Delen vinden we super lief

Wat is voor jou “echt geluk en hoe kunnen we er meer van ervaren, zelfs in deze gekke, moeilijke tijden? Afgelopen jaar zijn we op onszelf teruggeworpen en hebben we veel ups en downs gekend en bevonden we ons vaak buiten onze comfortzone. We vonden geluk in kleine dingen en in het contact met onze naasten om alle veranderingen te kunnen behappen. We kregen we wat te verstouwen hé, met het thuiswerken, homeschooling en het gezinsleven an sich.

Wat heb ik in het begin van de pandemie veel uit de kast getrokken om mezelf en dierbaren een lichtpuntje te bieden, interesse te tonen en ten allen tijden interactie te houden.

geluk, waarden en levenslessen return to sender

Toch begon de koek langzaam op te raken en ging ik me meer op mezelf richten. Mijn gezin en ikzelf ging voor, waarbij ik overigens wel uit mijn comfortzone bent gestapt. Langzaamaan zocht ik naar een manier om mezelf scherp te houden en bovendien persoonlijk te kunnen groeien. En ook, misschien nog wel belangrijker, mijn leven even te pauzeren om te reflecteren. ‘Want sta ik nu, waar ik wil staan, hoe zie ik mezelf over een jaar, of twee’…. dat resulteerde in een banenwissel en ook de keuze om te gaan verhuizen. De knoop is dan echt doorgehakt en we vertrekken uit Diemen.

comfortzone, coconing, Heb jij ook een grote dosis persoonlijkheid en de glamourstijl als de nieuwe Na! Na! Na! Surprise Teen Dolls

Cocooning

Gedurende de Pandemie kropen we als gezin steeds meer in onze bubbel en gezin cocon dat voor mij echt fungeerde als psychologisch beschermingsmechanisme tegen alle veranderingen. Bij iedere maand die passeerde, verwaterden er contacten, onbewust en ongewild. Zowel mijn man als ik hadden een banenwissel en wilden optimaal balans behouden in het gezin. Dat is waarom we op rust, reinheid en regelmaat terug vielen.

We konden niets aan de situatie veranderen en besloten daarom het geluk met elkaar te beproeven door een veilige thuishaven te bieden. Daarbij wilden we elkaar niet het huis uit jagen met ongerustheid en zorgen tijdens de school lockdown en we het zelf ook even niet meer wisten. Mama kan immers niet alles…

Op de rit

Comfortzone, coconing

Bij een rustiger leven gedijen we goed en maakten de nieuwe situatie snel eigen en hadden alles snel op de rit. De comfortabele routine in het gezin beschermde ons tegen het onbekende, waarbij we allemaal staande bleven. Want wat is het heftig om jezelf te blijven motiveren en enthousiasmeren als je zo afgevlakt wordt zonder prikkels bij een Lock down. Nu het voorjaar zich meldt en mijn baan me ontzettend goed past, begin ik de sociale contacten ook echt wel te missen. De rups wordt een vlinder…

Mijn geluk zit ‘m in de kleine dingen als het dragen van een moeder -dochter armbandje en dat mijn dochter mijn hand spontaan vast pakt..

Buiten je comfortzone

Afgelopen maanden ben ik gaan inzien dat echt geluk niet iets is dat je bereikt, of dat je koopt, maar dat het echt iets is waarvan je beseft dat het altijd voor je beschikbaar is. Door dankbaar te zijn, te relaxen en door me te realiseren wat je in huis hebt en wat je om je heen hebt, vonden we geluk in de kleine dingen. Ik wil geen vis zijn die op zoek is naar de oceaan, zoals Hal Elrod het mooi beschrijft in zijn Miracle Morning sessies.

Curacao
Thuis leek het onrustige, gejaagde gevoel zo eigen en normaal te zijn. Vaak besef je tijdens je vakantie dat je je ook heel anders kunt voelen en dat het tijd is voor veranderingen en om buiten je comfortzone te treden.

Toch weet ik wel dat je buiten je comfortzone geprikkeld wordt, waardoor ik niet te lang stil kon blijven staan op sociaal gebied. Door het wisselen van baan ben ik mede gaan inzien dat er meer is buiten mijn veilige comfortzone. Het is heel goed om je los te maken van mijn comfortabele wereldje, waar alles bekend is met je gewoontes waar je nooit van afwijkt. Er komen momenteel zoveel avonturen op mijn pad dat ik zelfs vrienden die in zak en as zitten, probeer te activeren om uit hun comfortzone te stappen. Het bracht mij immers ook zoveel goeds en we moeten onszelf ook altijd blijven uitdagen!

armband, return to sender, Kaya

Future proof

En nu ik meer gesetteld ben binnen het team van mijn nieuwe, fijne werkgever, mijn collega’s beter leer kennen en zij mij, dat ik successen boek en me als een vis in het water voel, gaat de wereld om me heen ook meer open. Daarnaast is er een nieuwe wereld voor me zichtbaar en is dat nog maar het begin van de veranderingen. Het voelt eigenlijk heel goed dat ik buiten mijn comfortzone ben gestapt, dat we een (niet voorziene) banenwissel hebben ondergaan.

De bal van positiviteit is gaan rollen en sturen we de juiste kant op. De volgende stap is namelijk een verhuizing naar ons droomhuis, onze eigen Villa Kakelbont. Het roze schilderen mag niet aangezien het een rijksmonument is, maar binnen kan ik uiteraard los gaan.

hermitage, tuin, tuinarchitect, tuinier, de parken, apeldoorn,
Onze Villa kakelbont, waar de vlag uit zal hangen

Hectisch

zandbak, geluk,  TikTok, app, chalet, vakantiehuisje, olivette, chalet olivette

Tegenwoordig lijkt het normaal om te blijven rennen en vliegen in deze maatschappij. Het lijkt enkel te draaien om succes en het bereiken van doelen. En gaandeweg, terwijl we altijd maar aan het rennen zijn, vergeten we soms stil te staan bij de haltes die we passeren. Dat is dan ook de reden dat we een stapje terug namen met sociale aangelegenheden. We namen ‘pas op de plaats‘ en ons leven hoefde niet altijd nóg grootser en meeslepend te zijn.

Tot slot

Ondertussen stimuleer en adviseer ik anderen om altijd buiten je comfortzone te stappen, al is het met iets kleins. En dat hoeft echt geen radicale carrière-verandering in te houden, of een grote verhuizing zoals bij ons. Vul je leven in dat klopt en waar jij het ultieme geluk mee behaalt is mijn advies.

Tijdens de tegenslagen die op ons pad kwamen, gaven we het een plekje en zagen de situatie los van ons algemene welzijn. Mijn les hieruit is vooral; je hebt altijd de keuze om gelukkig te zijn. Iedere dag brengt iets moois en eigens en je staat zelf aan het roer.

Veel liefs en dankbaarheid, Marjolein

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op TwitterFacebook |Youtube| Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief