Delen vinden we super lief

Het is vaak lastig om op een hectische dag een rustig moment te vinden om s’avonds rond bedtijd een verhaaltje aan je kind voor te lezen. We nemen zeker de tijd voor een bedritueel, maar de ene dag hebben we er meer tijd en zin in dan de andere dag. Aangezien ik een praktische ingestelde moeder ben, verkies ik voorleesboeken die daarop ingesteld zijn. In het boek ‘de mooiste bedtijd verhalen‘ wisselen grappige gedichtjes, korte, middellange en langere verhalen elkaar af. Je kunt dus zelf kunt kiezen waar je op dat moment tijd voor hebt.

De mooiste bedtijdverhalen | 9789044756838 | Georgie Adams | NUR 277 | €19,95 | 128 blz | geb | 27,6 x 23,3 cm volledig in kleur

Het belang van voorlezen

Het belang van voorlezen is al vaak in menig blog benadrukt. We weten dat kinderen beter presteren op school als ze elke dag worden voorgelezen rond bedtijd. Dit is uiteraard ook heel logisch aangezien je met het voorlezen je kinderen in aanraking laat komen met nieuwe woorden. Daarnaast vergroot het hun woordenschat én taalbegrip. Dit mantra moet ik mezelf blijven herhalen, hoe moe ik ook ben rond hun bedtijd. Ik kan de kinderen geen groter plezier doen dan hen voor te lezen.

De mooiste korte en lange bedtijd verhaaltjes en gedichten

Bovenstaand boek is al een begin om de leukste bedtijd verhaaltjes voor te lezen. Het boek zit vol met kleurrijke illustraties van Magda Brol die de fantasiewereld tot leven brengt. Door de makkelijk herkenbare symbolen wordt de lengte van de verhalen aangegeven zodat je als ouder weet waar je aan toe bent.

In verhaaltjesland, waar Droppie de Dinosaurus, Kooltje de Kat en Bobo de Beer wonen, groeien er verhaaltjes aan de Verhaaltjesboom. Echter een vreselijke storm heeft alle verhaaltjes weggeblazen. Ga met Droppie, Kooltje en Bobo op avontuur en breng alle verhaaltjes weer veilig thuis!

7 Tips om voorlezen leuk te maken

1. Als het bedtijd is, neem dan de tijd voor het voorlezen en leg je telefoon even weg. 15 minuten per dag is al prima!
2. Varieer met kinderboeken zodat je nieuwe woorden ontdekt, vraag desnoods naar de betekenis van woorden.
3. Zodra je een moeilijk woord tegenkomt probeer deze dan uit te leggen.
4. Zoek samen met je kleintje een boek uit. Als de interesse er is, zijn ze langer aandacht naar je aan het luisteren!
5. Probeer interactie te creëren, stel vragen en ga mee met de fantasie van je kindje. En waar gaat het verhaal eigenlijk over? Laat hen het voor je samenvatten.
6. Pak er soms ook een boek weer bij die ze eerder lastig vonden. Dit stimuleert het woord en verhaal begrip
7. En nu de oudste zelf kan lezen is het ook leuk om samen af te wisselen bij het voorlezen. Het is een fijn en knus moment om samen te lezen.

Samen met je kind dit bijzondere prentenboek ontdekken en lezen is qualitytime voor twee! En in ons geval voor 4. Sweet dreams

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op TwitterFacebook | Youtube|Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief