Delen vinden we super lief

Weight Watchers heeft als missie om impact te maken op mensen, gezinnen, en community’s over de hele wereld. En ik kan wel beamen dat ze dat is gelukt. Niet ieder bedrijf kan zeggen dat ze het leven van miljoenen diepgaand beïnvloeden. Dat doen ze echt goed, ook al kost deze ‘investering in jezelf’ wel een vermogen, eerlijk is eerlijk. Iedere week zie ik bij de workshops met eigen ogen hoe de strijd tegen de kilo’s door vele mede leden wordt beleeft.

Ze investeren allen in hun lijf en gezondheid. Bij velen is het een onzichtbare strijd die dagelijks in hun leven voorkomt, waaronder bij mij. De weg die ik volg om af te vallen is niet 1 echte lijn naar beneden. De mensen die dat meemaken zijn echt op 1 hand te tellen. Het is een traject van teleurstellingen, blijdschap, moed herpakken, jezelf een schop onder de kont geven en saboteurs mijden!

Impact van de investering in jezelf

Nooit had ik gedacht dat de investering in mijzelf via WW, weightwatchers heruitgevonden mij zou inspireren om dat ik iedere week braaf naar de workshop zou gaan. Laat staan dat ik me daar wekelijks zou laten wegen en het traject zou beginnen op weg naar een positieve, blijvende verandering.

Naast de workshops ben ik meer gaan bewegen, heb ik een fitbit gekocht, ben ik gezonder gaan eten en heb fijne contacten gemaakt met mede-WW’ers. Je maakt vooral connectie met anderen omdat je in het zelfde traject zit. Je kent elkaars ups en downs en steunt elkaar hierin! Ww, is een dure aangelegenheid, maar zie het als een langdurige investering in jezelf

“is het heel raar dat ik een navel op mijn rug teken om te zien hoe een platte buik er bij mij uit ziet?”

Ups & Downs

Toen ik rond de feestdagen toch iets was aangekomen baalde ik enorm van mezelf en schaamde me voor het weegmoment. Ik had notabene een blog geschreven met tips om te zorgen dat je niet zou aankomen met de feestdagen! “Nergens voor nodig om te balen’ wist de coach me gerust te stellen. “We vieren hier onze overwinningen, mijlpalen, maar ook de struggles en delen manieren om uitdagingen te overwinnen. En dat doen we met het uiteindelijke doel om te bereiken wat we met zijn allen nooit voor mogelijk hielden”. Balend ging ik huiswaarts, maar ze heeft gelijk! Het gaat om het resultaat uitgesmeerd over maanden, niet over twee weken. Vol goede moed herpakte ik mezelf!

Investering in jezelf, ww

Doe je mee?

Na een paar weken nadat ik met afvallen begonnen was, begon ik zelf te merken dat ik gewicht begon te verliezen. De eerste twee mijlpalen vierde ik met mijzelf en met mijn man die me in alles support! En toen kwam het moment dat mijn omgeving het zag. Om ervoor te zorgen dat ik zou slagen heb ik ook echt aan iedereen vertelt dat ik met afvallen bezig was. Het was ook wel heel tof dat mijn collega’s het ook begon op te pakken en dat we nu met zijn vijfjes bezig zijn met gezonde gewoontes!!

Als één persoon kiest voor gezonde gewoontes, dan volgt de rest ook merkte ik, waaronder ons gezin. Ik ben er nog langena niet en heb nog een lange, moeilijke weg te gaan! Maar ik heb de dropjes in ieder geval al wel vervangen door snoeptomaatjes! Nu het glas wijn nog!

Investering in jezelf, ww
Sinds lange tijd draag ik weer een broek!

Last but not least’ inspireren we elkaar bij de workshops! Eén voor één, collega per collega, community per community en breiden daarmee onze gezonde gewoontes uit. En nu nog volhouden! We doen ons best!

Investering in jezelf, ww

Dalai Lama

Een mooi verhaal dat ik nog graag wil delen met jullie is het volgende. De Dalai Lama is jullie ongetwijfeld bekend! Hij verwondert zich nog het meest van de mens!, vertelde hij in een interview! Zijn uitleg waarom, heeft me aan het denken gezet!

Wij offeren onze gezondheid op om geld te verdienen, vertelde hij. Dan offeren we weer ons geld op om onze gezondheid te herstellen. En dan zijn we weer zo bezorgd over de toekomst, dat we niet genieten van het heden. En dit heeft vervolgens het gevolg, dat we zowel niet in het heden als in de toekomst leven! Waarom leven we toch alsof we nooit zullen sterven om eigenlijk uiteindelijk te sterven terwijl we nooit geleefd hebben….

Een uitspraak die impact op me heeft gemaakt en me aan het denken heeft gezet. Volg ik mijn passie, ben ik gelukkig en leef ik in het nu?

Investering in jezelf, ww, familie

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Twitter  Facebook Youtube Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


 


Delen vinden we super lief