Delen vinden we super lief

Mijn man en ik woonden jaren midden in de stad. In een leuk appartement, 3 hoog en de laatste paar jaar juist in een souterrain. Perfect voor ons tweetjes. Klein maar fijn en de ruimte werd optimaal benut. Maar toen onze oudste dochter 1 jaar werd, was het tijd voor meer ruimte, meer tuin en meer parkeerruimte voor de deur. Een ‘kidsproof‘ huis met idem inrichting. We wilden een stijlvol huis creëren. Leuk voor jong en oud zodat iedereen zich thuis voelt.

inrichting,  interieur, style

Wat een ruimte!

We gingen van een piepkleine basement flat in een hippe buurt, naar een twee-onder-een-kap in een woonwijk. Dat was nogal een stap. Maar het betekende ook ineens heel veel meer ruimte. Van ieder hoekje gevuld naar heel veel mogelijkheden voor een fijne, stijlvolle inrichting. Tijd voor nieuwe meubels en een totaal nieuwe woon inrichting. We mogen weer shoppen en dit keer bij de meubelspecialist.

Weg ermee!

Hoewel we ineens ruimte zat hadden, moesten er ook dingen weg. Want het moest wel een kindvriendelijk huis worden. Super leuk een glazen salontafel maar niet heel handig voor een klein meisje wat overal op wil klimmen.

Dat ‘probleem‘ loste zichzelf op want de tafel overleefde de verhuizing niet. Hij viel in 1000 stukjes en kon direct door naar de milieustraat. Ook de witte bank bleek geen daverend succes bij ons kleine meisje die gek is op gekleurde stiften en lippenstift.

Perfecte inrichting voor kids

Wat wel in huis kwam waren traphekjes en van die stopcontact dingetjes met een kinderbeveiliging. De bank is vervangen door een super relaxte hoekbank waar we met de hele familie op kunnen zitten en hangen. Een top bank voor kids en hij ziet er nog leuk uit ook. Wat tekeningen aan de muur en een grote tuintafel voor lange familieavonden buiten. De box en minikinderstoeltjes staan gezellig in de huiskamer. De rest van het speelgoed netjes uit zicht in de speelkamer. Wat een luxe!

Maar wel in stijl

We zijn een gezin met twee kinderen en dat mag je zien. Maar wel in stijl. Mooie meubels en dan zo nu en dan staan er ineens legopoppetjes ergens opgesteld of een poppenwagen geparkeerd. Dat mag best. Een fijn huis voor ons en voor de kinderen.

Of je nou houdt van een industriële, landelijke of moderne woonstijl; je kunt er echt wel een kindvriendelijke versie van maken. Kies je kleuren en materialen bewust. Iets wat tegen een stootje kan, makkelijk schoon te maken is of een handige kleur heeft.

Voor genoeg opbergruimte hebben we een mooie grote kast aangeschaft. Speelgoed er in, deurtjes dicht en je hebt een lekker ‘opgeruimd’ huis. Het hoeft echt geen speeltuin te worden als je een fijn huis voor de kinderen wil hebben. Natuurlijk kan je wel helemaal los gaan op de kinderkamers.

Wish list

We hebben ook nog een paar wensen voor ‘ooit‘. Zo wil ik heel graag een lekkere lange tafel waar we aan kunnen eten, spelen en leven. Veel stoelen er omheen zodat vriendjes altijd aan kunnen schuiven. Als er geverfd en geplakt wordt, gooi je er een plastic tafellaken overheen. Voor de lange avonden met vrienden, een goed glas wijn en mooie verhalen tover je het zo om tot dinertafel. Dat wordt onze volgende aanschaf. We doen het nu nog even met de oude tafel van mijn schoonmoeder.

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Instagram  Twitter Facebook Youtube We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat.


Delen vinden we super lief