Delen vinden we super lief

De boeken van de Lumies en het magische Lumieland waren nieuw voor me. Tot ik werd gevraagd of we de nieuwste 4e editie wilden reviewen. Hier had ik zeker oren naar. Vooral omdat de illustraties en het concept me zeer aanspreekt. Mijn drie kleine mede-reviewers gaven hun eerlijke mening…

De Lumiesvoorlezen Lumies

‘De Lumies‘ is de titel van een kinderboekenserie met voorleesverhalen. De verhalen zijn er op gericht om te ondersteunen bij de soms lastige of spannende fases waar jonge kindjes mee te maken krijgen. Denk hierbij o.a aan ‘de speen’, ‘het krijgen van een broertje of zusje’, of ‘het zindelijk worden’. Bij het voorlezen zal je kindje de situatie op een vrolijke manier met de Lumies beleven en herkennen.

  • Leuk tijdens het bedritueel

    Bedritueel
    Sweet dreams

Je kindjes gaan tijdens het voorlezen inzien dat het toch minder spannend is. De karakters spreken de kinderen aan en samen met de kleurrijke illustraties sluit het aan in de belevingswereld van de kindjes.

Tijdens het voorlezen, heb je interactie dat het voorlezen tijdens het bedritueel gezelliger maakt. Mijn kinderen gingen helemaal in het verhaal ‘de lumies gaan op avontuur’ op. En keer op keer pakken ze s’ avonds het voorleesboek erbij.

De Lumies op zoek naar avontuur

de lumiesNa het succes van ‘de Lumies zoeken een speen’, ‘de Lumies op het potje’ en ‘de Lumies worden grote broer en zus’, gaan Lux en LouLou opnieuw op avontuur. In het vierde boek gaan ze op zoek naar een spannend, nog nooit eerder meegemaakt avontuur! Een titel dat ons aanspreekt aangezien wij wel van spannende avonturen houden en er veel op uit gaan.

  • Het verhaal

In het verhaal vervelen Loulou en Lux zich en gaan ze van alles verzinnen om een groot avontuur te beleven. Tijdens deze zoektocht komen ze vriendjes tegen die gezellig met ze willen knikkeren, verstoppertje spelen, schommelen en spelen.

De dag is dan al snel voorbij en ontevreden komen ze thuis. Gelukkig weet mama ze gerust te stelen en laatje in zien dat buitenspelen ook een groot avontuur is. Een verhaal dat herkenbaar is voor onze drie avonturiers. Na het voorlezen kletsten we nog wat na over alle avonturen die zelf die dag allemaal hadden beleefd.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een kind zorgt ervoor dat je ineens een liefde voelt die zo allesomvattend is, dat je hem nooit helemaal kunt bevatten. De liefde dringt door tot de kieren van je hart. Hij overweldigt je en maakt dikwijls de rest van de wereld tot bijzaak.” De column van @nynkedejong verwoord het zo allesomvattend…. De voorleessessies zijn extra lang in huize Olivette. Hugs & Cuddles en keer op keer worden de Lumies er bij gepakt📚Een lief boek met fijne illustraties … we hebben lief, nemen tijd voor elkaar, belevenis avonturen en zijn heel graag samen, de rest is echt ruis … . . . . #delumies #voorlezen #kleuters #mijnallesies #bestjobever #trots luimen

Een bericht gedeeld door OLIVETTE (@olivettepuntnl) op

Buitenspel diploma

Buiten spelen is altijd een goed idee. De richtlijn is zelfs om kinderen 2 keer per dag 30 minuten buiten te laten zijn. Ze verleggen hun eigen grenzen en zien de wereld op een andere manier. Aankomende maanden zullen we ons gaan richten op de zindelijkheid van Lucas. De potjes staan klaar en het boek van de ‘Lumies op het potje’ staat op onze wishlist. Het is een leuke, lieve en laagdrempelige manier om het zindelijk worden te introduceren.

Je kunt dus wel zeggen dat wij enthousiast zijn over de Lumies!

de lumies

Te koop

de lumiesHet nieuwste boek van de Lumies is naast de andere 3 edities verkrijgbaar voor € 14,95 bij Lucky Mukky. In 3 stappen helpen de Lumies om je kindje kind avontuurlijk buiten te laten spelen.

En als je na het lezen van het boek heerlijk gaat buitenspelen, kunnen de kinderen een uniek buitenspeel diploma verdienen. Hoe leuk is dat!

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Twitter Facebook Youtube Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat

 

 

 


Delen vinden we super lief