Delen vinden we super lief

de gelaarsde kat carréHier keek ik zo naar uit! Samen met mijn kindjes ging ik voor het eerst naar mijn zo geliefde koninklijk theater Carré. Ik heb al heel lang kaarten thuis liggen voor de musical “Gelaarsde kat de musical” en eindelijk was het zover. Door mijn grote voorliefde voor theater, musicals en voorstellingen ben ik dan ook vaak in het theater te vinden. Dit wil ik mijn kinderen ook graag meegeven. Deze voorstelling heeft zelfs de Musicalworld award voor beste jeugdproductie gewonnen. Hoe tof is dat en ik weet wel waarom!!

Gelaarsde kat

De-gelaarsde-kat

Tijdens deze musical gaan we mee naar een sprookjeswereld waarin de gelaarsde Kat laat zien hoe hij bij een arme molenaarszoon terecht is gekomen. Misschien ken je het verhaal van het gouden boekje. De twee raken goed bevriend en de kat belooft de molenaarszoon alles wat hij zich maar kan wensen. De kat hoeft hier weinig voor te hebben, enkel zijn mooie kleren en leren laarzen.

Snuistere plannetjes

De grote vraag is wat de gelaarsde kat van plan is. Zal hij zijn belofte nakomen, of is hij niet te vertrouwen en krijgt dit verhaal een ander staartje? Mijn kinderen zijn dol op de netflix serie “de gelaarsde kat” en wisten goed wat voor een streken deze kat in zijn mars heeft. Ook heb ik het verhaal keer op keer voorgelezen, waardoor ze tijdens de voorstelling helemaal in het verhaal opgingen. Wat ik knap vind van de opvoeding, is dat ze weten te verrassen, ondanks dat je het verhaal kent. Grappig wendingen, leuke plots en verfijnd acteerwerk!

de gelaarsde kat carré

Thuis komen in Carré

Allereerst is het genieten van deze nieuwe Efteling sprookjesmusical “De Gelaarsde Kat“, maar ook om weer even ’thuis’ te zijn. Hand in hand liepen we richting het theater vanaf het metrostation. De kindjes vonden het maar wat spannend om samen met mama naar het grote theater te gaan. Onze zondag middag stond in teken van een swingende voorstelling vol kattenkwaad.

En voor mij was het net alsof ik nooit was weggeweest! Extra leuk dat Erwin bij de deur stond om onze kaartjes te controleren. Dat is 20 jaar geleden dat ik met hem samengewerkt heb als theatermedewerker, wat vliegt de tijd!! We vonden elkaar geen spat verander, al had hij wat minder haar en ik wat extra rimpels en twee rondrennende kindjes.

Videoimpressiede gelaarsde kat carré

Onderstaande videoimpressie van “de gelaarsde kat” had ik al bekeken bij het bestellen van de tickets. Dit wist me destijds gelijk te enthousiasmeren, maar het zien van de voorstelling was zo veel beter. Van het begin tot het einde van de voorstelling heeft het mij (en ook de kindjes) weten te boeien. De choreografie, teksten, grapjes en goed acteerwerk heeft indruk op me gemaakt. En bij het opkomen van alle kinderen smolt mijn hart. Wat ontzettend leuk gedaan! Mijn kinderen straalde van oor tot oor en heb ik ook hardop horen lachen…

Het zangtalent, de blije gezichten, het decor… chapeau! You made my day! Olivier wilde zelfs ook naar de 2e voorstelling die erna gepland was. Ik ontkom er niet aan, we zullen heel snel naar de efteling moeten. En met plezier, want was is dit een aanrader!

Carré

De charme van Carré moet je uiteraard helemaal zelf beleven. Iedereen raad ik aan om hét theater van Nederland aan de Amstel echt een keer te bezoeken. De sfeer is geweldig en het straalt koninklijke allure uit. Je kijkt je ogen uit bij alle verfijnde deDe gelaarsde kat de musical tails.

Carré 130 jaar

Theater Carré vierde in december 2017 maar liefst haar 130ste verjaardag. Het theater kent dan ook een lange geschiedenis vol verhalen, weetjes en ontwikkelingen. Het theater heeft jaren geleden een grootste verbouwing ondergaan waarmee het theater weer volledig meegaat met de huidige tijd. Ik werkte overigens in het ‘oude’ Carré, nog van voor de verbouwing.

Leuke weetjes Carré

Een leuk weetje over Carré, is dat de eerste generatie kroonluchters in Carré nog op gas werkte. Het duurde destijds maar liefst 4 uur om ze allemaal aan te steken! En wist je dat Carré geen kleedkamer 13 heeft, omdat het getal 13 een ongeluksgetal is voor veel artiesten. Een foutje van de architect is echter wel dat de artiesteningang 13 treden heeft….oeps

de gelaarsde kat carré

Sweet memories

In de tijd dat ik er mijn bijbaan had als theatermedewerker, kwam het koninklijke gezin regelmatig naar Carré. Zo kwam het wel eens voor dat prinses Beatrix ongezien een spontaan bezoekje bracht bij een theatervoorstelling. Dit was vaak onaangekondigd en ze sneakte naar binnen als de voorstelling net was begonnen. Dit is ook wel de reden dat loge 5 veelal leeg blijft. Hij is altijd beschikbaar voor leden van het koninklijke huis. Of dit nu ook nog zo is weet ik overigens niet. Ik werk er immers al jaren niet meer.

Wat was het heerlijk om er weer te zien en ik kom heel snel weer, want bij het bekijken van de speellijst, wil ik echt alles wel aanvinken..

Hierbij een korte videoimpressie van onze trip naar Carré:

weetjes over carré

 

 

 

 

 

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Twitter  Facebook Youtube Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat!


Delen vinden we super lief