Delen vinden we super lief

yogaYoga, in de Nederlandse steden zie je steeds meer yogastudio’s verschijnen en ook menigeen sportschool biedt een yogales aan. Waar het voorheen met name ongekend populair was in Amerika, zien we het nu steeds meer in Europa. Het geitenwollensokken-imago is langzaamaan het veranderen naar een vlotter plaatje dat bij iedereen kan aansluiten.

Het zijn allang niet meer de ‘groenerikken’ of hippies die een yoga practice volgen. Iedere klas heeft tegenwoordig een mix van allerlei soorten mensen. Heerlijk, want dan kun je gewoon lekker jezelf zijn en dat is precies waar het bij yoga om draait. Veel yogalesjes worden dan ook zo gegeven dat het voor iedereen een fijn moment voor jezelf kan opleveren, waarvoor je ook komt.

themadagen ballet yoga

Voor iedereen geschikt

Yoga is geschikt voor iedereen, op iedere leeftijd kun je er mee beginnen en je hoeft echt niet in een bepaalde fitte staat te verkeren. Er zijn meer dan honderden yoga stijlen. Waar de één meer behoefte heeft aan een intensieve dynamische les, heeft de ander de wens om aan de ademhaling te werken. Het leuke aan yoga is dat het allemaal mogelijk is!

Het peilen van je behoeften

Voordat je er aan begint is het goed om na te gaan waarom je wilt beginnen. Wil je sterkere spieren? Of wil je je een soepel lichaam? Ook zou het kunnen dat je meer focus in je dagelijks leven wilt hebben? Of wil je gewoon even heerlijk rustig bijkomen van een hectische dag in een uurtje dat alleen voor jouzelf is? Het is aan jou om te bepalen wat je behoeften zijn en zodoende kun je de juiste yoga les eruit pikken.

Een yoga practice is zonder meer me-time, de minuten die je op je yoga mat doorbrengt zijn puur voor jou. Even niet zorgen voor je geliefde(n), niet bezig zijn met je werk maar puur aandacht voor je eigen lichaam en geest.familievakantie Camping le pin parasol

Focus & vindingrijk

Yoga is niet alleen het sterker of soepeler maken van je spieren, je werkt ook aan je focus, bindweefsel en je houding. Door yoga regelmatig te beoefenen vergroot je je concentratie in het dagelijks leven, iets wat goed van pas komt bij familiemomenten, in je werk of andere dagelijkse bezigheden. Daarnaast kom je vaak tot goede of nieuwe inzichten als je onstpannen bent, met yoga werk je aan een goede balans waardoor je vindingrijker wordt.

Rustig van binnen

Onze drukke westerse wereld kan voor een hoop chaos en stress zorgen. Probeer voor je aan je dag begint 5 minuten voor jezelf te pakken. Adem rustig in door je neus en uit door je mond. Je kunt dit overigens in bed doen bij het wakker worden of je pakt je heerlijke meditatiekussen erbij en gaat lekker zitten. Het is heerlijk om met een zogenaamde heart opener beginnen.

Je gaat voor je kussen zitten en zakt dan langzaam naar achteren zodat je bovenrug op het kussen steunt. Je hoofd ondersteun je met een yoga blok of een deken en je ligt in een heerlijke positie waarbij je je lichaam ruimte en ontspanning biedt. Uiteraard kun je deze constructie met eigen kussens maken als je niet beschikt over een yoga kussen.

Betrek je kids bij yoga!

yoga kinderen

Niet alleen voor jou, ook voor je kinderen is yoga super fun en leren ze – zonder dat ze daar bewust van zijn – bewuster om te gaan met de ademhaling. Yoga lessen voor kinderen zijn anders ingestoken, jonge kinderen leren spelenderwijs houdingen.

Uiteindelijk komt dit allemaal ten goede van het zelfvertrouwen, het vergroten van de concentratie en het verbeteren van creativiteit. Er zijn ook yogalessen waarbij moeders en/ of vaders samen met kinderen kunnen deelnemen, hartstikke leuk om een keer uit te proberen.

Is het iets voor jou

Heb je nog geen ervaring of weet je niet of het wel iets voor je is? Probeer dan eens een proefles bij een goede sportschool in de buurt waarvan je zeker weet dat er goede leraren lesgeven. Meestal is een les in een sportschool afgestemd op allerlei soorten mensen zodat je niet per ongeluk in een yogastudio belandt die toevallig enorm spiritueel is!

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Twitter  Facebook Youtube Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief