Delen vinden we super lief

Cakesmash Is je kindje bijna 1 jaar en ben je op zoek naar een originele uitnodiging? Een Cakesmash foto is te gek. Ook voor aan de muur op een canvas is het origineel en tof!  De Cakesmash hype is vanuit Amerika komen overwaaien en stond ook op mijn verlanglijstje. Je kunt deze ongein zo gek en groots maken als je zelf wilt. Een photoshoot bij een fotograaf, een heel decor bouwen, zelf knutselen, of thuis aan de keukentafel. Lees snel verder voor de beste Tips & tricks voor een gegarandeerd groot succes!

Cakesmash

birthday boy 1 year Het organiseren van een Cakesmash is leuk voor de eerste verjaardag van je baby. Heerlijk kliederen, smullen, smashen en splashen, waarmee je de leukste foto’s maakt. Een geweldige herinnering van deze leuke leeftijd. Ze groeien zo snel! Ik heb een lijst met Tips en Tricks opgesteld die je misschien kunnen helpen het te organiseren. Mijn foutjes en praktische zaken waar ik niet aan had gedacht, deel ik graag met jullie. Qua organisatie heb ik namelijk wat dingen over het hoofd gezien. Uiteraard delen we onze resultaten van onze eigen Cakesmash fotoshoot tijdens het Frozen feestje. Lucas was onze eigen “Olaf” en wat hadden we een pret…

De beste tips voor een cakesmash waar je “U” tegen zegt

 • Een goede voorbereiding is het halve werk. Bepaal je locatie, wil je het zelf organiseren, binnen, buiten. Welke Cakesmash taart setting is het meest geschikt. Achtergrond?
 • Plan vooruit! Vooral als je kiest voor fotostudio en een professionele fotograaf. Het bewerken, afdrukken en uitrollen kost ook tijd. Vooral als je uitnodigingen met de cakesmash foto wil uitsturen is goed plannen cruciaal.
 • Raadpleeg Pinterest ter inspiratie, je wordt overstelpt met de toffe Cakesmash foto’s
 • Leuke accessoires zijn helium ballonnen, letter ballonnen (Hema), tafelzeil met toffe print, slingers, confetti.
 • Wil je graag een effen achtergrond? Met wasknijpers en een tafellaken kom je al snel ver.
 • Leuk om de kleuren van de foto op elkaar af te stemmen; de outfit, de versiering en de taart.
 • Maak een afvinklijst met foto’s die je graag zou willen. Mijn wenslijstje was:
  > Taartfoto
  > Foto van je schone kindje in de setting
  > Schoon Kindje en taart, 1e kennismaking
  > Overzichtsfoto van de setting
  > Actie foto tijdens de Cake smash (bleef bij ons ietwat uit) (hier ook een korte video van)
  > Detailfoto’s, handjes slagroom snoet, taart details
  > Slot foto met de totale destructie van de taartcakesmash

 Tijdens de Cakesmash

 • Maak eerst een paar foto’s van de setting; de taart, de achterwand, versiering en de decoraties. Als de taart eenmaal kapot is, is er geen weg meer terug.
 • Hetzelfde geldt voor je kindje. Nu alles nog fis en fruitig is, ziet je kindje er nog op en top uit. Dat is straks wel anders.
 • Maak vooraf ook een foto met een kaarsje of prop op de taart (slinger met de 2 rietjes in ons geval). Steek het kaarsje niet aan, dit zit alleen maar in de weg en zorgt voor ongelukjes AUHW!.
 • Maak de foto met het kindje die op de grond Ik probeerde het in een stoel, zonde en niet tof op de foto.
 • Bereid de setting voor en zet pas later de taart voor je kindje neer. Niet andersom anders wordt de taart te snel aangevallen. (been there)

De taart

 • Een “fototaart” is geen goed idee. De bovenkant van de taart is door de afbeelding heel hard en lastig voor de kleine cakesmash taart Lucas 1 jaarvingertjes om kapot te maken
 • Een baby formaat taartje is het beste. Het hoeft heus geen 16 persoons-taart te zijn. Wij kozen voor een thema taartje in mini formaat en omringden het met veel slagroom. Er bestaat blauw slagroom, maar kon het last-minute nergens meer vinden (plan vooruit! ) Een grote cupcake is ook tof!
 • Bij voorkeur geen chocolade of red velvet vulling. Dit kan op de foto als poep of bloed overkomen. Wij hadden een chocolade-brownie vulling maar dat is gelukkig goed uitgepakt.
 • Haal de taart op tijd uit de koelkast om het smashen succesvol te laten zijn. Een taart moet niet te koud zijn, op kamertemperatuur is het beste. Een uur van te voren werkte bij ons perfect.
 • Gebruik veel slagroom & crème; succes gegarandeerd. Dit kun je aankleden met extra springels (niet te grote bolletjes i.v.m stik gevaar, ze zijn immers nog maar 1)
 • Het kan voorkomen dat je kindje geen zin heeft in smashen Zorg voor een sidekick die je kindje wat kan voeren, wat slagroom op hecake smasht mondje kan smeren, of wat taart her en der neerlegt. Eenmaal geproefd, dan gaan kinderen los.
 • Neem als back-up een koekje mee dat je kindje lekker vindt. Misschien is slagroom niet zijn/haar ding

Outfit

 • Denk erover na hoe een outfit er uit ziet als een kindje zit. Kort rokje bij een meisje werkt bijvoorbeeld niet goed (je ziet de luier)
 • Leuk als de kleuren van het outfit overeenkomen met de setting & taart, vermijdt drukke prints dit leidt af!
 • Extra outfit die makkelijk aan te doen is, je kindje wordt gegarandeerd vies
 • Je eigen kleding wordt ook vies, houd hier rekening mee en neem een extra shirt mee.
 • Kies kleding uit dat vies mag worden. Het zou zonde zijn als je de vlekken er niet meer uit krijgt.

Extra tipsCakesmash

 • Geef het tijd. In het begin kijken ze wat onwennig rond en beginnen ze met kneden in de crème of slagroom. Geef ze de tijd om de taart te ontdekken. En ik zou ook niet ingrijpen. Je kunt zeker 25-30 minuten bezig zijn. Tenzij je de ultieme cake smash koning(in) in huis hebt die gelijk op zijn doel af gaat.
 • Geen of weinig toeschouwers werkt het beste. Hoe leuk en Cute ook, de aandacht van het kindje ben je snel kwijt met veel publiek. Je wil natuurlijk de blik in de camera. Bij mij compleet mislukt, want de gehele paparazzi stond er om heen.
 • Houd een paar vochtige washandjes en billendoekje bij de hand.
 • Ook leuk; ken je de afbeeldingen van Anne Geddes nog? Het badritueel zou je op deze manier kunnen fotograferen in een badkuip, of tinnen badje.
 • Geef je je kindje een sieraad voor de 1e verjaardag, doe het alvast om. Leuk om later terug te zien op de foto! Dit was ik helaas vergeten.
 • Zorg voor voldoende licht. Een fotograaf is hier op getraind en ik zie dat mijn foto’s ietwat donker zijn.

TaartenwonderCakesmash masterpiece

Deze fantastische Olaf taart is gemaakt door mijn collega Karin. Ze is hier tot midden in de nacht mee bezig geweest samen met de Frozen taart voor Yvette. Wat een topper met een geweldig resultaat. Ik denk dat ze nu wel twee keer achter haar oren krabt als ik haar vraag voor een themataart . Bij mijn zwangerschap van Lucas (nr. 3) wilde ik graag een “Gender reveal” organiseren op het verjaardagsfeestje van Olivier. 2 vliegen in 1 klap met alle familie erbij. Karin zou de taart maken om het geslacht via de gekleurde binnenkant bekend te maken. Dit ging helaas niet door. De baby wilde het geslacht toen absoluut NIET laten zien. Ze kon nu dan ook helemaal los met maar liefst 2 taarten. Eentje voor Yvette die drie werd en de Cakesmash taart van Olaf. Het komt allemaal uit haar creatieve brein!

Blij ei

Onze Cakesmash is leuk geworden en hebben er een kleine video impressie van gemaakt. Ik heb nu achteraf heel wat verbeterpunten voor mezelf die ik hierboven voor jullie heb opgesteld. Ik hoop dat je er veel aan zult hebben. En aarzel niet om het resultaat van jullie Cakesmash met ons te delen. Ik kan er geen genoeg van krijgen!  Met de voorbereidingen, de algehele organisatie, het vieren van twee verjaardagen tegelijkertijd en alles eromheen ben ik superblij dat ik het toch voor elkaar heb weten te boksen. Het resultaat mag er wezen al zeg ik het zelf! Deze mama is wel een blij ei en Karin onwijs bedankt voor de 2 masterpieces!

Videoimpressie

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Twitter Facebook Youtube Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat

De hele verjaardagsfeestje video is hieronder ook terug te kijken. Ons hele huis is verfrozend zoals je kunt zien. Bij de voorbereidingen alleen al hadden we veel pret.

 


Delen vinden we super lief