Delen vinden we super lief

standaard dag

Moeder WORDEN is eenvoudig, maar het ZIJN soms best lastig. Het heeft zijn ups en downs en de standaard dagen duren soms ellenlang. En dan kom je er vervolgens achter dat de kinderjaren wel heel snel voorbij gaan. Het ene moment kun je je kinderen achter het behang plakken en vervolgens doen je kids iets hilarisch, of schattigs zodat je ze kunt opvreten. Als ze schreeuwend op de grond liggen, verwacht je niet dat je 2 tellen later smelt als ze hun handjes in de jouwe leggen.

Lange dagen

Dagen van een ouder kunnen lang en frustrerend zijn. Voor je kindje kan zo’n standaard dag juist weer een hele andere betekenis hebben. Misschien zelfs MAGISCH. Dat wordt in deze video van vlogger Esther Anderson van Story of his love goed zichtbaar. Een hele lieve video die het bekijken waard is en voor mij zeer herkenbaar was. 

Mama is de liefste

standaard dag

Toen mijn vier-jarige vriendje uit volle borst zond; mijn mama is de liefste, mijn mama is de beste”, smolt ik. Toen kon ik het hem wel vergeven dat hij zijn glas melk bij de bloemenvaas in had gegoten. En daarbij ook nog eens de helft over de bank goot. Als ouders hebben we te maken met een rollercoaster aan gevoelens, emoties en momenten van geluk en ook verdriet. En de dag kan eindeloos lang zijn. Bij het zien van bovenstaande video had ik veel momenten van herkenning.

Een standaard dag

Ik realiseerde dat een standaard dag voor mijn kinderen vanuit een heel ander perspectief bekeken wordt. Want voor mijn zoontje was het geknoei in de vaas een groot avontuur. Hij mocht het met een berg aan tissues schoonmaken om vervolgens een fort om de tafel te bouwen, zodat het niet meer zou gaan gebeuren. Dit is een gevalletje omdenken en het vanuit een ander perspectief bekijken. Het perspectief van je kindje…

Persoonlijk

standaard

Ook ik heb momenten dat ik het niet zie zitten. Sommige standaard dagen kruipen voorbij. Zuchtend, puffend, steunend. Soms heb je het idee en gevoel dat niemand ziet hoe druk je dag was. Als je partner thuis komt en het nog steeds een bende is, terwijl je al drie keer hebt gedweild en gezogen. Moeders zijn na een dag buffelen echt afgemat. Een standaard dag, een dag als zovelen. Vooral het boodschappen is in onze ogen niet heel veelzeggend. Het in- en uitladen van de boodschappen en ook je kindjes in en uit het autostoeltje. En ook het verschonen, de postpakketjes aannemen en de standaard speelmomenten gaan in de automatische piloot aan je voorbij.

“Hoe was je dag”? vraagt je partner als hij thuis komt van een dag werken… “Nou niets bijzonders” antwoord ik dan vrij vaak. “gewoon de standaard dingen” Maar vanuit de ogen van je kleintje was het een prachtige dag. Een dag vol mooie momenten en herinneringen. Ik ben benieuwd of jullie je er ook in herkennen!

Tot slot

Bovenstaand artikel schreef ik toen ik midden in de tropenjaren zat met drie jonge kinderen. Inmiddels zijn we vele jaren verder en begeef ik me in een andere fase met pubers en bijna tieners dat hele andere uitdagingen kent. Ook nu staan we er bij stil dat een gewone dag, ook een magische dag kan zijn voor kinderen. Samen koken, een ijsje eten, of keltsen bij een ko thee is al snel van heel veelwaarde. Geluk zit ‘m in de kleine dingen!

Olivette

Olivette is ook actief op Twitter Facebook Youtube Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief