Delen vinden we super lief

Ken je de Sylvanian Families al? Of moeten we zeggen nog….!? Deze schattige poppetjes bestaan namelijk al sinds 1985 en de populariteit is nog steeds immens! De verkoop van het speelgoed is ooit begonnen in Japan en wordt inmiddels al in meer dan 55 landen verkocht. Mijn meisje kreeg het poppenhuis en haar verlanglijstje wordt langer na het bezoeken van de speelgoedwinkel. De collectie is zo uitgebreid en leuk!

Ben je benieuwd naar wat de vrolijke zachte figuurtjes precies inhouden? En wat je zoal kunt kopen? We zochten het voor je uit, zodat je alles te weten komt voordat je het voor je kindje koopt.

Wat is er zoal te koop?

Ben je nog niet bekend met de collectie van Sylvanian? Je kan met de schattige poppetjes een heel dorp nabouwen. Maar let op: het zijn geen menselijke figuren, maar diertjes. Is je kindje gek op konijnen? Of heb je toch liever muisjes? Als je graag met de huidige trend meegaat, kan je zelfs alpaca’s kopen. En alle poppetjes kunnen hun armpjes en beentjes bewegen. Zo kunnen ze zitten, staan en liggen. De standaard startset bestaat uit een huis met daarbij ingerichte kamers. Vervolgens kan je er zelf voor kiezen of je nog meer meubeltjes wil kopen. Je kunt het naar hartenlust aanvullen.

En heb je al eens op de details gelet? Misschien valt het je niet direct op, maar onderzoek het speelgoed maar eens goed. Van wc rol tot aan kleurpotloden voor op tafel, er is werkelijk overal aan gedacht.

Zo compleet als je zelf wenst

De serie van Sylvanian Families is enorm breed. Er is voor elk kindje wel iets dat past en zo kan ieder zijn eigen gewenste Sylvanian Village nabootsen. Dacht je dat een dergelijk poppenhuis typisch iets is voor een meisje? Dat heb je dan verkeerd. Schaf bijvoorbeeld de leuke familie auto aan voor je zoon of kleinzoon en laat hem volledig opgaan in zijn fantasie. ook de allernieuwste ‘baby Choo Choo trein‘ is favoriet bij mijn jongste! Verder kan je je set zo compleet maken als je zelf wenst, of naar je budget. Je kan je kindje natuurlijk ook leren spelen met enkel het standaard poppenhuis.

Sylvanian village

Wij merkten als snel dat het favoriet werd bij mijn dochter! En je kunt je Sylvanian village naar hartenlust uitbreiden! Je kunt zelfs een landhuis aanschaffen, of zelfs een crèche waar je kindje de kinder poppetjes naartoe kan brengen zodat papa en mama konijn samen wat quality time hebben of kunnen werken. Of een kasteel, zodat ze zelfs de rol van koning en koningin kunnen vervullen. Je kindje kan het echte leven volledig naspelen.

Sylvanian Families Baby Choo-Choo Train

Goed voor de ontwikkeling van je kindje

En wist je dat poppen en een poppenhuis in het algemeen goed zijn voor de ontwikkeling van je kindje? Kinderen imiteren al jarenlang volwassenen. Ze kopiëren je gedrag op een spelende manier met de figuren in het huis. Zo spelen ze dat ze heel blij of juist heel boos zijn, of ze vieren een verjaardag of de geboorte van een nieuw mensje.

Kinderfeestwinkel Amsterdam

Ze laten hun fantasie helemaal gaan en dus is het de perfecte manier om hun werkelijke prikkels in hun leven op een juiste manier te verwerken. Vind je kindje douchen of in bad gaan niet zo leuk? Het is dan bijvoorbeeld een goed idee om de badkamer set aan te schaffen en je kindje spelenderwijs laten leren omgaan met de dagelijkse taak. Kom maar op dus met dat speelgoed!

Liefs Olivette,

Olivette is ook actief op TwitterFacebook Youtube Instagram en vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief