Delen vinden we super lief

Onze volgende vakantie stuw ik maar wat graag naar nieuwe hoogten. Voordat 3 kinderen ons tot een gezin maakte, reisden mijn man en ik de wereld over. Mexico, Dominicaanse republiek, Azië…. De reiskriebels zijn er weer als voorheen en de voorbereidingen zijn in mijn hoofd al in volle gang. Onderstaande nieuwsbericht wist mij te bereiken en ik ben om… Dit zijn vakanties uit mijn dromen... lees je mee hoe jij ook bijzonder overnachten kunt?

Bijzonder overnachten op grote hoogte

Heb jij wel eens een verblijf overwogen in een trendy boomhut midden in de jungles of langs de stranden van Centraal-Amerika!? En dan niet een boomhut als waar we recent waren. of die in onze achtertuin staat, neeh dit is een boomhut 3.0. Deze boomhut accommodaties zijn super-deluxe, van alle gemakken voorzien, met eigen terras -vaak met een eigen zwembad- en altijd een magistraal uitzicht en omringd door een superieure flora en fauna. Soms heb je de impressie dat je in een dierentuin overnacht. Hieronder een overzicht van van enkele letterlijke en figuurlijke topaccommodaties. Dat wordt nog een lastige keuze….

1. Chaa Creek Lodge – Belize

Deze Chaa Creek accommodatie ligt net buiten San Ignacio in een eigen natuurreservaart. Drijvende kracht achter het resort is het echtpaar Mick en Lucy Fleming die het tot een van de meest indrukwekkende eco resorts in Centraal Amerika gemaakt hebben. Prachtige villa’s waaronder ‘tree top villa’s’ met eigen zwembad, een superelux IX Chel villa met eigen butler tot en met 10 betaalbare Eco-Pods.

bijzonder overnachten, belize, boomhut
Belize tree top villas chaa creek resort zwembad

2. Portofini Beach Resort & Restaurant – Belize

Het Portofino beach resort ligt in Ambergris Caye – een eiland voor de kust van Belize en door Madonna’s ‘La isla Bonita’ bekend gemaakt. Ook dit resort heeft verschillende type accommodaties, waaronder beach cabanas en Treetop suites, beide met rieten daken en prachtig uitzicht op zee.

bijzonder overnachten, belize, boomhut
Ambergris caye belize beachfront rooms

Het interieur is met veel hout en bamboe afgewerkt en tsja… hier zie ik mijzelf ook zeker wakker worden.

3. Lapa Rios Lodge – Costa Rica

Ook het Lapa Rios resort ligt schitterend in de jungle in Osa Peninsula, een schiereiland in het zuidwesten van Costa Rica met het bekende Corcovado Nationaal Park. De accommodaties – Lapas villas, Premier villas en Deluxe villas – zijn hoog in de boomtoppen gebouwd, luxe ingericht en met uitzicht op de jungle en de oceaan.

bijzonder overnachten, belize, boomhut

4. De Tree House Lodge – Costa Rica

De Tree House Lodge ligt in de provincie Limon in Costa Rica, pal aan het Punta Uva strand. Men kan kiezen uit verschillende type accommodaties waaronder een tree house, een beach house, een beach suite, een crystal house, een tuinhuis volledig gebouwd van bamboe en een Amerikaanse schoolbus.

bijzonder overnachten, belize, boomhut

5. Rancho Pacifico – Costa Rica

Ook dit Rancho Pacifico resort ligt midden in de jungle in Uvita, nabij het nationaal park Marino Ballena. Het ligt op zo’n 600 meter boven zeeniveau en men heeft dus een prachtig uitzicht op de Stille Oceaan. De super-deluxe villa’s hebben een eigen zwembad of hot tub en de Treehouses in de boomtoppen zijn van een ongeëvenaarde luxe.

6. Aqua Oceanfront Resort – Nicaragua

Het Aqua Oceanfront resort ligt in Tola op loopafstand van het strand van Playa La Redonda. Verdeeld over de berghelling beschikt het resort over 44 boomhut accommodaties, waarvan sommige met een keuken en zwembad.

7. Dominican Tree House Village – Dominicaanse Republiek

Een kleinschalige oase midden in de jungle is het Tree House Village resort met 22 boomhutten voor maximaal 54 gasten. Het ligt in El Valle en met de gratis leenfietsen ben je in 20 minuten op het El Valle strand.

Bovenstaande boomhut accommodaties zijn wel echte droombestemmingen en welicht heb ik je ook op ideeen gebracht! Het magistrale uitzicht en de flora en fauna hebben ons in ieder geval enorm weten te inspireren! Aangezien we een fijn huwelijksjubileum van 12,5 jaar huwelijk gaan vieren dit jaar, is Belize, de Dominicaanse republiek, of toch Costa Rica zeker een goed diee!

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op TwitterFacebook |Youtube| Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief