Delen vinden we super lief

Wanneer je een druk leven hebt met kinderen, werk en andere verplichtingen vergeet je wel eens de tijd te nemen voor je partner, jezelf en jullie relatie. Het is heel belangrijk voor jullie relatie om ook de tijd voor elkaar te nemen, al kan dat soms best lastig zijn. Wil je dus een romantisch weekend weg plannen en wil je extra uitpakken, ga dan o.a romantisch overnachten! Naast deze Nr 1 tip, hebben we extra goede tips beschreven die je helpen om van dit nachtje een fantastische tijd, weekend, of dag te maken! Hopelijk brengt het de romantiek weer een beetje tot leven tussen jullie.

huwelijk, trouwen withlove

Wij gingen pré Covid naar Stockholm en kwamen als stel herboren terug! Afgelopen jaar zijn we nog een romantisch weekend weg geweest naar Amersfoort, Kortrijk en Arnhem bij een Valk Exclusief hotel. In onze hectische wereld van werk en ouderschap een fijne manier om weer samen te syncen! Dit zijn onze 8 extra tips!

1. De datum voor een romantisch weekend weg

Hier kan het al moeilijk worden met jullie drukke schema’s om een romantisch weekend weg te plannen. Plan daarom ver van te voren het weekend. Wil je het als verrassing geven? Regel dan, mits dit nodig is, dat je partner vrij heeft van het werk, achter zijn of haar rug om. Je kunt ervoor kiezen om gewoon ergens een weekend te prikken, maar het is uiteraard ook heel leuk om het weekendje rondom een speciale datum te plannen. En plan dan gelijk oo keen vervolg datum! Houd een weekend, of dag vrij voor elkaar!

agenda, planing, home work life

2. De locatie

Dan is het belangrijk om een goede locatie te kiezen. Kies voor een plaats of regio die goed bij jullie past, zoals de kust, de bossen of juist een stad. En dit hoeft uiteraard niet Parijs meteen te zijn, maar zoek het eens dichterbij huis. Nederland zit vol prachtige gebieden en heeft hele fijne hotels te bieden. Waar ik altijd al heb willen logeren is in het Valk kasteelhotel! Dat is toch te gek om koninklijk te overnachten!

Arnhem, Citytrip, tips, arnheim, gelderland
Valk Exclusief Duiven

3. De overnachting

Waar gaan jullie slapen? Dit kan uiteraard in een fijn hotel, maar kan zeker ook in een B&B. Het is maar net waar de voorkeur naar uit gaat. Ook kun je kiezen uit speciale locaties, zoals een kasteel, een boot of een boomhut. 

kampeerbos de simonshoek boomhut

4. De kamer

Heb je de perfecte locatie voor jullie weekendje gevonden? Dan wordt het tijd om een geschikte kamer te kiezen. Je kunt kiezen voor een standaard hotelkamer, maar je kunt ook lekker uitpakken met een luxere kamer. De meeste hotelketens hebben ook hele luxe kamers incl scan, of bad, voor een prima prijs. Met een perfecte kamer zal de romantiek ten top zijn. Mijn advies hierin is dat je het hotel het beste even zelf kunt bellen. vaak hebben ze een leuke upgraden, special, of leuke aanbieding!

Cantharel, van der valk, apeldoorn, valk, hotel, eropuit, nachtje weg
“Onderzoek heeft aangetoond dat we ongeveer de gemiddelde persoon worden van de 5 personen waar we het meeste mee omgaan en tijd mee doorbrengen. Dit is de meest bepalende factor voor wie jij wordt. Omring je daarom met de personen die je zou willen zijn”

5. Extra verrassingen

Nu de basis voor het romantisch weekend geregeld is, kun je kijken naar wat extra verrassingen. Je kunt contact opnemen met het hotel om te vragen of ze iets romantisch kunnen regelen voor jullie aankomst, zoals rozenblaadjes of champagne op de kamer. Wat erg leuk is, is om een persoonlijk geschreven liedje te laten maken en dit te laten spelen op een romantische plek. Lofzangers.nl hebben we zelf drie keer ingezet met onwijs veel succes! Dit kun je zelfs in je hotel kamer laten komen, echt top!

6. Diner

Reserveer alvast een plekje bij een goed restaurant, misschien wel een lievelingsrestaurant van je partner. Maar jullie kunnen natuurlijk ook lekker wat eten in het hotel of een plaatselijk restaurant ontdekken. Er zijn ook hotels die culinaire arrangement aanbieden, of wat dacht je van een wellness hotel?

de kas restaurant

7. Uitje

Tijdens romantisch weekend weg willen jullie waarschijnlijk niet de hele dag op de kamer zitten. Ga dus eropuit met elkaar. Een dagje naar de wellness, shoppen, naar de dierentuin of een mooie wandeling of fietstocht maken. Zomaar wat ideëen voor een leuk uitje. Kies iets waar jullie allebei gelukkig van worden, hierdoor zal hopelijk de romantiek opbloeien tijdens het weekend. De meest succesvolle acties van ons zijn toch wel de uitjes waarbij je heel hard moet lachen, succes gegarandeerd. beklim een kerktoren, doe mee met een rondleiding, of ga waterfietsen!

amersfoort, citytrip, eropuit, weekendje weg, wolk schoenen, keistad, tips, weekendje weg
Te idioot voor woorden, maatstap in een treintje, lol gegarandeerd

8. Een cadeautje

Wil je je partner verrassen met een cadeautje? Vooral doen! Dit is iets wat de ander totaal niet zal verwachten, zeker niet als je ook al het hele romantisch weekend weg gepland hebt. Kies een mooi cadeau uit voor je partner, zoals een sieraad of een lekker luchtje. Verwen elkaar maar eens goed tijdens jullie romantisch weekend eropuit. Zelf ben ik dol op sieraden en als het persoonlijk is uitgezocht dan spreekt het me nog meer aan!

romantisch weekend weg, amersfoort, citytrip, eropuit, Valk exclusief. weekendje weg, wolk schoenen
Van der Valk Amersfoort

Liefs Olivette,

Olivette is ook actief op Twitter Facebook Youtube Instagram en vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief