Delen vinden we super lief

‘Moet een kind zelf voor oorbellen kunnen kiezen’? Het gesprek tijdens het sportuurtje ging alle kanten op, maar op de vraag of kinderoorbellen een go, or nog-go was, hadden we geen unaniem antwoord. Kinderoorbellen, ik vind het persoonlijk maar niets, zo’n klein baby’tje met gouden knopjes in haar oren. Maar ik houd sowieso niet zo van “volwassen” dingen bij kinderen, vooral niet bij baby’s.

Tegenwoordig moeten kinderen al snel stoer en groot zijn, terwijl ik het juist heerlijk vind als ze klein en kind kunnen zijn, in schattige pastelkleurige pyjama pakjes. Van mij hoeven ook oorbellen dus niet zo vroeg mogelijk.

souza, prinses, oorbellen

Verdeelde meningen over kinderoorbellen

En al snel merkten we dat iedereen er anders in staat als het over kinderoorbellen gaat. “En wat zou je doen op 3-4 jarige leeftijd?” vervolgden we in het gesprek… “Het staat zo schattig, maar is het dan wel echt hun eigen besluit?” Het gesprek ging nog even door en we besloten unaniem… hier gaan we een blog aan wijden!

Hip aan je muur, HIP ORGNL , wandcirkel, VT wonen
Het meisje met de parel

Mijn ervaring

Ik ben zeker niet tegen gaatjes in je oren, ik heb er zelf ook een paar laten schieten door de jaren heen. Maar dit was wel mijn eigen keuze en ik was destijds 18 jaar. Mijn nichtje kreeg haar eerste oorbellen toen ze zes was, en had er toen al twee jaar om lopen zeuren. Met zes jaar vond haar moeder dat ze groot genoeg was. Samen gingen ze naar de juwelier en daar schoot een mevrouw met een echt “pistool” de knopjes in haar oren.

Prinsen en Prinsessendagen

Het deed heel even pijn, meer kan ze zich er niet echt meer van herinneren. De pijn is overigens niet waarom ik oorbelletjes bij baby’s niet zo’n goed idee vind. We geven onze kinderen uiteindelijk ook ik weet niet hoeveel prikken en daarbij si de pijn ook altijd zo weer over. Al dient dat natuurlijk wel een ander doel. 

Kinder make up Souza
Haar hele prinsessenoutfit ligt klaar, zonder oorbellen

Wat is het nut?

Het is meer dat ik het nut er niet van in zie en dat ik niet zou weten waarom ik er haast mee zou hebben. Ik vind het beter als mijn dochter straks zelf kan kiezen of zij oorbellen wil. Het lijkt me ook leuker als ze zelf de kinderoorbellen uit kan kiezen. Overigens kun je je afvragen of een kind van vier of zes jaar wel echt in staat is om zo’n beslissing te nemen.

Godina keramieke oorbellen

Egoisme

Maar dan denk ik, mocht mijn dochter op een later moment geen oorbelletjes meer in willen, dan kan ze deze gewoon uit laten en van die gaatjes zie je bijna niets meer. Als het haar eigen keuze is, dan doe ik het in ieder geval voor haar en niet voor mezelf.

Dat gevoel heb ik wel als je gaatjes laat schieten in de oren van je baby, dan is het meer voor de ouders dan voor het kindje zelf. Overigens kun je ook niet helemaal zelf kiezen, volgens mij is het moeilijk om een juwelier te vinden die gaatjes wil schieten bij een baby onder de drie maanden. Maar ik vind ook drie maanden persoonlijk nog erg jong. 

leeuw, leeuwen, sterrenbeeld, karakter, souza, karaktereigenschappen, dierenriem

Hygiëne 

Ik houd wel in mijn achterhoofd dat gaatjes in je oren ook wel veel ellende op kunnen leveren. Een vriendinnetje heeft twee keer een flinke ontsteking gehad, en een gaatje is daarna ook permanent dicht gegaan. Dit kan erg pijnlijk zijn en vooral met slapen zeer vervelend. Hierom zou ik altijd erg goed opletten dat ik het goed schoonhoud als mijn dochter net gaatjes in haar oren zou hebben. Om deze reden zou ik ook heel goed kijken waar ik de oorbelletjes zou laten zetten, ik zou dit bij een goede juwelier laten doen en ook goed in de gaten houden of die zich aan de hygiëne voorschriften houden tijdens het schieten van de gaatjes. 

Na het opschrijven van mijn gevoel over kinderoorbellen weet ik dat ik nog even wacht. De tijd zal het leren en wellicht begint het vele vragen al snel, we zullen zien. voor nu komen we nog heel ver met klipoorlellen. mijn dochtertje laat ik nog heel even kind zijn.

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op TwitterFacebook |Youtube| Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief