Delen vinden we super lief

Schoolkinderen uit Apeldoorn (groep 7/8) worden ondergedompeld in de wereld van kunst en natuur in het Kröller-Müller Museum, gelegen in het adembenemende Nationaal Park De Hoge Veluwe. Het project Elke dag kunst in het bos’ combineert prachtige kunstwerken met een verkwikkende boswandeling.

Het belang van kunst en cultuur voor kinderen staat deze dag centraal, en de Lions Club Appelthorn, wereldwijd bekend om haar maatschappelijke betrokkenheid, ondersteunt dit initiatief imiddels alweer 5 jaar. Om de voortgang te kunnen garanderen wordt de Lions Veluwe dag georganiseerd waarbij de opbrengst volledig naar dit project gaat.

Initiatief van Lions club Appelthorn

Lions club Appelthorn uit Apeldoorn ondersteunt het project kunst in het bos met handjes en financiele middelen waarbij ze zich in de komende jaren ook graag voor lijven inzetten. Tot op heden heeft de Lions club al meer dan 20 bussen met schoolkinderen naar het Park vervoerd, mede danzij de vele sponsoren en fundraising acties. De essentie van het project is eenvoudig, maar de impact op de kinderen is enorm: kinderen beleven een levensveranderende ervaring dicht bij huis.

kunst in het bos, Lions VELUWE DAG, mennorde, veluwe, apeldoorn, elspeet, Lions club International, lion nederland, Lionsclub, stichting kunst in het bos, kroller moller, kunst

We zijn dan ook weer dankbaar en trots dat trots dat o.a AACC Accountancy, greenalert.nl en Scolutions als sponsors zijn toegevoegd, die de Lions Veluwe dag mede mogelijk maken.

Logo_AACC_PD los
kunst in het bos, lions club Appelthorn

Programma ‘Elke dag kunst in het bos’:

  1. Markant Apeldoorn neemt deel aan het Cultuurwijzer-programma van scholen.
  2. Firma Van Kooten vervoert de kinderen per bus van en naar de bestemming.Ochtend: ‘Filosoferen met kunst’ in het Kröller-Müller Museum.
  3. Lunch: de leerlingen van Praktijkschool Apeldoorn bereiden verse Kröllerbollen.
  4. Middag: een inspirerende boswandeling onder begeleiding van een natuurgids van het Park.
  5. Kwartiertje kunst.

Veluwe-ambassadeurs

Met het project ‘Elke dag kunst in het bos’ wil de Lions club een waardevolle bijdrage leveren aan kunst- en natuureducatie voor jongeren in Apeldoorn. “Het in contact brengen van kinderen met kunst is een investering in hun persoonlijke ontwikkeling”, aldus Hanneke Stegeman – Lionsclub LC Appelthorn.

Alle kinderen uit Apeldoorn zouden minstens één keer het Kröller-Müller Museum moeten bezoeken en de prachtige werken van Van Gogh moeten zien. Bovendien is de natuur op de Veluwe overweldigend mooi.”

Cultuurwijzer

Cultuurwijzer is verantwoordelijk voor het aanbod van kunst en cultuur voor het primair onderwijs in Apeldoorn. Scholen kunnen kiezen uit bestaande pakketten of een pakket op maat laten samenstellen. Het aanbod omvat diverse disciplines, zoals beeldende kunst, dans, digitale en mediale kunst, erfgoed, literatuur, levensbeschouwing. Lions Club Appelthorn verzorgt de broodjes en maakt er samen een fantastische dag van, dat velen nog lang zal bij blijven!

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Twitter | Facebook | Youtube | Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief