Delen vinden we super lief

jungle kamer, poster store

Bij een nieuw huis komt vaak een nieuwe inrichting kijken. Om het voor de kindjes een fijne overstap te laten zijn, waarbij ze ook zelf ietwat controle hebben, zullen we hun nieuwe kamer stylen. Voor onze 8 jarige zoontje wordt het een stoere jungle kamer waar zijn avonturieren hart sneller van zal gaan kloppen. Hij is verzot op wilde dieren en met slechts enkele aanpassingen tover jij iedere slaapkamer om tot een echte jungle.

Kinderkamer Circus thema

Een jungle kamer is hot en happening

Je ziet steeds vaker dat ouders een thema doorvoeren in de styling van een kamer. In Diemen had de jongste een circus kamer, mijn dochter begon met pastelkleuren en slaapt nu in een ballerina kamer. De oudste wisselde van Brandweer, naar een piraten kamer. Er hing een landkaart, de wereldbol was favoriet en de muurstickers deden hun werk.

Een sneak peak van de ballerina kamer

Inmiddels is jungle favoriet en installeert hij al zijn jungle knutselwerkjes op zijn kamer. Bij Gutelaune kochten we een papegaaien lamp en accessoires en het thema jungle was al snel geboren. Nu het thema voor zijn nieuwe kamer werd bepaald, kan ik mijn creativiteit er op los laten en kunnen we met de kinderkamer make-over starten..

Vernoemen, brandweer, jungle kamer, kinderkamer

Jungle kamer styling tips

Een lege piraten kinderkamer die nu leeg is gemaakt is voor de verhuizing

De basis voor een jungle kinderkamer ligt bij de dieren, de kleur groen en natuur elementen. En uiteraard kun je het zo gek maken als je zelf wilt! Gaande weg werd ik steeds enthousiaster en pakte het tot mijn blijdschap top uit!

Het verhuizen met kinderen gaat niet in jouw en hun koude kleren zitten en een toffe nieuwe kamer verzachtte de pijn voor ze! Met gedrevenheid om een glimlach op de koppies te krijgen, ging ik aan de slag met de eerste kamer…

1. Knuffels

Knuffels maken ieder kind blij. Om de verbeelding van ons zondagskind te laten spreken, hebben we eerst wilde dieren knuffels geshopt bij de Ikea voor zijn nieuwe jungle kamer. De grote leeuw, slang, aap en welpjes zijn inmiddels zijn beste vriendjes geworden. Hij sleept ze overal mee naar toe en vindt er zijn troost bij als alle veranderingen hem even te veel wordt.

En laten we wel wezen, knuffels hebben kinderen nooit genoeg! Ondertussen kijkt dochterlief stiekem jaloers mij…. ‘mama ik vind Jungle ook wel heel erg gaaf…’ Ze ziet me namelijk struinen naar de tofste vondsten die ik graag met jullie deel!

jungle feest, feestartikelen, kinderfeestje

2. Behang

In de wondere wereld van behang zijn er legio aan behang prints. Je kunt kiezen voor een hele jungle, een rits aan dieren, of subtieler behang met een blad patroon. Ook bestaan er onderwater jungle behang prints.

De ene wand in zijn kamer is 3 meter lang en een deel behangen is jammer. De hele wand oogt weer zo druk waardoor ik koos voor een muur in kleur te verven en hier een fijne mix van Poster Store op te hangen. Het behang werd daarom op de korte muur van 1,5 meter behangen dat er ook echt uit springt.

jungle kamer, kinderkamer, KEK Amsterdam, behang, tropische vissen, onderwaterwereld

3. Posters

Een fijne mix aan posters die mijn zoontje zelf mocht uitkiezen werden bij Poster Store besteld. Bij de Kwantum kochten we retro groene verf dat het een classy uitstraling geeft. Mijn Tarzan en Jane zijn inmiddels al iets ouder waardoor er stoerdere jungle items toegevoegd konden worden.

Ook mogen de dieren rauwer en stoerder zijn dan de lieflijke kleurtjes. Daar ben ik goed geslaagd bij Poster store, dat is toch echt te gek!

4. Kleur in je jungle kamer

Enkel groen is in een jungle kamer ook ietwat saai waardoor ik kleuren combineer met zwart, oker, beige en wit. De vloer is van hout en heeft een rustige uitstraling. Qua accessoires kun je je hart ophalen met een stoer kleed, rotan lamp, jungle lamp of gave posters aan de muur

5. Beddengoed

voorlezen uit een gepersonaliseerd boek

Een jungle kamer met beddengoed geheel in thema maakt het af. We hebben ook een nieuwe bed besteld. Hij sliep altijd in een hoogslaper, maar dat vind ik zo ongezellig en heb hem overtuigd dat we nu de kans hebben om het goed te doen. Het leek me zo handig een hoogslaper, maar niets is minder waar.

Wat een gedoe met het bed opmaken, een avond knuffel en het voorlezen wordt je haast onmogelijk gemaakt! We hebben nu een huisje met dak besteld bij Beter bed. Met beddengoed voer je het thema door waarmee je het jungle thema helemaal kunt doorvoeren. Zowel het merk Snurk, Beddinghouse en Walra hebben verschillende jungle motieven in hun beddengoed collectie.

Jungle fever met leafies. Het gebaar van een bloemetje, maar dan net even anders. LEAFIES zijn uniek en voor altijd en hoef je nooit water te geven. per post laat je op een ander op een bijzondere wijze weten dat je hem of haar lief hebt, mist of bijzonder vindt met een unieke, blijvende waarde. Uiteraard aangevuld met een persoonlijk bericht op een kaart om de verrassing compleet te maken.

6. Avontuur

In een jungle kamer hoort ook veel avontuur thuis. Een klauter ladder, ringen om in te hangen, of een klimwand, hoe tof zou dat zijn! Het plafond in deze kamer redt het helaas niet en dus zoeken we nog naar een alternatief. Een klimwand is ook wel heel cool en geheel in stijl. De overnachting in de marinierskamer heeft me overtuigd dat klimmen en klauteren in een junglekamer hoort.

Stayokay, rotterdam, kubuswoning, overnachting, marinierskamer, mariniersmuseum

7. Vloerbekleding

Het tapijt mag stoer zijn, geheel in thema, of gewoonweg lekker zacht zijn voor de voeten. In de winter kan het in dit rijksmonument heel koud worden en dus zorgen we voor een fijn exemplaar waarmee zijn tenen er niet af zullen vallen in de winter. Voor kinderkamers hebben de merken Jotex, Nattiot en Benuta fantastische exemplaren geheel in thema. Mijn verstand zei dat ik een neutraal kleed moest kiezen, maar mijn mama hart zwichtte en ik koos voor een stoere tijger. Een jungle kamer mag best met lef ingericht worden toch?

8. Accessoires

Dierenkoppen zijn tof, maar zoonlief was daar net iets te oud voor. Het werden dieren wandhaken van Jotex die hem hopelijk zal stimuleren zijn kleren op te hangen. (fingers crossed) Bij de Karwei en Kwantum hebben ze veel accessoires die geschikt zijn voor een jungle kamer. En ook de versieringen van zijn jungle kinderverjaardag kwamen ook nu weer goed van pas en kregen een plekje op deze stoere kamer.

9. Details

Een groene bureaustoel en houten elementen doen wonderen. Met details maak je het verschil. Door de muur voor de helft te schilderen creëer je contrast en bovenin plaatsen we stickers met bladeren. Als we dat op den duur zat zijn, is het eenvoudig weg te halen. Verder werken we met kleine details zoals de papegaai in het plafond, de klimladder, bladeren in de lamp, etc

Bureaustoel Ilva brengt de stijl naar binnen. De bureaustoel is in hoogte verstelbaar en heeft wielen die in elke richting kunnen rollen. Een comfortabele zit is gegarandeerd.

10. Licht

Qua lampen kozen we voor een mix van rotan, zwart en zowel een papegaaien als Giraf lamp van Gute Laune. De spijlen lamp van Petite Friture spreekt me ook aan, maar om nu 1000,- uit te geven voor een kinderkamer lamp, ging me iets te ver. De wandlamp van It’s about Romi is een hit en ook de Eglo plafond lamp met 4 spots is een aanwinst. Door tijdloos te combineren met eye catchers creëer je rust. Onderstaande Neon lampen zijn ook te gek, maar daar sparen we nog even voor!

11. Boeken collectie

Fijne (jungle) dieren boeken misstaan niet in een kinderkamer en zijn bovendien ook nog eens leerzaam. Mijn zoontje wist me overigens dankzij zijn boeken terecht te wijzen op het feit dat de savanne iets anders is dan de jungle en dat daar hele andere dieren leven. Hij heeft helemaal gelijk, maar een leeuw en olifant vond ik wel in een dierenkamer passen toch?

Een kleurrijk, herkenbaar en leerzaam boek misstaat niet in een dieren/jungle kamer. Het zal kleine kindjes doen verbazen en wegdromen! Overal waar ze kijken is er wel iets nieuws te ontdekken.

12. Planten

Met de juiste planten creëer je je eigen Urban jungle waarbij palmen, grote bladeren en een reizigersplant tof zou zijn. De planten van Kokodama zijn ook helemaal in stijl en een fantastische match met een jungle kamer. Persoonlijk heb ik groene vingers al is het in een groot huis wel verstandig om realistisch te zijn. Planten op zoonlief zijn kamer zullen niet veel water krijgen, waardoor vetplanten en cactussen beter zijn in zijn kamer.

kokodama, planten, groen

13. Raamkleding

Aan beide kanten van zijn kamer hangen donkerblauwe gordijnen die nog best een ronde meekunnen. toch past blauwe niet helemaal in het jungle thema en zochten we naar een alternatief die wel zon verduisterend is. We besloten om er advies over in te winnen bij een specialist.

14. Plankje

Naast het bed staat een nachtkastje, maar ik ken mijn zoontje inmiddels en in zijn bed liggen stapels Duckies verspreid. Een boekplankje naast het bed is wel verstandig. Nu nog het juiste model zien te vinden voro een echte jungle kamer.

jungle feest, feestartikelen, kinderfeestje

15. Spiegel

Met spiegels creëer je ruimte en leuke kijkhoekjes, Het maakt een kamer speels en groter. De keuze is hierin reuze.

snurk, dekbed, beddengoed, jungle kamer

16. Pyama

De Snurk pyjama’s zijn favoriet met name door de fijne stof en de perfecte outfit voor een lazy zaterdagochtend. Voor de eerste nacht in zijn jungle kamer een perfect cadeautje.

Jungle fever READY…..

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op TwitterFacebook |Youtube| Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief