Delen vinden we super lief

Recent sloot ik me aan bij onze ledencommissie en maakten we een plan van aanpak voor het aantrekken van nieuwe Lions leden binnen onze serviceclub. Het ‘hoe‘, en ‘wanneer‘ werd kordaat opgepakt en het stappenplan lag voor ons. Met onze 34 leden willen we de natuurlijke uitstroom voor zijn en zorgen voor een gezonde, actieve en inclusieve Lions club die klaar is voor de toekomst.

lionsclub, Lions, weserve, waarom lion, lions lidmaatschap, serviceclub, lions,  rotary

Gaandeweg begon het bij mij te wringen. Het ‘hoe‘ was door onze comissie snel vorm gegeven, het ‘waarom‘ was me alleen nog niet echt helder. Want waarom ben ik een Lion en zou ik mijn, nauwkeurig opgebouwde netwerk, er van overtuigen om ook lid te worden? Lidmaatschap moet van toegevoegde waarde zijn en voordat ik potentiële leden ga benaderen, wilde ik eerst mijn persoonlijke ‘waarom‘ vorm geven. Want wat is mijn persoonlijke drijfveer, waarom doe ik wat ik doe en wat is het doel om lid te zijn van een service club?

Het waarom

En waarom schuif jij zelf tweewekelijks aan bij een lionsbijeenkomst, spendeer je tijd om te koken voor daklozen, zit je in diverse serviceclub commissies, of zet je naast je drukke baan een grootschalige fundraising actie op? Al onze agenda’s staan immers al vol genoeg met afspraken, werk en eigen sociale verplichtingen.

serviceclub, lions,  rotary
Een serviceclub is een vrijwillige non-profitorganisatie waarbij de leden elkaar regelmatig ontmoeten om liefdadigheidswerk te doen en daarbij een bijdrage leveren aan de maatschappij. Het is een een broedplaats voor kameraadschap en dienstbaarheid

Toen ik bevriende Lions vroeg waarom zij lid zijn van de Lions organisatie , kreeg ik hartverwarmende reacties. We blikten terug op de acties die we hadden opgepakt, anekdotes kwamen voorbij en er werd veel gelachen over de aangelegde moestuin, pannenkoek acties, de 1e Pubquiz, of badeendjes race… Ook bladerde ik het Lions magazine door en zie met eigen ogen hoeveel impact we samen maken zoals ook recent tijdens NL doet. En dat is precies waarom we als Lions onze spaarzame tijd zo inrichten om een ander zichtbaar en vaak onzichtbaar helpen.

Mijn ‘waarom

Ook zelf krijg ik veel terug voor de tijd, gedrevenheid en energie die er in het lidmaatschap van een serviceclub wordt gestoken. Je stapt als Lion uit je eigen bubbel en bent onderdeel van een groter, internationaal geheel waar het draait om vriendschap, gezelligheid, inzichten van mede lions en waar je de kans krijgt om iets te leren, persoonlijk te groeien en de mogelijkheid om echt het verschil te maken in de samenleving. We geven iets concreets terug aan een ander waar je anders nooit actief zou zijn.

De band die ons verbindt is dan ook niet van bloed, maar van respect, vreugde en de gemeenschappelijke WeServe gedachte. En daarnaast komen er acties van de grond waarmee we goed doen. Dat is precies de reden dat ik iedere keer vol kennis, enthousiasme en gedrevenheid huiswaarts ga na een ledenvergadering, of goede doelen actie. We zijn als Lion een kleine radar in het grote geheel. Zelfs na een volle, enerverende werkdag, blijft het me energie geven om aan te schuiven bij een bijeenkomst vol nieuwe inzichten en gesprekken.

serviceclub, lions,  rotary

Door mijn eigen waarom weer centraal te stellen, kan ik authentieker nieuwe leden benaderen en me richten op wat er echt toe doet! Op naar een mooi Lionsjaar en hoop velen in mijn omgeving te inspireren in het Lions lidmaatschap.

Gerelateerde blog: Ieder zijn kracht binnen de Lionsclub – Column in het Lions Magazine

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Twitter | Facebook | Youtube | Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief