Delen vinden we super lief

Huisdiersterren met een eigen social media account komen steeds meer in het nieuws! Ze hebben een grote fanbase en worden steeds populairder. En néé het gaat niet om Garfield, de gelaarsde kat, of animatie huisdieren! het gaat hier om om echte huisdieren! Bij de meeste baasjes van de huisdiersterren begint het posten van foto’s voor de lol dat kan uitgroeien tot een lucratieve business. Vooral in de Verenigde Staten is er een ware business ontstaan.

huisdier, furreal

Uiteraard kennen we Lassie en de 1001 dalmatiërs nog heel goed, maar deze hype neemt nu echt hele andere vormen aan. De Nederlandse Arvid uit Eindhoven en zijn kat Smoothie hebben bijvoorbeeld al zo’n 2 miljoen volgers! En wist je dat The Best Social Awards zelfs een nieuwe categorie heeft: Beste Dier! Want tsja, in het huidige social tijdperk hebben sterren ook een staart. En als we overzee kijken is het nog indrukwekkender qua huisdiersterren! Mijn aandacht is gewekt!

foto's, instagram kat

Een indrukwekkend lijstje met huisdiersterren

De poes Maru heeft op facebook bijna 140k volgers en Waffles the Cat is door Forbes zelfs uitgeroepen tot de top tien influencer met meer dan 2,5 miljoen volgers. Huisdiersterren kunnen het dus echt ver schoppen! Of wat dacht je van de altijd vrolijke Lilbug met meer dan 2,4 miljoen volgers. Dit huisdier heeft zelfs een eigen blog! Ze weten een steeds groter en uitgebreidere digitale vriendenkring te vergaren.

De gelaarsde kat in carré, huisdiersterren
De gelaarsde kat, Cats…
huisdieren krijgen en steeds prominentere rol!

Andere leuke huisdiersterren om te volgen zijn fatCat, Cheeto, Pudget the cat, de besnorde Hamilton the Hipster cat, rexie cat en Tardar Sauce met de bijnaam Grumpy Cat . Deze kat was echt razend populair door zijn grappige, chagrijnige uitdrukking op haar gezicht. Het boze gezicht zag je zelfs overal terug! Je kunt het zo gek niet bedenken of je kon het bestellen! T-shirts, kalenders, bekers en vele afbeeldingen zijn er in de jaren van verschenen, te grappig. Er gaan zelfs verhalen dat de kat vele miljoenen heeft binnen geharkt. hij is inmiddels overleden, R.I.P.

Hondjes als
Huisdiersterren

En niet enkel katten zijn populair! Ook hondjes doen het goed op social. Wat dacht je van Digby of de grappige Trotterpup. De hondjes op de facebook pagina Boo, ‘the cutest dogs in the world‘ hebben zelfs meer dan 16 miljoen ‘likes’. En met 391k likes kan menswear dogs er ook wat van!

ricky furreal hondje,  instagram hond
Onze speelhond Charley van furreal

De eigenaar van dit hondje heeft het er maar druk mee! En het hondje dat we absoluut NIET mogen overslaan is toch echt wel Puli, de hond van Mark Zuckerberg.

De populariteit van deze huisdiersterren is onkenbaar. Het heeft een trouwe en loyale fans die dol zijn op huisdieren. Misschien moeten wij onze katten ook maar een grotere rol geven in huize Olivette en staat ze ooit een filmcarrière in een film te wachten.

Te grappige outfits kun je bestellen voor je kat,
misschien toch onze eigen katten Instagram waardig maken?

Huisdiersterren als goudmijn

Heel veel huisdiersterren zijn voor hun baasjes een goudmijn geworden. Vooral als er merchandise bij komt kijken dan kun je de dollars binnen harken. En het leukste van alles is misschien wel dat je huisdier niet eens heel mooi hoeft te zijn. Het gaat vooral om de schattigheid of gekheid van een dier. De foto hoeft niet ‘picture perfect‘ te zijn! En als je er geen genoeg van kunt krijgen, of misschien zelfs inspiratie wilt opdoen, dan raden we je de lijst op Mashable aan met een groot aantal volg-waardige huisdieren..

foto's, huisdiersterren

Nederland, dicht bij huis

De grote sterren komen uit de VS maar ook in Nederland hebben we een aantal bekende Instagram accounts. Denk dan aan worldofmack met 17,6k volgers. Een bekende Politiehond is ook wel Bumper en ook Pip is leuk om te volgen. Er is een heel scala aan waardevolle beestjes op het web terug te vinden.

Actieplan

Misschien moet ik toch maar een Instagram account beginnen voor één van mijn katten. En wie kunnen ze beter hebben als marketing manager dan ondergetekende. Zal het me lukken om ze in een handomdraai! een online-beroemdheid te laten maken? Dan zul je zien dat ze in no-time meer volgers op Instagram hebben dan al mijn vrienden bij elkaar.

Het lijkt me overigens niet verkeerd om als manager van je huisdier vele royalty’s binnen te harken door het beheren van alle merchandise en de vele boekingen. Ik weet alleen niet of mijn katten het zien zitten dat ik ze de hele dag fotografeer of film en ben bang dat ze al iets te oud zijn. Maar ach het proberen waard als ik het zo zie! Selva onze kat ligt er al relaxed, als echt model bij op zijn geclaimde fauteuil!

fauteuil, stoel, huisdierensterren, kat, stoel

Het is overigens wel handig om als puppy af aan te beginnen. Dat is schattiger en trekt vele fans aan. En als je huisdier iets aparts of opvallends kan of heeft, helpt dat ook enorm! Originele afbeeldingen trekken immers veel fans. Dat bewijst bijvoorbeeld Tuna de ‘underdog met de overbeet’ wel weer! Dit beestje weet zich wel te onderscheiden! Misschien toch maar even een ander actieplan bedenken! ondertussen scrol ik nog even tussen de grappige foto’s van de huisdiersterren. Het is me wel een wondere wereld dat International Cat Day toch een extra dimensie geeft !

Liefs Olivette

Ook zijn we actief op Twitter Facebook Youtube en Instagram. We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat.


Delen vinden we super lief