Delen vinden we super lief

Het moment van de taart aansnijden is op iedere verjaardag weer iets om naar uit te kijken. De ene verjaardag duik ik er zelf voor in de keuken, de HEMA wordt bezocht, of mijn collega wordt heel lief aangekeken en maakt een fantastische cakesmash Frozen taart.

life of pie thema taart

Voor de verjaardag van zoonlief wilde ik graag uitpakken. Een taart met enkel een geprinte foto vond ik niet ‘Olivette waardig‘, we houden immers van gekkigheid.

En toen ik de instagram pagina van ‘Life of Pie’ bekeek, zag ik een geheel van perfectie, uniqueness en schoonheid. De ene taart is nog prachtiger en bombastischer dan de ander. “Love it!” Vooral de taarten met junkfood en snoep erop!

Taart met het jungle thema

jungle feestje thema feestartikelen life of pie

Er zit ontzettend veel werk in een taart en voor de verjaardag van zoonlief had ik het perfecte design voor ogen; een jungle taart! Het thema dat we voor zijn verjaardag (6) hadden bedacht is ‘Jungle‘ en alle accessoires zijn al besteld bij de Feestartikelen.nl. Palmboombladeren, opblaasdieren, cheeta ballonnen, de hele rambam is in huis gehaald.

De uitnodiging, daar ben ik ook echt trots op. En toen kon ik niet anders dan naar het atelier van ‘Life of Pie’ af te reizen. Hun perfectie kan ik gewoonweg niet evenaren, de smaak evenmin.

Life of pie, taart

Unicorn life met een kleurrijke taart

Op bovenstaande foto’s zie je de unicorn taart van ‘Life of Pie‘. Een taart die pure magie uitstraalt. De binnenkant was nog verbluffender. Het is uniek in zijn soort en zorgde voor veel “oehws en aahws…” 

“The World Is Full of Unicorns, But You’ll Want to Hire a Guide For the Hunt”

Bovenstaande toffe quote geeft aan dat je zelf een beetje fun & magie in je leven kunt gooien. Met een beetje hulp, dat wel. Bovenstaande taart was bijzonder. Sinds we deze taart hebben mogen bewonderen en proeven, zijn we gewoonweg verwend. Voor Olivier zijn verjaardag ben ik gezwicht en vroeg gelijk een offerte bij ‘Life of Pie’ aan, waarna de bestelling snel werd geplaats. 

Pure magie

Dit bericht bekijken op Instagram

WoWie ✨ Wat een ontzettende toffe verrassing deze middag toen ik thuis kwam 🌈🦄 “Dreams are the playground of unicorns.” We verwachtten wel een pakketje, maar dit is wel een hele toffe extra verrassing! Oma Judith vertelde dat er een grote doos meegeleverd werd en met een grote strik eromheen in de koelkast stond … Dit is echt wel te gek 👌 Check die foto’s wat een te gek gave en mmmm … vooral lekkere taart dit is 🦄🙌🎂 Hebben mijn collega’s morgen even mazzel, hier ga ik velen extra blij mee maken nadat we er eerst zelf van gesmikkeld hebben. Yvette heeft de taart met klasse aangesneden en we hebben er alvast van genoten met onze kleine unicorns🦄🦄🦄 “Being a unicorn isn’t about being Real, iT is about being real AWESOME “ 😘 . . . . #lifeofpie #pie #homemade #pies #lifeofpieamsterdam #delicious #instafood #amsterdam #foodies #food #lifeofpieamsterdam #city #neature #dolopverrassingen #flakedpies #fromscratch #klasse #unicorn #cake #snoepjes #handcrafted #nomnom #blogmom #unicornlifestyle #loveit #verrassing #dutchblog #kidsmodel #magical

Een bericht gedeeld door OLIVETTE (@olivettepuntnl) op

Jungle taart

Vaak zie je bij flink gedecoreerde en themataarten dat er veel fondant wordt gebruikt, of dat de cake enorm droog is. De taart bij mijn dochter haar minnie mouse feestje was wel ok, maar toch ietwat saai. Bij Life of Pie is dat zeker niet het geval en zul je je vingers er ook nog eens bij opeten! Een dag voor de verjaardag kan de taart in het atelier opgehaald worden aan de Bosboom Toussaintstraat in hartje Amsterdam. Je kunt de taart ook door een koerier laten brengen overigens, maar we moeten er toch in de buurt zijn voor een verjaardag.

De keuze is reuze bij ‘Life of Pie’

Het is lastig om de taart voor je te zien als je het bestelt. Iedere taart is namelijk uniek en bijzonder die je tot in de puntjes kunt samenstellen, van vulling tot kleur, thema en snoepjes. Check de instagram, of facebook pagina maar en je kijkt je ogen uit. Wat aan te raden is, is om je favoriet aan te wijzen en dan kunnen ze dit als leidraad gebruiken. Life of Pie’ maakt van elke taart, of cupcake een plaatje. De communicatie met hen vond ik persoonlijk heel fijn. Ze reageren snel en duidelijk, zodat je snel je keuze kunt maken. Maar misschien ook wel omdat mijn briefing heel helder en duidelijk was;

Duidelijke briefing

Photo credits Life of Pie

De briefing luidde: “De drie lagen taart voor 25 personen mag een chocolade, vanille vulling hebben. Thema ‘Jungle’, geli lagenve zoals het plaatje waarbij de Leeuw niet mag missen. Mijn zoontje zei namelijk; “De leeuw is de koning van de jungle en beschermt de andere dieren”. De macaron heel graag toevoegen aangezien we recent bij TOUT geweest zijn en hem die gelijk opviel. Het mag een feestje worden”

Verder kregen ze artistieke vrijheid, daarmee krijg je immers de mooiste resultaten! Ik kan me voorstellen dat je de creativiteit van de kunstenaars beperkt als je met een uitgetekend exemplaar op de proppen komt.

Goed om te weten

Op de website vind je alle specifieke vragen en antwoorden terug. Ook zijn er ‘ready to go‘ taarten die je direct kunt kopen in het atelier. En aangezien we na het ophalen een mermaid feestje hebben, heb ik gelijk een leuk mermaid cupcake-cadeautje voor de jarige Jet.

Meer informatie over Life of Pie en de twee meiden die het zijn gestart, vind je hier. Openingstijden Life of Pie: dinsdag t/m zaterdag – 10:00 tot 17:00 Adres: Bosboom Toussaintstraat 49, Amsterdam 

Wij hebben op circa 25-30 gasten gerekend voor de taart, met de wetenschap dat sommigen taart overslaan. Je zult zien dat de nieuwsgierigheid ook niet-taart liefhebbers zal doen zwichten. Het zijn prachtige taarten, echt kunstwerken die ook nog eens heerlijk zijn! Ik doe het ze werkelijk niet na! Meer informatie vindt je hier.

Life of Pie

Ik begrijp nu pas waarom gezinnen met vier kinderen het meest gelukkig zijn. Ze mogen jaarlijks namelijk veel meer feestjes vieren dan kleinere gezinnen. En als dat gepaard gaat met zo’n parel van een taart, begrijp ik het helemaal. Stay tune voor onze taart, die delen we uiteraard op onze instagram pagina!

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Twitter Facebook Youtube Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief