Delen vinden we super lief

Met bovenstaande blog titel in mijn achterhoofd denk ik aan mijn eigen zittende leven! Zo’n 15 jaar geleden bouwde ik samen met mijn zus de ene na de andere beurs, fair, of evenement op en reisden we stad en land af met onze eigen kledingcollectie, en geïmporteerde sieraden! We bewogen veel en waren beiden topfit! Niets was ons te gek, zitten deden we nauwelijks, al merkten we wel dat het roofbouw was op ons lichaam. Tijden zijn inmiddels veranderd en ik heb mijn ondernemerschap ingeruild voor een kantoorbaan.

combinatie van werk en gezin
Ik doe mijn best om goed te blijven bewegen

1 groot nadeel

Als eigen ondernemer stond ik 24/7 aan, miste ik collega’s en om mijn verworven kennis en kunde als specialisme in te zetten! Daarnaast wilde ik heel graag een stabielere basis zonder altijd op pad te hoeven zijn! En zo geschiedde, maarja zo’n grote verandering heeft wel 1 groot nadeel; met mijn kantoorbaan is er een zittend bestaan ingeslopen!

Zitten, zitten, zitten…in cijfers

Achter de computer, in een meeting, tijdens het reizen, bankhangend voor de tv, of op een gezellige avond met vrienden en familie! Eigenlijk breng ik heel veel tijd zittend door! Er is de afgelopen jaren veel onderzoek gedaan naar de effecten van zitten op onze gezondheid en dat is best schrikbarend! Tijd voor actie met als doelstelling meer te bewegen! Ik leef gezond, maar nog niet gezond genoeg blijkt al snel!

woonwinkel, zitzak, terapy, zitten

Tijd voor actie

Naar schatting brengen we in West-Europese landen gemiddeld 10 uur per dag zittend door. Ik ben bang dat ik daar ook snel aan kom, de dagen die ik met de kids doorbreng uitgesloten! Dit probeer ik nu op te lossen door meer te wandelen. Een fitbit met stappenteller is daarin een goed besluit geweest! Dat was de eerste stap die gezet werd.

Gezondheidsrisico’s

woonwinkel, zitzak, terapy, zitten is het nieuwe roken

En wist je dat als je een groot deel van de dag zittend doorbrengt, je de gezondheidsrisico’s op de lange termijn verhoogt! Zelfs als je regelmatig sport, zijn er schadelijke gevolgen. Het is daarbij aan te raden om het zitten overdag regelmatig te onderbreken. Ik zou haast overwegen om een hond te nemen al zou ik dat heel zielig vinden met twee werkende ouders! Wel ga ik regelmatig na het eten wandelen, al is het met ons nep hondje! En overdag wandel ik nu vaker van afdeling naar afdeling!

Hart en vaatziekten

En ‘last but not least” verlaag je het risico op hart- en vaatziekten, diabetes type 2 en sommige vormen van kanker als je meer beweegt en minder zit. Er zijn immers talloze manieren om het lange zitten te onderbreken. iets wat ik mezelf nu aanleer is om bij het koffie halen lunches en squads te doen. Strakkere billen en een betere bloeddoorstroming, ideaal! Zitten is echt het nieuwe roken en het is aan mijzelf om dit te doorbreken!

Wandelen met onze nep hondjes en kat!

Heb jij een zittende baan? Mocht je tips en tricks hebben, laat het me zeer zeker weten!

Liefs Olivette

Ook zijn we actief op Twitter Facebook Youtube en Instagram. We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat.


Delen vinden we super lief