Delen vinden we super lief

RTL telekids musicalschool proeflesBij de “Telekids Musicalschool” draait het om plezier en respect. De optredens op het grote toneel zijn een doel, maar het plezier tijdens de repetities is zeker zo belangrijk! Samen met Olivier hebben we ons ingeschreven voor een proefles in de “Motion Dance Studio in de Omval te Diemen” We vertellen je er alles over… want zou hij de proefles wel leuk vinden?….

ProeflesRTL telekids musicalschool proefles

Gelijk na school fietsten we richting theater de Omval in Diemen. Deze middag dus geen BSO voor de kleine man, maar fun bij de Telekids Musical School. Hij was zo blij om mij te zien op het schoolplein en zat te trappelen om mee te gaan. Ik had hem al een beetje verteld waar we naar toe gingen, maar nog niet tot in de detail. Zoals ik mijn vorige blog ook wel aangaf, ben ik bang dat hij eerst de kat uit de boom wil kijken en niet echt ‘los’ zou komen. Wat heb ik mij daar in vergist!

Gerelateerde blog: Voornemens: Meer zingen, dansen en acteren – Dat staat bij ons op de agenda

* Dikke pret tijdens de proeflesRTL telekids musicalschool proefles

Elke week gaan de kinderen tijdens de les 1 uur zingen en dansen op de leukste liedjes. Ook leren ze op een leuke en ongedwongen manier acteren. We waren op tijd en waren gelukkig niet de sportkleding vergeten. Voor ik het wist was hij klaar en al in de zaal aan het rondrennen. Tijdens deze proefles ontmoette ik meerdere ouders waarvan hun kindjes ook nog ietwat verlegen begonnen. Wij mochten er uiteraard niet bij zijn en gingen in de zaal er naast zitten….

* Geen pottenkijkers

Het was een goede zet dat de vakdocent de ouders er niet bij liet als toeschouwer. Ook vriendinnetjes die wilden ‘kijken’ konden er niet bij zijn. Heel goed, want hierdoor konden de kinderen helemaal zichzelf zijn. Ook Olivier. Hij is nog best jong en komt al snel los. Af en toe spiekte ik natuurlijk door het glazen raam. Hij leerde op een spelenderwijs over musical, samenwerken, zelfvertrouwen, fantasie en durf. De laatste tien minuten mochten we komen kijken en werden we getrakteerd op een mini-show. Olivier bleef naar mij kijken met een blik van “kijk mam, goed hé”!Telekids Musical School proefles

Videoimpressie

Om je een idee te geven van de proefles heb ik een korte video impressie in elkaar gezet. Mijn advies is vooral; ga het een keer proberen als je kindje dol is op acteren, zingen en dansen! Het is een fantastische manier om de talenten van je kindje te ontplooien. 

Deze tweede video geeft een algemeen beeld van de Telekids musical school in het geheel land. De fun straalt er van af!

RTL Telekids Musical schoolRTL telekids musicalschool proefles

Elke week repeteren de kindjes op het gebied van zang, dans en toneel. Ze bereiden zich hiermee voor op de optredens (er zijn 2 voorstellingen per jaar). Zo’n eerste keer is best spannend zoals je in de oogjes van Olivier kunt zien.

Sinds de oprichting van de Telekids Musicalschool in 2013 wordt er les gegeven aan kinderen tussen de 4 en 9 jaar. In het hele land zijn er locaties waar je terecht kunt. Vanaf 10 t/m 18 jaar is er de RTL Talent Academy. De lesprogramma’s voor beide scholen bestaan uit zang, dans en toneel en worden gegeven door ervaren vakdocenten. Voor de allerjongsten, 4 tot en met 6 jaar, is er Telekids Mini’s. Dit is waar wij aan hebben deelgenomen.

* Vriendjes maken

Ik merk dat Olivier connectie zocht met de andere kindjes. En waar ik blij van werd ,is dat er meerder jochies meededen, want tja musicalles heeft vaak het vooroordeel dat het voor meisjes is. Voor de leerlingen van 7 tot en met 9 jaar is er de KidsClub. De lerares gaf aan dat deze klas dermate populair is dat er haast ee tweede groep kan beginne. Dat is een goed teken, zo leuk is het dus! Voor de talentjes onder ons kun je je zelfs opgeven voor de TopClub of DanceClass Top!

Fun & lerenRTL telekids musicalschool proefles

Naast de voor de hand liggende musical vaardigheden, werken de leerlingen ook op breder vlak aan hun ontwikkeling. Zo worden sociale en communicatieve vaardigheden, creativiteit en zelfvertrouwen gestimuleerd. Je ziet de kindjes steeds losser worden en als ze helemaal los mogen gaan (met de ouders als publiek) laten ze zich door niks weerhouden.

De leerlingen die aan de telekids Musical school deelnemen krijgen bijzondere kansen. Zo wordt er gewerkt aan videoclips, zijn er gastlessen van musicalsterren en bestaat de mogelijkheid om mee te werken aan tv-programma’s. De korte lijnen met RTL en Telekids zijn hier uiteraard een groot voordeel. Twee keer per jaar laten de leerlingen zien wat zij hebben geleerd in een musicalvoorstelling. Het biedt dus veel leuke extra’s.

Zelf je talenten ontdekken tijdens een proefles? Dat kan !RTL telekids musicalschool proefles

Het avontuur begint pas echt met een proefles. Voor hetzelfde geld had ik het helemaal verkeerd en vindt Olivier het drie keer niks. Niets bleek minder waar. Hij vond het te gek. Inschrijven kost eenmalig €15,-. En als je het een keertje wil proberen, schrijf je dan snel in, een aantal keer per jaar worden er proeflessen georganiseerd. Tijdens deze les doe je direct mee en kunnen je kindjes het zelf ervaren zoals je in bovenstaande video ziet.

In Amsterdam zijn er 3 les locaties in: Noord, IJburg en Zuid-Oost. Voor ons is Diemen ideaal. De Telekids Musicalschool is ook te volgen op Facebook & op de facebookpagina van RTL Talent Academy

Voor herhaling vatbaar

Eenmaal thuis gekomen bleef Olivier neuriën en rondjes draaien zoals hij tijdens de les had geleerd. Ook liet hij papa vol trots de Telekids poster zien. Mama’s foto’s en filmpjes zijn uiteraard tig keer bekeken. Toen hij zijn zusje er spontaan over vertelde, wist ik zeker dat het helemaal geslaagd is. Dit is helemaal de juiste match voor hem.

proefles Telekids Musical School

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Twitter Facebook Youtube Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief