Delen vinden we super lief

Rico Verhoeven leent zijn bokshandschoenen uit via nieuwe app DecaShare van Decathlon. Ook zo’n fan van deze kickboks held en zou je zijn handschoenen wel eens willen lenen? Download dan snel de app!

Via de DecaShare app kun je sportspullen van elkaar lenen. Kickbokser Rico Verhoeven geeft het goede voorbeeld en zal via de app als eerste zijn sportuitrusting uitlenen. Nederlanders hebben zo de kans om voor even gebruik te maken van zijn bokshandschoenen. Die kans laat ik uiteraard niet aan me voorbij gaan!

Nieuwe sporten uitproberen

Rico Verhoeven geeft hiermee het voorbeeld waar de app voor staat: mensen stimuleren om vaker nieuwe sporten uit te proberen.” Je hoeft dan niet gelijk een heel outfit aan te schaffen om een sport te willen beoefenen. Want wat nu als je het niks aan vindt? Dan zit je met de baseball knuppel, hockeystick of vechtoutfit.

Sharing is caring met DecaShare

Het nieuwe deelplatform DecaShare is gelanceerd door Decathlon en wist Rico Verhoeven te strikken om als eerste de app uit te proberen. Via deze app kun je naast een ruime keuze aan sportartikelen, ook de bokshandschoenen van de topsporter lenen. Binnenkort staat er dus iemand “in de bokshandschoenen” van Rico zijn kickbox technieken te verbeteren.

Sporten moet toegankelijk zijn voor iedereen en daarom vind ik dit een mooi initiatief van Decathlon” aldus Rico Verhoeven. Tof initiatief, al weet ik wel hoe mijn eigen bokshandschoenen kunnen stinken na een training, oefff…

Jurassic World Decathlon, rico verheoven

Rico geeft aan dat hij op deze manier iedereen wil aansporen ook te gaan trainen, net zoals hij met zijn ‘The Winners Workout Methode’ doet. Dit is een geschikte methode voor iedereen die lekker in z’n vel wil zitten. Via verschillende trainingsoefeningen op het gebied van kracht, conditie en flexibiliteit, stimuleer je daarmee om jezelf krachtiger te laten worden met zijn trainingsprogramma.

The winners workout

In 2017 hebben Rico en zijn team deze methode ontwikkeld voor de niet-professionele sporter, resulterend in “ The Winners Workout van Rico Verhoeven. Tijdens deze clinic leer je de belangrijkste aspecten van Rico’s trainingsmethode (kracht, flexibiliteit, uithoudingsvermogen), belangrijke aandachtspunten tijdens wedstrijden en het belang van een goed uitgevoerde techniek.

Drempel verlagen

Decathlon heeft onderzoek verricht naar hoeveel we sporten. En wat blijkt?…. Uit 1000 respondenten is gebleken dat één op de drie volwassenen die vroeger regelmatig sportte, dit inmiddels helemaal heeft opgegeven. Herkenbaar? Decathlon wil het voor deze groep heel graag toegankelijk maken.

In het onderzoek blijkt ook dat een derde al vijf jaar geen nieuwe sport meer heeft geprobeerd. De voornaamste redenen daarvoor zijn: geen geld (17,7%) en niet in het bezit van de juiste sportspullen (10%). Met de DecaShare app hoopt Decathlon daar verandering in te brengen. De app wordt zelf ook regelmatig gevuld door Decathlon zelf met sportspullen die je gratis kunt lenen. Ook kan je er zelf je sportspullen op zetten om uit te lenen.

Had ik het maar eerder geweten

Je kunt zelf bepalen of je dat gratis wil doen. Daarnaast kan je ook een oproep plaatsen als je een item niet kan vinden op de app. Had ik dit maar eerder geweten voor mijn dochter waar we een heel tennis outfit voor hebben aangeschaft. Een drama cursus was beter geweest dan tennislessen bleek al snel. En ook manlief had misschien eerst even een mountainbike kunnen uitproberen voor hij de hele uitrusting hiervoor heeft aangeschaft Ik heb in iedere geval genoeg uit te lenen!

kickboksen, deacthlon

Geen excuus meer met
DecaShare

Met DecaShare is het niet hebben van de juiste spullen geen excuus meer, want je kunt die bokshandschoenen of hockeystick gewoon lenen van iemand bij jou in de buurt. Je kunt je grote wens om het boksen, snowboarden en wielrennen hiermee eenvoudig oppakken. Het zijn allemaal sporten die je misschien wel eens wilt proberen, maar dit niet doet omdat je er de spullen niet voor hebt.

Dit bericht bekijken op Instagram

De eerste tennisles is een feit. Ze keek er zo naar uit dat zelfs haar racket mee naar bed ging 🎾🎾🎾 Credits aan papa die haar de Sporty Spice make-over heeft gegeven. En nu maar hopen dat ze het leuk vindt 🤞 Welke sport beoefenen jullie kids? #tennisball #tennislife #tennisnews #sportyspice #sporten #newoutfit #new #tennispro #tenniscourt #tennisworld #gamesetmatch #professional #prof #sporttas #bulbby #decathlon #nonspon #watergraafsmeer #tennisvereniging #blogger #blogmom #workingmom #jouerautennis #coupdecoeur

Een bericht gedeeld door OLIVETTE (@olivettepuntnl) op

De drempel om eens wat nieuws te proberen, of een oude sport weer op te pakken, wordt hiermee verlaagd. En zoals Decatlon het treffend zegt: “Het maakt namelijk niet uit wat je doet, als je het maar doet en er plezier in hebt”

De DecaShare app is vanaf voor iedereen* gratis beschikbaar in de Apple App Store of de Google Play store. Uiteraard kun je ook een bezoekje brengen aan één van de 16 vestigingen Amsterdam, Kerkrade, Best, Apeldoorn, Leeuwarden, Breda, Rotterdam (2), Arnhem, Eindhoven, Den Haag, Alkmaar, Tilburg, Enschede, Roermond en Utrecht).

(*geschikt voor Apple: iPhone SE, 6S en nieuwere modellen, iPad Pro, iPad 2017 en nieuwere modellen. Android: Android 7.0 of hoger)

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Twitter Facebook Youtube Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief