Delen vinden we super lief

Ik hoopte zo op een sneeuwwitje verjaardagsfeest. Het Frozen thema dat kent iedereen en hoef je zelf niet eens creatief voor te zijn. Ik had al een tof sneeuwwitje jurkje voor Yvette gekocht bij ali express en zag het thema al voor me. De caketoppers met de dwergjes, een schaal met appels, een grote spiegel en grappige details met paddenstoelen. Och mijn creatieve geest ging met mij aan de haal. Ik zag mezelf al helemaal in een toffe gele rok met blauw topje en rode haarband….. maar nee hoor! Niets is zo veranderlijk als een klein kindje.

Prinsessenfeest

“Mama wanneer is mijn prinsessenfeest?’ Dat riep ze afgelopen maand nog, maar haar insteek is veranderd “Ik krijg een Elza, Anna feest` roept ze nu tegen iedereen die het horen wil. Kan ook niet anders na het miljard keer bekijken van de Frozen film. In de winkel gilt ze van blijdschap als ze Elsa en Anna op een afbeelding ziet en je raad het al, dat is heel vaak. Als je er op gaat letten wordt je overspoeld door de commerciële spullen. Bij de Blokker, Zeeman, Albert Heijn, Bruna en zelfs bij de lokale bakker kan ik niet om de figuurtjes van Frozen heen. Alles is echt “verfrozend”. Haar grootste wens qua cadeau is de Elza & Anna fiets (a 139,-). Ik denk dat het een Decathlon fiets wordt (70,-) met een paar Frozen stickers. Daarmee bespaar ik zowat de helft qua kosten. Je kunt je hart op met dit thema kwam ik al snel achter.

Samen vieren

Als je kinderen op 3 en 13 augustus jarig zijn is het het overwegen waard om het samen te vieren. Nu Lucas 1 jaar wordt, heeft hij het nog niet helemaal door. De verjaardagen samen vieren, kan best. Binnen het thema Frozen krijgen ze allebei hun eigen thema; De prinsessen Anna & Elsa & de sneeuwpop Olaf. Ook bij de taart en cadeaus wordt hier rekening mee gehouden. Ook eigen traktaties op de crèche, liedjes en alles er op en eraan. We vieren het samen, want onze families komen vanuit het oosten van het land daarnaast gaan we ook nog op vakantie.

frozen feestje

Frozen virus

frozen verjardagsfeestje

Des te meer het verjaardagsfeestje nadert, des te meer ik in het hele thema gezogen wordt. Het begon bij de uitnodiging die we geheel in Disney stijl gemaakt hebben. We vieren het met de familie omdat de kinderen anders overspoeld worden door cadeaus en door de drukte niet echt kunnen genieten. Al met al zijn we toch met 25 man waar ik wel een heus thema feest voor wil neerzetten. Om het thema kracht bij te zetten hebben we kleine Lucas in Olaf veranderd. Dit wordt zijn thema. Yvette haar Anna jurk is besteld en zij zal stralen als prinses. De liedjes worden grijs gedraaid en zelfs grote broer Olivier is met het virus besmet. Hij wordt Sven, het rendier. Qua andere accessoires kun je met dit thema ook helemaal  je creativiteit kwijt.

De masterpiece: een goede Taart

Bij een goed verjaardagsfeestje is een goede taart toch echt wel een must. Ik struin rond op het net en zei dat er veel beschikbaar is. Bij de Albert Heijn is een kant en klare Frozen taart te koop voor 16 Frozen verjaardagsfeestje taartpersonen en voor €11,99 ben je klaar. Ook de Taartoutlet heeft een ruime keuze aan frozen taarten Ook bij de lokale bakker kon ik slagen. Toen mijn collega Karin weer een smashing verjaardagstaart had gemaakt op haar verjaardag om te trakteren, vroeg ik haar of ze het leuk zou vinden om met dit thema te experimenteren. En als ze nee zou zeggen, heb ik altijd mijn laatste strohalm; Een fototaart bij de hema, die je naar eigen creatie kan ontwerpen. Met een foto in hoge resolutie kon je hiermee een heel eind. Vorig jaar bij het mini-feest van Yvette ook een groot succes!

Gerelateerde blog: Thema verjaardags feestje Minnie mouse

Op pinterest kun je ook helemaal los qua inspiratie

Voor de taart zijn er veel taart toppers te vinden waaronder deze topper decoraties Ik heb uiteindelijk op ali-express caketoppers besteld die helemaal voldoen. De taart wordt gemaakt door mijn collega Karin Kalter, hooray. Zij weet creaties neer te zetten waar je U tegen zegt. Om de taart extra ‘groots’ te presenteren kun je de onderkant een piepschuimen dummy plaatsen en met fondant beleggen. Ook voor Lucas wordt een cakesmash taartje gemaakt in zijn Olaf outfit. Extra leuk; we mochten van Karin op kantoor voorproeven! Zo vervelend ;-D

Versieringen

De metallic ballonnen heb ik bij een feestwinkel besteld en zelf gevuld met een heliumtank (Action, €19,95) De melted snow printables zijn te leuk om rondom een flesje water te doen. Ik heb de sneeuwballen achter de kastjes vandaan getrokken voor het winterse effect, de sneeuw kristallen en ballonnen met kristallen komen bij de feestwinkel vandaan. Bij de kruidvat hadden ze recent een aanbieding met een tafelloper, servetten en bekers. We gaan die middag BBQ-en en de kids zullen wel gaan rondrennen. En bij regen, ach dan zetten we de dvd frozen aan of gaan we sneeuwpoppen maken met marshmallows (à la Olaf) Het word in ieder geval gaaf. De uitnodiging hebben we 10 keer via Greetz verstuurd. Dit is wel wat prijzig waardoor we ook een digitale versie hadden. Maar ik weet dat mijn ouders en schoonmoeder de kaart zullen bewaren.

Snacks

Qua snacks is dit een leuk thema. De melted snow als water, Olaf zijn neus als chipjes, marshmallows als Elsa haar sneeuwballen. En met de marshmellows kun je het Olaf thema ook helemaal aankleden met lekkernijen. Voor de fun hebben we een popcorn machine aangeschaft. (Yep, we sporen soms niet helemaal). Ik koop dit normaal nooit, maar superleuk en gezond als borrelhapje. (calorie-arm) Dus niet alleen voor dit feestje handig. En popcorn en sneeuwvlokken komen best overeen toch? ;-D We gaan BBQ-en met de familie dus hopelijk blijft het droog.marshmellow frozen treat

 

 

Cadeautje

Nu Olivier trots als een pauw is op zijn fiets, krijgt ook Yvette haar 1e fiets. En we zijn toch gezwicht; het is een Frozen fiets geworden, inclusief mandje en zitje achterop. We moeten het alleen nog in elkaar zetten, oh boy… We hebben gekozen voor 14 inch, die gaat dan net wat langer mee (3-5 jaar). Olivier heeft 16 inch, maar die vind ik nog net iets te groot voor hem. De zijwieltjes zijn er dan ook nog niet af, al is hij 4,5.

Toen mijn ouders me vroegen wat beide kindjes graag wilden hebben, heb ik wel heel bedachtzaam het lijstje opgesteld. Wat zullen ze verrast worden. Uiteraard delen we alle foto’s met het uiteindelijke resultaat. Van taart tot jurk, cadeaus en versieringen.

Gerelateerde blog: Help, mijn kindje wordt 1, wat voor een cadeau koop ik hem

Frozen voor diegene die de film niet kent

Frozen is een Amerikaanse animatiefilm uit 2013 geproduceerd door Walt Disney Animation Studios. Het is de 53ste animatiefilm van Disney en gebaseerd op het sprookje De sneeuwkoningin van de Deense schrijver Hans Christian Andersen. Het gaat over twee prinsessen in het koninkrijk Arendelle: Elsa, de troonopvolgster en haar jongere zus Anna. Elsa heeft magische krachten, waarmee ze sneeuw en ijs kan creëren. Als kleine meisjes spelen ze samen met Elsa’s krachten en hebben de grootste plezier. Het spel loopt uit de hand, waarbij Elsa per ongeluk Anna’s hoofd raakt waarbij ze bewusteloos raakt. Elsa roept haar ouders in paniek die weten hoe ze het leven van Anna kunnen redden. Ze brengen een bezoek aan de trollen die Anna kunnen helpen. Verder zijn de sneeuwpop Olaf en Sven (het rendier) ook erg leuke karaktertjes in de film. Voor dit Frozen feestje hebben we Lucas het thema Olaf gegeven. We hebben zelfs een heuse cakesmash voor hem georganiseerd. Lees hier over onze tips & tricks die wij gaande weg geleerd hebben bij het organiseren van deze Amerikaanse trend. Met het thema Olaf, kun je op zich al een heel tof feest mee vieren. Een spannende film voor de hele familie!

Laat het los, laat het gaan!

Wat wij ons ook heel goed realiseren is dat een verjaardag niet voor iedereen is weggelegd, daarom steunen wij stichting jarige job:

Gerelateerde blog: Ik sla mijn verjaardag over, want heb geen geld om te trakteren. Voor vele kinderen waarheid

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Twitter Facebook Youtube Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat

frozen disney
Bron Disney.com

Delen vinden we super lief