Delen vinden we super lief

Laat ik vooropstellen dat ik glazen schuifwanden prachtig vind. Het geeft een woonkamer ruimte en klasse. ‘Behalve wanneer je ze te schoon maakt natuurlijk’, grapt mijn man ‘dan worden ze onzichtbaar’, met alle mogelijke gevolgen van dien. We zijn ons aan het oriënteren voor een uitbouw met jawel, glazen schuifwanden, of openslaande deuren en ik kan mijn hart ophalen. Het is wel een investering en om m’n sidekick te overtuigen ben ik er ingedoken. Ik moet immers wel goed beslagen ten ijs komen.

Hij opteert namelijk openslaande deuren aangezien het door ons huis te duur wordt om voor een glazen schuifwanden te kiezen. We wonen namelijk aan het water waardoor het over ons huis heen getild moet worden met een kraanwagen…. katsjing

glazen schuifwanden

Glazen schuifwanden

Glazen schuifwanden zien er niet alleen goed afgewerkt, schoon en modern uit, ze geven je huis of je terras ook een mogelijkheid binnen en buiten te verbinden. Je leest het al, ik ben voorstander. Daarbij moet je natuurlijk wel even letten op de tegels van het terras en de schuttingen van de tuin om een eenheid te vormen. Door met de kleuren van de huiskamer ook buiten te spelen, zorg je voor een visuele verbinding tussen de woning en de tuin. En dat is precies waar ik naar zoek. We bouwen de woonkamer uit, snoepen er een stuk tuin bij dat overigens wel impact heeft op de grootte van de achtertuin. Door het te verbinden wordt het meer één geheel en hebben we er zowel in de zomer als winter profijt van.

Hoe plaatsen we glazen schuifwanden ?

De beste manier om een leuke en interessante verbinding te leggen is om verbouwingen vooraf te plannen. Het kiezen van de kleuren voor de huiskamer en keuken op de begane grond moet dan duidelijk van invloed zijn op de kleurkeuzes voor de tuin en het terras. Daar moet je gewoon de hele familie bij betrekken. Ga er eens gezellig samen voor zitten met een groot vel papier of een laptop. Maak een tekening van je tuin en de begane grond van je woning als geheel. Met visualiseren kwamen we al best ver. Ook hielp bij mij het bekijken van vele woon magazines.

Maak altijd een tekening

Het hoeft geen architectonische examenpresentatie te worden of een kunstwerk. Natuurlijk zal het eindresultaat je verbazen als je het samen met je gezin doet. Een tuin bestaat daarnaast niet zomaar uit een terras en een stuk gras, oh, pardon gazon natuurlijk… Plant eens groenten en laat fruitbomen en struiken zorgen voor de schaduw. De appelboom, perzik, vijf en perenboom blijven bijvoorbeeld favoriet bij ons alle vijfjes, die blijven!

Ook binnenshuis kun je wat meer spelen met de natuurlijke aardkleuren en verschillende tinten groen bijvoorbeeld. Want één van de voordelen van glazen schuifwanden is dat het wanden zijn. Als je ze openmaakt, is de tussenwand ineens verdwenen en worden huiskamer en tuin een ruimte. De kinderen zullen het prachtig vinden, nu kunnen ze eindelijk eens gewoon door gaan met rennen, zo het terras over en de tuin in.

Doe het gewoon zelf

Zonder al te technisch te worden: één van de grote voordelen is dat het aanbrengen van glazen schuifwanden in de meeste gevallen gewoon zelf gedaan kan worden. Vaak is een goede boormachine met de juiste gereedschappen genoeg om met de klus te beginnen.

Maar ook wanneer je zelf niet zo handig bent en je moet betalen voor de installatie, zullen de schuifwanden je zoveel plezier bezorgen dat het de investering waard is. Zelf hebben we het mee gefinancierd in het bouwdepot. Door de uitbouw is een waardevermeerdering vsn ons huis en kregen we de financiering snel rond. We beteken maandelijks wel meer hypotheek, maar dat is het ons waard!

De waarde van je woning zal met de schuifwanden dan ook zeker toenemen, dus ook als een verbouwing om je verkoop-prijs te verbeteren zijn schuifwanden de moeite van het overwegen waard. Vergeet daarbij ook niet de kleurencombinatie buiten en binnen. Het oog wil ook wat. Ik kies graag voor antraciet en hard hout!

Zijn er alleen maar voordelen te zien?

Nee, zeker niet. Een van de nadelen is dat je ook nieuwe gordijnen moet gaan kopen. En laten we net nieuwe gordijnen gekocht hebben! Het ophangsysteem moet namelijk aan het plafond gemonteerd worden en de gordijnen moeten tot aan de vloer reiken. Met zulke hoge gordijnen is de binnenverlichting ook belangrijk, want wanneer ze gesloten zijn komt er bijna geen daglicht meer binnen.

Maar dat zijn kleinigheden, je moet het geheel zien. Een mooi huis begint met mooie schuifwanden. Ohw ik kan niet wachten!

Mooie glazen schuifwand voor een sauna

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op TwitterFacebook |Youtube| Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief