met die dierbaren waarmee we onnozele ruzies hebben die een wig drijven tussen jou en een dierbare! Zonde van de energie en frustratie! Toen ik aan rond vroeg aan dierbaren of ze iets goed te maken hadden, kreeg ik nee op mijn vraag, tot we er iets dieper op in gingen. Het is soms zo makkelijk om sorry te zeggen en het goed te maken, realiseerden we ons. Want laten we wel wezen, het gaat soms echt nergens over!

warme truien dag, trui, winter, warme trui, themadag
Sorry leren zeggen is een groot goed en een belangrijke levensles.

Kiss and Make Up Day

Iedere 25 augustus is het Kiss and Make Up Day. Een dag om wrok, woede en verontwaardiging los te laten en het draait om het opgeven van je koppigheid. Ook jij hebt vast iemand waar je het graag goed mee wil maken, of simpelweg sorry tegen wil zeggen. En daar is deze dag Kiss and Make-up day nu precies voor in het leven geroepen!

Deze themadag hoopt mensen aan te moedigen zich te verzoenen met iedereen van wie ze vervreemd zijn. Dit kan in huiselijke sferen zijn, op je werk, op het schoolplein, vrienden, of in je familie. Bij kinderen gaat het heel snel; kusje, knuffel en het is weer goed. Bij volwassenen gaat dat toch iets lastiger!

Ruzie vermijder

Een leven zonder conflicten zou toch wel fijn zijn. Ik ben niet dol op ruzie maken of om discussies aan te gaan. De confrontatie mijd ik liever, al is dat ook niet gezond. En hoezeer ik mijn best doe om ruzies te voorkomen, is het onontkoombaar om nooit meningsverschillen te hebben. En tja dat kan soms hoog oplopen. Ik ben echt wel eens woest een kamer uitgelopen om mezelf te beschermen van het zeggen van nare dingen. Ik denk dan altijd aan het appel project en wil slechte uitspraken voorkomen. Woorden kunnen namelijk heel erg veel pijn doen!

Ruzie zoeken is best een kunst. Ik kan dan gewoon beter weglopen, of iets inslikken omdat je op het moment zelf, allerlei emoties hebt die je inschattingsvermogen sterk beïnvloeden

Onvergeefbaar

opvoeden , opvoeding, zeg dit nooit, fouten
Ben je boos? Pluk een roos. Zet hem op je hoed. Dan ben je morgen weer goed!

In de meeste gevallen leg je een situatie naast je neer en wordt het akkefietje vergeten. Echter, als er pijnlijke dingen worden gezegd, of iemand echt gekrenkt wordt, kan het gaan zwellen en kan de boel ontploffen.

Ruzies en misverstanden kunnen een hele lelijke wending nemen en als je het niet oplost, vervreemd je van elkaar. En voor je het weet verlies je iemand uit het oog. Kiss and make-up is het simpelweg ‘goedmaken‘, het vergeven en vergeten. Dat verreisd wel actie. Maar hoe doe je dat als de wond best diep zit?

Ik kan het niet uit mijn hoofd zetten, Denk alleen maar aan jou. Ik zal me verbeteren en beter opletten, Want ik deed dit allemaal omdat ik van je hou.

Een 2e kans op Kiss & Make-Up day

Op de Kiss and Make Up Day geef je iemand een tweede kans en neem je zelf het initiatief. Het is dé dag om alle verschillen opzij te zetten je dierbaren weer te benaderen. Je doet als het ware een duit in het zakje, want waarom wil je altijd gelijk hebben? Soms kun je jezelf ook in de spiegel kijken en over je hart strijken. Je eigen eigenwijsheid kan je soms aardig in de weg zitten. En daarbij gaat het mijn inziens wel om dierbaren, want ik kan je zeker voorbeelden geven van personen die niet meer op mijn, of hun eigen boete bankje komen te zitten.

schoonmoeder relatie

Zo kun je het weer goedmaken

Boos blijven is schadelijk voor een relatie, maar ook voor je eigen mentale en fysieke gezondheid. Je bloeddruk heeft het er zwaar mee en ook slaap je slecht. Mijn tip is dan ook; gebruik deze dag om alle je boosheid los te laten en het goed te maken met iemand met wie je ruzie hebt gehad.

Door het goed te maken, kun je er samen sterker uitkomen, mits je je eigen aandeel erkent en ten allen tijden open communiceert. En hoeveel emoties je ook hebt, bijna alles is te herstellen zolang je in staat bent om even tot tien te tellen en het slim aan te pakken. Denk daarbij aan de volgende 4 punten:

Rhodiola rosea, stress, voornemens
Soms vaak je een achterlijke glijder, herpak jezelf en biedt je excuses aan!

1. Erken je fouten en spreek uit wat je hebt gedaan

Benoem expliciet wat je fout hebt gedaan en erken dat je je niet realiseerde dat je hier iemand mee kwetste of pijn deed. Wees daarbij niet te vaag en geef al helemaal niet een ander de schuld. Trek je boetekleed aan en het komt goed.

2. Geef een verklaring

Zonder een verklaring is een excuus iets vaags. Je wilt wel dat je dierbare zich weer veilig en vertrouwd bij je voelt. Met een reden kan het echt afgesloten worden. Geef toe dat je moe, stress op het werk, weinig tijd voor elkaar, dronken, verliefd, gestresst, sacherijnig, of overwerkt bent. En pas dan wel weer op dat je er niet een belediging bovenop gooit.

vrede en harmonie binnen het gezin

3. Toon berouw

Zelf houd ik meer van daden dan woorden, die kunnen leeg overkomen. Laat je dierbare zien en voelen dat je je schuldig voelt. Als je echt wil worden vergeven is dat een must!

4. Maak echt écht goed

Als je iets kapot hebt gemaakt, koop dan iets nieuws. Ben je niet op komen dagen plan dan een nieuwe afspraak in en trakteer. Je maakt het echt goed als je ook de consequenties omarmt. En als je iemand pijn hebt gedaan, ga iets leuks doen om het goed te maken! Een fijne avond samen kan veel onrust wegnemen en de donkere wolk boven jullie doen verdwijnen.

Taartjes helpen altijd om het goed te maken!
Ik moet je nog iets zeggen. | Misschien is het veel te laat. | Ik wil me er bij neerleggen. | Sorry, ik hoop dat je me niet echt verlaat.
kiss and make up, goedmaken, themadag, kiss and make up day, dankbaar, verrassingen, verrassing, liefde, verjaardag cadeautip

Sorry voor alles wat ik je heb aangedaan.
Ik kijk erop terug schat,
en ik laat een traan.
Een traan van teleurstelling,
een traan van spijt.
Want ik maakte een fout,
maar ik wil je niet kwijt.
Kon ik maar terug in de tijd.
Dan zou ik alles veranderen,
Je geven wat je verdient.
Ik hou van je, zal je nooit laten gaan.
Sorry voor alles wat ik je heb aangedaan.

Heel veel succes met het goedmaken!! ik klim ook in de telefoon.

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Instagram Twitter Facebook Youtube We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief