Delen vinden we super lief

Met onze spannende 3-daagse cruise naar Kristiansand, Noorwegen, in het vooruitzicht, begon ik al vroeg met de voorbereidingen. Als ervaren reiziger heb ik een lijst samengesteld van 15 essentiële items die je reis naar Kristiansand onvergetelijk, comfortabel en vol avontuur zullen maken. Onderstaande essentials vonden wij een aanwinst en delen we dan ook graag met je. Want wat moet je nu eigenlijk meenemen naar Noorwegen?

15x meenemen naar Noorwegen

1. Kleding

Een dag in Kristiansand kan alle vier de seizoenen omvatten, soms zelfs binnen enkele uren. Daarom ga ik voor gelaagde kleding die ik gemakkelijk kan aanpassen aan veranderende weersomstandigheden. Laagje, over laagje, over laagje is echt het advies! Zo zijn we altijd voorbereid, ongeacht wat Moeder Natuur in petto heeft.

Bijenkorf, winterjassen, winterjas, shoppen
Een warem wollen jas is dieaal, maar niet bepaald waterdicht!

2. Stijlvolle Waterdichte Jas

De zomer in Kristiansand kan verrassend fris en nat zijn. Om te genieten van de adembenemende Noorse natuur, investeerde ik in een veelzijdige waterdichte jas. Deze zal me beschermen tegen de grillen van het weer en me de vrijheid geven om op ontdekkingstocht te gaan, zelfs als de regen toeslaat. Voor onze geplande boottocht zal een warme, waterdichte jas ook van onschatbare waarde zijn. Je weet nooit wat het weer zal brengen. En vergeet niet een nekwarmer, muts, hoofdband of buff mee te nemen die je warm zal houden in de frisse Noorse lucht, of aan boord.

bijgeloof paraplu

3. Comfortabele Wandelschoenen

Een reis naar Noorwegen zonder degelijke wandelschoenen is ondenkbaar. Mijn wandelschoenen bieden grip op het ruige terrein, beschermen mijn voeten en houden ze droog tijdens natte omstandigheden. Ik ga voor een paar dat geschikt is voor het avontuur dat voor ons ligt. Ook mijn zoontje heeft goede wandelschoenen gekregen die hij ook naar school aan kan! Uiteraard lopen we de schoenen wel thuis eerst in om blaren te voorkomen!

4. Herbruikbare Drinkfles

outdoor, outdoor, primus , outdoor, meenemen naar Noorwegen

Het water i nNoorwegen is kristalhelder en drinkbaar. Er gingen dan ook 2 herbruikbare drinkfles mee om tijdens de wandeltochten eenvoudig water bij te kunnen vullen. Zo bleven we gehydrateerd en verminderen we onze ecologische voetafdruk. En voor de snacks hadden we de Primus opbergbakjes meegenomen.

5. Functionele Rugzak

Een slimme reiziger in Kristiansand draagt altijd een rugzak, het liefst een lichtgewicht rugzak die bovendien fijn zit en ademt! Deze rugzak werd gevuld met een extra vest, snacks en benodigdheden voor de wandeling. Het formaat van de rugzak hangt uiteraard af van je plannen, maar zorg er altijd voor dat je gemakkelijk bij je drinkfles kan. Voo deze wandeling en citytrip voldoet mijn Thule Stir, maar ik kan mij voorstellen dat voor langere wandeltochten een ruimere rugzak beter is. Voor aan boord gebruikte ik mijn Chasm tassen collectie. Lichtgewicht, waterdicht, comfortabel en er past veel in!

6. Camera voor Onvergetelijke Herinneringen

Met de adembenemende landschappen van Kristiansand en omgeving wil ik elk moment vastleggen. Mijn Sony ZV-E1L vlogcamera en extra scherpe lens zal me helpen om de schoonheid van deze plek op te nemen en mijn reiservaringen met jullie te kunnen delen. Iedere persreis neem ik de camera mee en begin hem dan ook al iets beter te leren kennen!

meenemen naar Noorwegen, sony microfoon, sony camera
Wat is het eerste waar jij aan denkt dat je wil meenemen naar Noorwegen?

7. Bescherming tegen Insecten

Hoewel Kristiansand niet wordt overspoeld door muggen, neem ik toch wat insectenwerend middel mee voor het geval dat. Niets verstoort een rustige buitenervaring zoals vervelende beten. Zowel zoonlief als ikzelf zitten er soms onder. We gaan bovendien de natuur in zullen veel rondom het water te vinden zijn. Hoe noordelijker je gaat, des te meer je last kunt krijgen van de muggen, dus better safe than sorry!

8. Kaarten voor Navigatie

Mobiel internet is niet overal beschikbaar in de wildernis van Kristiansand. We ontvingen op de boot een wegen- en wandelkaarten om de weg te kunnen vinden en om de route te plannen. Mocht je dat niet ontvangen, kun je hier beter rekening mee houden! Zo vermijd je onnodige omwegen en maak ik optimaal gebruik van de tijd in Noorwegen. Bovendien kun je ook beter wel een extra powerbank en oplader meenemen naar Noorwegen.

9. Slaapmasker voor de Noorse Nachten

De zomernachten in Kristiansand zijn kort en licht. Mocht je er zelf langer blijven, neem dan een slaapmasker mee om het licht buiten te sluiten en een goede nachtrust te garanderen. Zelf verbleven we in een binnenhut aan boord en dus was een slaapmasker niet nodig voor de 2 nachten aan boord.

10. Contant Geld in de Lokale Valuta

Hoewel plastic betalingen de norm zijn, kun je er voor kiezen om wat Noorse kronen mee te nemen voor het geval dat je ergens bet waar contant geld nodig is. Het is altijd handig om wat lokale valuta bij de hand te hebben voor kleine uitgaven. Voor ons voldeden de Euro’s ook tijdens deze mini citytrip.

11. Zonnebrandcrème en Hoofddeksel

zonnebrand, zonnecreme, meenemen naar Noorwegen, NIVEA SUN Protect & Hydrate Ultra

Hoewel Noorwegen niet bekend staat om zijn hete klimaat, kan de zon verraderlijk fel zijn, vooral tijdens wandeltochten. Ga dan ook zeker zonnebrandcrème meenemen naar Noorwegen en vergeet ook neit die comfortabele hoed of pet. Dit is essentieel om je huid te beschermen tegen de stralen van de middernachtzon.

12. EHBO-kit

Veiligheid staat voorop tijdens elke reis. Ik neem altijd een kleine EHBO-kit mee in mijn toilettas met basisbenodigdheden zoals pleisters, een (nagel)schaartje), ontsmettingsmiddel en pijnstillers. Het is een geruststellende gedachte om voorbereid te zijn op kleine ongelukjes onderweg. Helemaal als je met je zoon op pad bent.

13. Lekkernijen

Een reis naar Noorwegen zou niet compleet zijn zonder het proeven van lokale gerechten en lekkernijen. Uiteraard gaan we lokaal op zoek naar traditionele Noorse delicatessen en snacks om de culinaire cultuur van Kristiansand te ervaren. Maar om de lekkere trek niet uit de weg te gaan neem ik ook snacks mee aan boord. Mijn waterbidon is gevuld en voor de lekere lichte trek raden we zoutjes, tuc’s en nootjes aan. Zo leuk om langs het meer te picknicken.

14. Notitieboekje en Pen

Soms zijn de meest waardevolle herinneringen diegene die je opschrijft. Een notitieboekje en pen zijn geweldig om gedachten, indrukken en momenten vast te leggen terwijl je de betoverende landschappen van Kristiansand ontdekt. Ook mijn zoontje krabbelde er op los in zijn avonturen boek. Naast de notities in mijn mobiel heeft het opschrijven toch wel de voorkeur.

15. Badkleding

Het water kan koud zijn in Noorwegen, maar toch waag ik het er op en spring ik in het Noorse meer! Pret, lachen en gekkigheid gegarandeerd! “mam, worden we niet in onze teen gebeten…!?” gierde mijn zoontje het uit! Zwemkleding dus niet vergeten met een tas om het natte spul in te kunnen vervoeren.

Tot slot

Bovenstaande 15 essentiële items zullen we meenemen naar Noorwegen. Hiermee zijn we goed voroberied op ons avontuur in Kristiansand, Noorwegen. Wat een leuk avontuur om deze prachtige stad te verkennen, de natuur te omarmen en onvergetelijke herinneringen te creëren met mijn tiener.

Olivette

Olivette is ook actief op Twitter | Facebook | Youtube | Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief