Delen vinden we super lief

SEL50F14GM – DI (Lens), sony, vlogcamera, blogger, de beste vlog camera, camera lens

Recent schreef ik al een uitgebreide review over mijn nieuwe Sony Vlogcamera. Deze compacte, relatief lichte pocketcamera neem ik overal mee op sleeptouw en gaandeweg leer ik meer over de features van deze alleskunner. Waar ik nog wel het meest blij van word, is dat ik er professionele foto’s en video’s mee maak, zodat de content naar een hoger level wordt getrokken.

Deze vlogcamera is een echte aanwinst en om het nog professioneler aan te pakken, is er de G Master-lens SEL50F14GM, met de nieuwste lenstechnologi,e bij aangeschaft. Met deze prime lens kun je aan de slag met hoogwaardige foto- en videografie waarmee Sony de concurrentie opnieuw een stap voor is. Het is verbluffend om de uitzonderlijke resolutie en prachtige bokeh te ervaren van deze compacte, lichte lens.

1. Opvallende bokeh met het groot diafragma van f/1.4

Bokeh is een term binnen fotografie dat van het Japanse ‘boke‘ is afgeleid, wat vervaging of waas betekent. Hiermee wordt diepte en dynamiek in een foto gecreerd. Hoe kleiner het F-getal van het diafragma, Des te onscherper je de voorgrond of achtergrond wilt maken, des te kleiner het F-getal van het diafragma meot zijn, leerde ik gaandeweg. Met deze Sony lens ben je dan ook verzekerd van een prachtige bokeh door de combinatie van innovatieve optiek en een maximumdiafragma van F1.4.

Ook bezit deze lens uiterst nauwkeurige XA-lenselementen die bovendien moeiteloos vervorming en ook de meeste aberraties corrigeren. Interne reflecties die voor schittering en spiegeling kunnen zorgen worden dan ook opvallend verminderd. Het is spelen met de camera en de diepe, zachte achtergrond- én onscherpte op de voorgrond laten de onderwerpen er in je portret echt uitspringen. Met deze lens kun je alle kanten uit of je nu fan bent van het maken voor adembenemende portretten en snapshots.

2. Intuïtieve bediening

De fotografie cursus wordt gevolgd en de inspiratie content van Sony leert me veel. Toch ben ik heel blij dat deze camera en SEL50F14GM-lens een vloeiende, responsieve scherpstelling bevat. De verfijnde autofocus minimaliseert zonder problemen ruis en trillingen waarmee je elk moment haarscherp vast legt met uitzonderlijke resolutie.

Een enorm voordeel bij filmopnames waarbij je met name op de posities van het filmen let en niet wil moeten fine tunen. Tijdens het filmen worden de objecten vloeiend vastgelegd en gevolg, ook bij opnamen met 120 fps (beelden per seconde) of hoger. De bediening van de lens is dan ook heel intuïtief, waardoor je eenvoudig je visie op beeld krijgt.  

3. Partner in crime in weer en wind

Het maken van foto’s in een studio brengt minder uitdagingen met zich mee dan als je buiten gaat fotgraferen. Het filmen en fotograferen kan buiten daarentegen vaak in uitdagende omstandigheden brengen. Op deze lens zit echter een fluorcoating op het voorste lenselement dat vingerafdrukken, stof, water, olie en ander vuil afstoot en zorgt er bovendien voor dat je het lensoppervlak eenvoudig schoonmaakt. Het ontwerp van de lens is ook nog eens stof- en vochtbestendig. Als je voor gemak en kwaliteit wilt gaan, is deze lens een must-have voor content creators.

4. Ongelofelijk scherp

De lens is opgebouwd uit één ED-element, twee XA-elementen en één asferisch element dat van hoek tot hoek voor haarscherpe resolutie zorgt wanneer je de 50mm lens gebruikt.

5. Snelle & nauwkeurige autofocus

De 50mm f/1.4 is voorzien van twee XD lineaire motoren waarmee jij als beeldmaker over een snelle en nauwkeurige scherpstelling beschikt tijdens het maken van opnames. Aangezien ik altijd paraat sta voor een actiemoment, hoe ik nu niets meer te missen langs de rode loper!

6. Ergonomie

Deze lens is bovendien voorzien van de fijne ergonomie die Sony kenmerkt. Doordat het zeer gebruiksvriendelijke is, kun je in elke uitdagende situatie aan de slag, zowel binnen als buiten. Daarnaast is de lens compatibel met de focus breathing-functie, oftewel dat er kleine veranderingen zijn in de brandpuntsafstand van een objectief, dat optreedt wanneer de scherpte wordt verlegd van oneindig naar de minimale scherpstelafstand. Als je het uit probeert zie je het effect goed.

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Twitter | Facebook | Youtube | Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief