Delen vinden we super lief

Cantharel, van der valk, apeldoorn, valk, hotel, eropuit, nachtje weg

Als moeder van drie jonge kinderen is een Me-Time moment op een doordeweekse dag ver te zoeken. Toch heb ik er dagelijks behoefte aan om mezelf te horen denken. In alle stilte, tijd voor mijzelf. Ik besloot het boek Miracle Morning te lezen na veel lovende reacties opgevangen te hebben. Zouden de Life S.A.V.E.R.S. werken? Zorgen de zes oefeningen er gegarandeerd voor dat je leeft naar je volle vermogen? Dat zou perfect zijn!

Mijn lichaam en hoofd gun ik de s’ochtends meer tijd om rustig op te starten en ik kan daar wel wat oefening bij gebruiken. Fanatiek begon ik aan de 30 dagen challenge uit het boek van de Miracle Morning om te ervaren of mijn leven echt een kickstart en boost zou krijgen van de 6 Life S.A.V.E.R.S. Er is immers niets moeilijker dan nieuwe patronen in je leven aan te nemen.

werkplezier balen als werkende, ambitieuze moeder
“Onderzoek heeft aangetoond dat we ongeveer de gemiddelde persoon worden van de 5 personen waar we het meeste mee omgaan en tijd mee doorbrengen. Dit is de meest bepalende factor voor wie jij wordt. Omring je daarom met de personen die je zou willen zijn”

Een succesvoller leven

dankbaarheid, dankbaar, gratitude, liefde, succes, aantrekkingskracht, aantrekken
“Een van de verdrietigste dingen in dit leven is aan het eind terugkijken met spijt. Vooral met de gedachten en wetenschap dat je zoveel meer had kunnen doen hebben en bereiken”

In het boek Miracle Morning geven ze aan dat je in 21 dagen verandering ziet en met 30 dagen een nieuwe routine kunt inbouwen. Deze multi-taskende moeder is wel in voor een uitdaging en ik ging er voor. Mijn kleine saboteurs (lees kinderen) moeten er geen lucht van krijgen dat ik een uur eerder opsta, anders zitten ze er straks vrolijk bij om me te vergezellen.

Met plezier vertel ik jullie hoe ik het heb aangepakt en welke impact het boek op mijn leven heeft gehad. Want zou de Miracle Morning werken, of is het klinkklare onzin?

‘Miracle Morning’?

Het boek met de catchy titel ‘The Miracle Morning gaat over Hal, die op zijn twintigste werd aangereden, 6 minuten dood was, elf botten brak en wellicht nooit meer zou kunnen lopen. Het ongeluk zette zijn leven op z’n kop, maar hij wist zich te herpakken. Hal Elrod is het levende bewijs dat het voor iedereen mogelijk is om tegenslag te overwinnen en het meeste bijzondere leven op te bouwen dat we ons maar kunnen voorstellen.

Hij weerstond de logica van de artsen en gooide zijn leven om. Hij werd een top presteerder binnen zijn bedrijf, een ultramarathonloper, een bestseller auteur, hiphop artiest, echtgenoot, vader en internationaal gastspreker. Door zijn 6 gewoontes in je eigen leven te introduceren, kun je ook zelf je leven succesvoller maken.

doelen, miracle morning, reach for the stars

Review

De eerste hoofdstukken vond ik rauwe kost en heel Amerikaans. Diverse succesverhalen en zijn eigen ellende werd nauwkeurig beschreven. Ik wilde het boek bijna wegleggen, maar zette door. Het verhaal en de vele loofbetuigingen waren misschien nodig om het hele plaatje te begrijpen. In de daaropvolgende hoofdstukken neemt Hal ons mee in zijn ochtend routine. Wat me vooral bij is gebleven, is dat ik niet middelmatig wil zijn.

ben Sim only, smartphone, moeder, wijs

Ik heb nog zoveel wensen op mijn bucketlist en mijn leven zit nog vol potentie. Het is echter aan mijzelf om daar actie in te ondernemen. En zo geschiedde. “Er zijn genoeg grijze muisjes en dat wil ik niet zijn!” Dat werd mijn affirmatie!

Hoofdstuk voor hoofdstuk las ik verder. Met als doel om me minder gestrest te voelen, stabieler leven te leiden, meer gefocust te zijn, gelukkiger te worden en blijer in het leven te staan. Door dat extra uurtje eerder opstaan kreeg ik meer energie, helderheid en motivatie voor het najagen van mijn grootste doelen en dromen. En dan met name de doelen en dromen die ik al veel te lang hebt uitgesteld.

huilbaby, opruimen ochtendritueel, Help mijn man snurkt!

Regelmaat

In het boek ‘The Miracle Morning’ worden 6 stappen (S.A.V.E.R.S) aangegeven waarmee je je ochtendroutine een boost kunt geven. De inspirators en succesvolle mensen op aarde zoals een Oprah Winfrey hebben er baat bij en voeren het dagelijks uit. Of de tools zoveel impact zou kunnen hebben op mijn persoonlijke en zakelijke leven, kon op maar 1 manier bewezen worden. Ik startte met de ”30 dagen challenge”.

Walra, beddengoed, dekbed, katoen, slaapkamer
Vastberaden opstaan om tevreden naar bed te kunnen gaan
Ik zou er echt aan moeten geloven om de wekker een uur eerder te zetten als normaal. Voor mij is slaap cruciaal om goed te kunnen functioneren en 7 uur is wat ik minimaal nodig heb.

Mijn ochtendroutine

hoogsensitief, burn out, moederschap, werk

Voor mij betekent een uurtje eerder opstaan dat de wekker om 6 uur gaat. Voor mij is de Fitbit ideaal als wekker die om mijn pols trilt. Een wekker op een tafel naast het bed doe ik mijn gezin niet aan. Er moet voorkomen worden dat het hele huis ook wakker wordt. Mijn smartphone laat ik altijd beneden liggen omdat ik niet nog scrollend op mijn telefoon wil zitten bij het naar bed gaan, of bij het wakker worden.

In stilte ga ik naar beneden om heel voorzichtig wakker te worden. Vervolgens start ik met de Life S.A.V.E.R.S. die staan voor Silence, Affirmations, Visualisation, Exercise, Reading en Scribing. Voor elk onderdeel trek ik 10 minuten uit.

slaapkamer, afvallen in december, Just frame it, inlijsten, cadeautip

Life S.A.V.E.R.S.

1. De S is van silence/stilte

‘Ok, ok, meditatie is niet my cup of tea’, maar ik ben het gaan doen en het heeft aanzienlijke voordelen voor je mentale en fysieke gezondheid. Met dank aan meditatie apps ben ik er mee begonnen. Als je tijd inlast om stil te staan bij het dagelijkse reilen en zeilen, gebeuren er alleen maar goeie dingen. Zodra ik wakker ben, drink ik een glas water en poets ik gelijk mijn tanden. Ook hier geldt: in stilte.

Geen elektrische tandenborstel waarbij de kinderen wakker kunnen worden. Ik ben zelf dol op een sterke tandpasta vol smaak zodat ik gelijk een fris gevoel heb. Zelf voeg ik ook nog even een gezichtscrème in mijn routine toe en borstel ik mijn haar. Ik lijk anders meer op dopdreadfred. We gaan fris en fruitig van start!

Top 4 meditatie apps:

  1. ‘Stop, Breathe and Think.’ Het eerste dat je moet doen als je inlogt met de app is “inchecken bij jezelf”
  2. ‘Simply Being’, je wordt begeleid met meditatie in combinatie met relaxe muziek
  3. ‘Head Space’, is een populaire meditatie-app waarbij je de te ervaren stress op dat moment even een plaats kunt geven.
  4. ‘Smiling Mind’, De gratis Smiling Mind-app is ontwikkeld door psychologen en brengt balans in het leven
Puik, diamant, kristal glas, kristal glazen
Begin de dag met water!

2. De A van affirmaties

Affirmaties zijn persoonlijke doelen waar je sterker van wordt, zoals bijvoorbeeld; ‘Het enige verschil tussen mij en de mensen aan de top is mijn toewijding en richt mij daarom dagelijks op het halen van mijn persoonlijke doelen’ De volgende affirmatie spreekt me ook aan: : ‘Ik neem niet langer met minder genoegen dan het succes en de vervulling die ik kan bereiken.”Het is mijn verantwoordelijkheid om mijn leven ten volle te leven en mijn doelen te bereiken, zodat ik een voorbeeld kan zijn voor de mensen om me heen. Het opbouwen van mijn leven kan niet wachten tot ergens in de toekomst. Mijn tijd is NU.”

fietsen
“Als je bent omringd met zwakke, luie mensen met altijd een excuus, dan wordt ook jij zo. Dit straalt op je af. Ren dus ver weg van mensen die zich richten op de negatieve dingen van het leven, anders wordt ook jij zo.”

3. De V is van visualisatie

Stel jezelf je ideale leven voor en leef hier naar. Waar wil je bijvoorbeeld wonen, leven, werken, niets is te gek! Ook houd ik mezelf vaak genoeg een lastig gesprek voor, of een discussie dat in mijn visualisatie al helemaal is doorlopen. Je zult minder stress ervaren als je er op voorbereid bent. Verder heb ik een moodboard hangen met mijn wensen. Zo was een eigen vakantiehuisje een grote droom die we hebben gerealiseerd. En ook het volgen van een studie, of heel eenvoudig met een bloggersweekend in mezelf investeren. Spreek je dromen hardop uit, dan ben je al een stapje dichterbij het uitkomen ervan!

sprookjescamping, chjalet Olivette, rheeze, vechtdal

4. De E is van excersise/bewegen.

sporten karate

Niets was zo lastig als mezelf van die bank te halen. Zelfontwikkeling en beweging gaan hand in hand. Ik moest mezelf in beweging krijgen, hoe stom ik het ook vind. Het gekke is dat ik op mijn tijd echt verslaafd was aan sporten. Met gemak rende ik 10km en planken vond ik warempel leuk. Nu ik minder fit ben, vind ik het het stomste dat er is. Dus offwe go. In de ochtend begin met een paar push-ups, 25 squads, een aantal Yoga oefeningen, even hoepelen, of een paar jumping jacks. Ook dansen op je favoriete muziek is een leuk begin!

badkamer
‘Opstaan omdat je wilt en niet omdat je moet.’

Na deze oefeningen duik ik onder de douche. Dat vaak niet langer is dan de efficiënte drie minuten. Het bewegen wil ik nog wel graag naar een hoger level trekken, work in progress!

5. De R is van reading/lezen

Er is een rits aan boeken die ik graag zou willen lezen. Zelfhulpboeken, managementboeken, tijdschriften. Overdag verzamel ik artikelen en blogs die ik in de ochtend rustig in 10 minuten kan doorlezen. Ook Podcasts heb ik recent ontdekt!

Stella fietsen

Het lezen bevalt me goed, of als ik het tijd technisch niet red, luister ik naar een boek in de auto. Ik begin graag met zelfhulpboeken omdat ik hier inspiratie uit kan halen. Een quote, positieve gedachten of levensmotto, kan mijn dag positief beïnvloeden. Om het af te wisselen heb ik ook softe romans op het lijstje staan. Ik ben allang blij dat ik zo’n 5-10 bladzijden per dag kan lezen. Mijn gedachten krijgen een impuls, ik word rustig en heb het gevoel dat ik in mijzelf investeer.

boekentip deltas

Het lezen van boeken stond al heel lang op mijn lijstje en de boekenkast stond vol met half gelezen boeken. Mijn wishlist met ‘uit’ te lezen boeken is dan ook vrij lang. Om het mezelf makkelijker te maken, heb ik een abonnement genomen op Storytel. In de ochtend luister ik in de auto richting mijn werk 30 minuten een boek dat ik in de middag herhaal. Op deze wijze hoop ik mezelf elke maand 2-3 boeken eigen te maken.

6. De S is van Scribing/schrijven

Ik combineer het lezen (luisteren) in de ochtend met lichte oefeningen. Mijn notitieblok ligt naast me waarin ik aantekeningen in maak. Ook heb ik mijn laptop opengeklapt waar ik aantekeningen in maak. Met korte zinnetjes, of verhalen waarin ik herinneringen ophaal schrijf ik alles van me af! Het is overigens heel leuk om het een tijd later terug te lezen. Een dagboek heb ik nog niet, het schrijven doe ik meer voor mijn blog. In notities in mijn laptop heb ik mijn overzicht van overpeinzingen, dankbaarheid, doelen of inzichten .

ontbijten, familie, gezin

Ontbijten

Als ik geluk heb, kan ik na mijn S.A.V.E.R.S in stilte ontbijten. Vaak red ik dat niet en neem het voor lief, maar eerlijk is eerlijk, een goed ontbijt is cruciaal om goed te kunnen functioneren. Ik ben niet te streng voor mezelf. Met drie kinderen en een echtgenoot die ook graag aandacht wil, is aandacht ook soulfood! Een banaan voldoet en op kantoor neem ik wel een cracker als de nood hoog is.

Broodbeleg Spread the Peas, ontbijt, eten, gezond

Vastberaden opstaan om tevreden naar bed te kunnen gaan

Met de 30 dagen challenge doorloop ik bovenstaande stappen in bijna een uur. Er zijn ook ochtenden dat ik het weet te proppen in 10 minuten, of zoals in het boek Miracle Morning wordt beschreven; in 1 minuut per onderdeel ben je in 6 minuten ook paraat! En pas nadat je helder bent opgestaan zou je pas je laptop of telefoon erbij moeten pakken.

gocustomised bedrukken personaliseren laptop, computer, werk

Off we go

En daarna begint dan echt mijn tijd met de kids, kletsen we ronduit en zijn we echt samen. Mijn hoofd is leeg, ik ben fris en wakker met een voldaan gevoel. Al na een aantal weken merkte ik een zichtbaar verschil. We doen het rustig aan, dat rust geeft. Geen haast meer in de ochtend en ook geen noodzaak meer om de kleintjes te laten haasten met getier en geklier. Het enige nadeel is dat de kids ook vroeger wakker worden. Dat uurtje is niet enkel meer van mezelf en ik ben bang dat ik nog ietsjes vroeger moet opstaan voor 100% me-time.

broodbeleg spread the peas 1
Ik kies er vandaag en elke dag voor om er de beste dag van mijn leven van te maken.

Je zult me niet meer vaak zien lummelen in de ochtend, of rondhangen in mijn Pyama. Het streven is zelfs om meer te gaan bewegen, maar overdrijven is ook een vak. Ik houd het vooralsnog bij visualiseren! Ook een must in mijn ‘Miracle Morning’ routine. Dat uurtje in de ochtend bespaart me zoveel tijd en geeft de dag een start met focus!

Het is fijn om ’s morgens te starten met iets voor mijzelf. Ik werk aan mijn doelen, wensen en kom echt vooruit. Door dat extra uurtje in de ochtend houd ik tijd over aan het eind van de dag. Door mijn focus krijg ik een berg energie terug voor een uurtje minder slaap. Het gaat in ochtend om mijzelf en niet pas aan het einde van een lange, vermoeiende werkdag!

burn out, moederschap, werk
De SAVERS voelen niet als een taak die moet. Ze voelen als fijne tijd voor mezelf. Je bent goed wakker, staat positiever in het leven en bent opgewassen tegen de uitdagingen van de komende dag.

Tot slot

Ik weiger om een middelmatig leven te leiden en realiseer dat ik daarvoor gedurfde stappen moet zetten. De macht heb ik zelf in handen om dit te veranderen en te creëren en ben daar mee begonnen met dit boek. En nu werk ik er aan om de Miracle Morning tot een gewoonte te maken. Een gewoonte waarmee het leven naar een hoger plan gebracht kan worden…

Zou de Miracle morning een methode voor jou zijn, of lijkt het je maar niks? Ik ben benieuwd!

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Instagram Twitter Facebook Youtube We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief