Delen vinden we super lief

Ons eerste tweepersoons bed hadden we in een flits gekocht, waarbij we toch niet echt de juiste keuze hadden gemaakt. Om een verbeterslag te maken in ons slaapgeluk, kochten we jaren later een ‘beter’ bed via een veiling, maar ook daar was het een miskoop. Eigenlijk kregen alle ruimtes in huis voorrang en werd de slaapkamer vergeten. Een mooi, goed en fijn bed, dat bij je past, is een must om goed in te kunnen slapen. Na een goede nachtrust kan ik de uitdagingen van mijn werk en het moederschap optimaal aan.

Een goed bed is op zoveel vlakken belangrijk. De zondagochtend familiemomenten, uitslaapmomenten, liefdevolle momenten, je zieke kindjes die hier mogen liggen en verjaardagen die we altijd in bed inluiden met veel verjaardagsliedjes. cadeaus en kruimels.

Behang Mountain River van Daring Walls

Goede start

En als je de dag uitgerust begint, heb je een goede, frisse start van de dag. En hier gaat iets niet goed, aangezien het bed gewoonweg niet meer lekker slaapt. Deze keer bereid ik de zoektocht naar een nieuw bed dan ook goed voor! Mijn man en ik hebben beiden verschillende wensen en daarnaast verschillen onze slaapvoorkeuren ook sterk.

De vraag is echter wel waar je nu precies op moet letten bij de aanschaf van een nieuw bed? We zetten onze tips voor je op een rij, waar wij gaandeweg bij onze keuze zijn. Tel uit je winst!

13 tips waar je op moet letten bij het kopen van een nieuw bed

Bij het kopen van een nieuw bed zijn er een aantal cruciale punten waar je rekening mee moet houden. We delen onze bevindingen graag met je met 15 ultieme tips.

1. Wensenlijstje

Het begint altijd met het opstellen van een wensenlijstje. Want waar moet jouw nieuwe bed aan voldoen en welke stijl verkies je? Is het bijvoorbeeld een must dat het bed een elektrisch verstelbare bedbodem heeft, of vind je dat onzin? Welk budget heb je en doet een merk er toe? Heb je het snel koud en heb je met eventuele lichamelijke, gezondheid, of omgeving beperkingen te maken? En zou je een nachtkast wensen, of eventueel andere toebehoren als een dekbed, plaids, (sier)kussen, etc… Het is goed om dit vast in kaart te brengen.

jul, draadloze oortjes, bas, muziek, draadloze oordopjes

2. Lees je in

Er is online veel informatie te vinden over de diversiteit aan bedden, soms wellicht iets té veel. Iedere beddenspecialist presenteert zich als slaapspecialist, wees hier op voorbereid en lees tussen de regels door! Door je goed te oriënteren weet je van te voren welke verschillende mogelijkheden er zijn en welke keuzes je moet maken. 

Voor mij staat comfort bovenaan, al wil het oog een mooi bed, daarnaast heb ik de prijzen bekeken waar ik zoal op kon rekenen. Mijn voorkeur had een bepaald merk dat met de prijs-kwaliteit klopt, maar gaandeweg werd mijn blik verruimd. Ook ging mijn voorkeur visueel uit naar een hoog bed, terwijl een laag bed ook veel pluspunten kent. Google, Pinterest en het VT wonen magazine hebben me veel informatie gegeven.

bed, apeldoorn, valk exclusief
Overnachten bij Valk Exclusief Apeldoorn

3. Boxspring of laag ledikant

Mijn voorkeur ging uit naar een boxspring met een toplaag terwijl mijn man een laag bed ook prima vindt. De interesses lagen nogal uiteen. We hebben momenteel een zwarte boxspring op hoge pootjes. Dit is ook wel een onderbak met hierin een pocketvering. De onderstellen staan echter wel los van elkaar waardoor de toplaag kon verschuiven.

Samen met de pocketvering matrassen is ons bed vrij hoog, handig bij het instappen, het bed opmaken en dat tegelijkertijd heerlijk sliep. Ook hebben we beiden een ander postuur waardoor we twee verschillende matrassen konden kiezen. De toplaag zorgde voor een fijn tweepersoonsbed zonder tussenspleet. Als je kiest voor een ledikant kun je het naar wens eigen maken met een bedframe, aangemeten lattenbodems en matras(sen). Je kunt je eigen ligcomfort en gewenste ondersteuning daardoor compleet naar eigen wens inrichten.

echoput apeldoorn, uitje, huwelijk
Proefslapen bij de Echoput in Apeldoorn

4. Het juiste matras

Een matras heeft geen eeuwig leven. Ook hier is vervanging op zijn plaats als het niet meer lekker ligt. Inmiddels word ik niet meer als een zonnetje wakker en voel ik dat het niet meer optimale comfort biedt en voel ik lichte kuilvorming. Het matras is nu zo’n 8 jaar oud, al hebben we er niet de hoofdprijs voor betaald. Toch vind ik goedkoop, uiteindelijke duurkoop. Mijn man is echter wel heel blij met zijn matras en wil liever geen ander.

Bij onze matrassen keuze kunnen we hier dus rekening mee houden. Tig mensen, tig wensen. Wij hebben ook gelet op de lengte van het matras, de breedte en of het extra ondersteuning beidt bij rugklachten. Wij lieten ons dan ook graag informeren door de matrassen specialist! Uiteraard kies ik zelf de beste match, maar niet voordat ik het beste advies heb ontvangen van een expert.

bed, alleen op vakantie, hotel

5. De grootte en afmeting

Zowel in de lengte als de breedte kan een matras verschillen. Zo slaapt mijn zoontje al een tijd op een te smal matras waardoor zijn knuffels het gat opvullen. Geen probleem, hij heeft er erg veel. Voor onszelf willen we het wel gelijk goed doen. We zijn beiden lang en houden van een groot bed voor een optimale comfort.

  • Met een lengte van 1m80 is onze ideale matras 2 meter lang. Reken altijd 20 cm extra bij de langste van jullie beiden.
  • We hebben beiden geen breed torso, maar houden van ruimte. *80 cm was wel het minimale, ook door de grootte van onze slaapkamer en het trappengat. Als ik meer ruimte had gehad, was 1 meter ook zeer wenselijk, al moet ik dan wel weer gaan shoppen voor matras hoezen en een ander huis. De meest gekozen breedte voor een tweepersoonsbed is ook wel 160 cm (80cm per matras) en 180 cm. (90cm) 
bed,  slaapkamer, afvallen in december, Just frame it, inlijsten, cadeautip

6. Slaapkamer

Snurk, beddengoed, palmbomen, slaapkamer

Onze slaapkamer is niet de grootste. Mijn wens is echt om ooit een 2 meter bij 2 meter bed, vrijstaand in een grote kamer te kunnen plaatsen, waar je met een aanloop in kunt springen! Het liefst met een vrijstaand bad ernaast (dream on), zo’n hotelkamer suite idee, maar ik blijf realistisch…. Momenteel staat ons bed in de grootste ruimte waardoor we aan beide kanten een nachtkastje kunnen plaatsen. Het nieuwe bed zou hier dan ook passen, wel iets om op te letten bij de keuze van een nieuw bed.

7. Moodboard

Nu mijn zoektocht voor ene fijn, goed bed van start is gegaan ben ik een moodboard gestart, dat overigens echt een aanrader is in je bed-zoektocht. Volg social media accounts van bed specialisten, of kijk op Pinterest, je kunt hier je hart ophalen. Mijn voorkeur heb ik hierdoor doen veranderen, want wat zijn er een prachtige bedden! Op Social Media kwam ik prachtige kamers tegen, die helemaal mijn stijl waren.

Photocredits Snurk

8. Blikvanger

Het bed is het grootste object en daarmee dé blikvanger in elke slaapkamer. Je kunt voor een basis bed kiezen, of juist voor een echte eye catcher met een bijzonder design. Zelf kies ik graag voor een tijdloos model doordat je er dan lang van zult gaan genieten. Met de accessoires, beddengoed en meubels, kunnen we het on-trend maken en wisselen met de seizoenen.

9. Informeer bij bekenden

bed, De babycollectie van Return to Sender: Something for you means everything to her

In mijn zoektocht ben ik vooral aan bekenden gaan vragen waarom zei kozen voor een boxsping, ledikant, of ander model en vroeg iedereen voornamelijk waar ze het hadden gekocht. Mijn vader kocht het lokaal bij een beddenspecialist waar hij geadviseerd kreeg om in zijn slaapgenot te investeren. Mijn collega koos voor de Ikea en mijn buren kozen voor de Rolls Royse onder de bedden met speciaal haar en afwerkingen. Mijn zusjes hadden ook hun uitgesproken meningen waardoor ik goed beslagen ten ijs kwam.

De ervaringen van je vrienden, kennissen en familie gaan je absoluut helpen bij het maken van een goede keuze en om je eigen ogen te openen. Toen ik mocht proefliggen bij mijn zusje was ik eigenlijk wel om, ook na een nacht ‘proefslapen’ bij Valk Exclusief wist ik mijn keuze daarna snel te maken.

10. Proefliggen

Nadat je je hebt ingelezen, de magazine en het internet hebt uitgepluisd, raad ik altijd de koop aan in een winkel met adviseurs. Je kunt al je gekke vragen stellen, eventueel proefliggen en het verschil tussen bedden en matrassen zelf ervaren. Daarnaast weten ze je inde winkel net iets meer te adviseren en advies op maat te geven. Het is overigens wel verstandig om fit en goed uitgerust de winkel te bezoeken. Om er een uiltje te knappen is geen goed plan en je bent minder objectief. Als je moe bent, ligt immers ieder bed lekker.

bed, veilig slapen baby wiegje

11. Proefslapen

Naast het proefliggen in de winkel, kun je bij veel merken ook proefslapen. Het is immers best lastig om snel een keuze te maken. Gaandeweg merk je al slapend of een bed een match is of niet. Als je een romantisch weekendje weg gaat en je hebt verbluffend geslapen, check dan ook zeker het matras. Daarnaast kun je bij verschillende merken ook zonder risico 100 nachten in alle rust proefslapen. Best ideaal dat je bedden echt daadwerkelijk kunt uitproberen.

12. Leveringsvoorwaarden

Snurk, beddengoed, palmbomen, slaapkamer
Phocredits Snurk

Is het kopen en meenemen, of zit er een wachttijd op het leveren van je bed? Goed om te weten, aangezien je niet voor verrassingen wil komen te staan. Levert de beddenspecialist tot aan de voordeur, of ben je zelf verantwoordelijk voor het transport, de bezorging en de montage? En is dit in de prijs opgenomen, of zijn dat bijkomende kosten? Vraag dit altijd even na.

13. Garantie

Daringwalls behang

De ene bed specialist biedt betere garantie dan de ander. Ik heb zelfs ergens gelezen dat je het bed kunt retourneren als het toch niet bevalt. Dat stelt me gerust. Ook ontvang je dan het hele aankoopbedrag terug zonder enige verborgen kosten.

14. Finale check

Na al het advies, je proefslaap sessies, het proefliggen in de showroom en het bekijken van je moodboard, is het tijd om een keuze te maken. Het budget weet je, net als de leveringsvoorwaarden. Zelf ben ik wel gevoelig voor een leuke aanbieding en kijk dus graag of de verkoper een campagne of actie heeft lopen. Als alles klopt, is het tijd voor de bestelling en kun je uitkijken naar dei eerste perfecte nacht…

Bedritueel, snurkt
Sweet dreams, slapen als ene engeltje

15. Styling

Nadat de bestelling is geplaats, komt toch wel het leukste onderdeel van de styling om de hoek kijken. In deze tussenfase kun je eventueel de muren schilderen ,de vloer aanpassen, een kleed kopen en wellicht andere wanddecoratie aan de muur hangen. Zo was bij ons de lamp boven het bed lange tijd ene doorn in mijn oog en kon dat dus gelijk meenemen in de styling, ideaal! En uiteraard verdient een nieuw bed ook een nieuwe plaid, fris beddengoed en hoeslakens. En voor een optimaal slaapgenot zijn ok de kussens aan vervanging toe.

Sweet dreams, Liefs Olivette

Olivette is ook actief op TwitterFacebook |Youtube| Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief