Delen vinden we super lief

Kinderfeestjes zijn voor kinderen onwijs leuk waarmee je fijne herinneringen creëert! Iedere verjaardag maken we er een feestje van om het voor de jarige een topfeestje te maken. En of het een regenboogfeestje, jungle, of onderwaterwereld thema, is, we draaien onze hand er niet voor om. Een ridderfeestje is ook een populair thema voor een kinderfeestje en ideaal voor stoere jongens.

Pannenkoeken Ridderfeestje

Je wil uiteraard dat het feestje onvergetelijk wordt en dat de oogjes sprankelen bij het zien van de toffe versieringen. Om dit in de praktijk te brengen geven we onze 12 ultieme tips hoe jouw kind zich een echte ridder zal gaan voelen.

15 tips voor een perfect ridder feestje.

Sinds we het avonturenpark Puy du Fou in Frankrijk hebben leren kennen, is het ridderthema meer dan favoriet. We hebben zelfs de nieuwste stoere ridderoutfits besteld om helemaal in onze rol te komen. En met een bezoek aan Chateau de la Preuille is een outfit geen verkeerde investering. Ons ridderfeest wordt geheel in stijl gevierd.

school ridder souza

1. De ideale locatie

Het is belangrijk om eerst een globaal idee te hebben hoe het feestje er uit moet komen te zien. Een echt ridderfeest organiseer je uiteraard het liefst in een kasteel. Het is tegenwoordig mogelijk om een kasteel, of een gedeelte ervan af te huren voor een (mid)dag. De plek is een belangrijk onderdeel om voor een onvergetelijk ridder-feestje te zorgen. Geen kasteel in de buurt? Geen paniek, je woonkamer heb je ook eenvoudig en snel in een ridderlijke omgeving omgetoverd met feestelijke ridder accessoires en versieringen van feestartikelen.nl. In mum van tijd was chateau Olivette vormgegeven.

Ridderlijke feestaccessoires van feestartikelen.nl

2. Riddertaart

Bij aankomst is het leuk om de cadeautjes uit te pakken, maar niet eerder dan dat er genoten wordt van een lekkere riddertaart met draak groene limonade. Hoe je het riddermaal precies inricht kun je helemaal zelf bedenken. Er zijn een hoop persoonlijke ideeën die goed passen.

Ridderkoekjes bakken

Je kunt eenvoudig prachtige draken en ridders cupcakes, koekjes of andere traktaties maken met eetbare suikerdecoratie van Culpitt. De draken, vlammen, schilden en ridders maakt er een ridderlijk festijn van.

Met een cake en twee torens kun je een kasteel bouwen, of met kleine blokjes cake een eigen muur bouwen. Ik kies zelf graag voor een kant en klare taart en daar is Google mijn beste vriend voor.

3. Schminken

Na het snoepen, zingen en cadeautje uitpakken kan er worden geschminkt en kan er een ridderpak worden aangetrokken. Een leuk idee om het feestje mee af te trappen is een speurtocht, denk bijvoorbeeld aan het zoekgeraakte zwaard van koning Arthur. Wellicht dat je de hulp kunt vragen van sidekicks om te begeleiden tijdens de speurtocht.

4. Speurtocht

Een geweldige vondst (praktische mama) vond ik de speurtocht van Suus kinderfeestjes Kinderfeestje ridder speurtocht. De speurtocht is gemaakt voor een groep van maximaal 10 kinderen en duurt ongeveer 2 uur. Door onderdelen wel of niet te gebruiken kun je de duur van de speurtocht zelf aanpassen. Het is geschikt voor kinderen van 5 – 8 jaar en omvat veel verschillende speelelementen. Een verhaallijn, een zoektocht naar munten, een verhaal via een video, kleurplaten en zelfs een diploma voor de kleintjes. Kant en klaar en onwijs leuk!

5. Knutselmomentje

Daarna is het altijd leuk om een periode te blokken voor het knutselen. Je kunt een kleine workshop organiseren voor het maken van allerlei ridder gerelateerde dingen. Een uitgeknipt kartonnen zwaard inkleuren, ringsteken, dammen, etc. Bij ons zijn grote dozen favoriet. Een eigen kasteel bouwen is dan ook vaak het eerste idee dat door iedereen omarmd wordt. Een kleurplaat inkleuren kan soms ook ideaal zijn.

Wij kozen voor het maken van een ridderschild waar we een elastiek achter vastmaakten. Iedereen maakte iets stoers met hun eigen naam en achternaam. Oli-4 Goed-hardt werden 4 harten en een duim. Onwijs leuk om te doen en ze zijn zeker een kwartier rustig bezig. Riddermuziek op Spotify is dan een leuke toevoeging!

6. Ridderdiploma

Het feestje kan worden afgesloten met het halen van een ridderdiploma, je kunt allerlei leuke parcours en oefeningen bedenken om dit te realiseren, daarna wordt er uiteraard een foto gemaakt van alle ridders samen. en daar hoort uiteraard een ridder accessoires bij. Die kun je zelf knutselen, of bestellen bij feestartikelen.nl

Ridderpakket: Ridder uitnodigingen, Ridderkleurplaten en Ridderdiploma’s, ideaal voor een kinderfeestje met het thema Ridder/Prinses. En het leuke is, deze items zijn speciaal voor Kids & Cake ontworpen, niemand anders verkoopt ze, dus ze zijn uniek!

7. Riddermaal

Ridders houden ervan om het hun handen te eten, ideaal voor echte stoere mannen. Daarom is het een goed idee om friet uit de airfryer of kipkluifjes te serveren bij het feestmaal. Borden zijn eigenlijk niet nodig (voor de sausjes wellicht). Hoe leuk is het om patat en snacks over de tafel te verspreiden.

Een plastic tafelkleed is dan overigens wel een goed idee! Daar hoort natuurlijk een lekker flesje ridderbier bij (alcoholvrij uiteraard). Spoel hiervoor de bierflesjes goed om en plak er een leuk etiket op. Een rietje erin en ze voelen zich opper stoer als echte ridders.

Ridder versiering

8. Goede voorbereiding

Daarnaast is verkleden en schminken iets wat er ook allemaal bij hoort, het is daarentegen wel handig om de kinderen op voorhand te vragen wat ze willen. Niet iedereen houdt namelijk van hetzelfde en niet ieder kind houdt ervan om geschminkt te worden, doe dus van te voren even goed je huiswerk bji de vriendjes van je kind. Bij ons waren er ook meiden en daarom voegden we ook enkele prinsessen accessoires toe.

9. Kinder me time.

Soms kunnen kinderen de drukte even niet aan, en niet ieder kind vind ieder onderdeel altijd even leuk. Zorg er dus ook voor dat er voor de kinderen een plekje is om zich even terug te kunnen trekken zodat ze hier terecht kunnen wanneer de drukte even te veel wordt. Ook wanneer er dan een kind is dat een onderdeel niet aankan of niet leuk vind om aan mee te doen, dan kan het kind hier ook even terecht.

10. Verhaallijn

Een ander leuk idee is om een verhaallijn aan het feestje te geven! Je kunt de draak in het verhaal overal in terug laten komen, de gevangen prinses redden, of de verdrietige ridder blij proberen te maken. Online zijn er veel leuke verhalen te vinden!

Dit kan zorgen voor een leuke belevenis bij de kinderen, ze kunnen hier helemaal in opgaan en het hele feestje plezier van beleven. Geloof het maar, succes gegarandeerd!

11. Verkleden ridderfeest

Je kunt het zo gek maken qua verkleden als je zelf wilt. Om de gasten een dresscode mee te geven in de uitnodiging vind ik persoonlijk ietwat ver gaan. Wel geef ik aan dat verkleden uiteraard toegestaan is. En we doen er met schmink en accessoires alles aan om het ridder gevoel te creëren. Bij Souza hadden we in het verleden al fantastische outfits besteld en de kinderen dragen het met zeer grote regelmaat.

Ook als we uitjes hebben komt het ridderpak weer te voorschijn. We wisten dan ook dat een nieuw ridderoutfit zeer goed gedragen zal gaan worden. Onderstaande accessoires zullen ongetwijfeld weer worden afgedragen en zijn besteld uit hun allernieuwste collectie. Je zou ook qua knutsel activiteit een cape kunnen maken zodat je tig kleine ridders aan tafel hebt zitten.

ridder ,souza for kids, verkleden, outfit, kasteel, prinsessen, prinses, verkleden

12. Tot ridder slaan

Stoere plaktattoos met ee ridder,
adelaar, zwaarden & nog veel meer
om de huid mee te versieren €1,95

Last but not least krijgen de gasten een kleinigheidje mee naar huis. Bij de Hema koop je medailles, of maak er eentje die je bij ze opspeld. En uiteraard worden ze één voor één officieel tot ridder geslagen. Dit is een zeer succesvol ridderfeest geworden! Hopelijk heb je iets aan onze tips! heel veel plezier

Sweet Dreams

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op TwitterFacebook |Youtube| Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief