Delen vinden we super lief

Samen met mijn zus hebben we de heilzame eigenschappen van zout ontdekt bij Saltium, het Instituut voor Halotherapie. En wow, ik ben echt impressed! Wellicht heb je er nog nooit van gehoord, maar het is een speciaal soort ruimte gevuld met zout, die bijzonder heilzame effecten heeft op je gezondheid zoals een positief effect op de ademhaling en het bronchiale systeem. Het fenomeen kent veel gezondheidsvoordelen en de kuren geven verlichting bij luchtwegklachten, huidaandoeningen en stress gerelateerde klachten! Mijn zus heeft standaard een zware ademhaling en voor haar wilde ik het heel graag ontdekken. En van mijn lichte verkoudheid wilde ik zelf ook wel graag af.

Halotherapie uitgelegd

Met halotherapie geef je je immuunsysteem een boost dat in deze gekke tijden geen overbodige luxe is. De benaming voor halotherapie is afgeleid van het Griekse woord voor zout dat ‘halos’ is en de hoofdrol speelt. In de zoutgrotten wordt de houtrijke lucht gebruikt dat een heilzame werking heeft op de luchtwegen. Om je er alles over te kunnen vertellen, hebben mijn zus en ik een kuur gepland bij Saltarium.nl. Mijn zus kampt al sinds jaar en dag met een zware ademhaling en wat zou het een uitkomst zijn als dit werkt!

Zeker voor mensen die last hebben van astma of kampen met andere problemen met hun luchtwegen is het regelmatig bezoeken van een Saltarium ideaal. Ook ik merkte dat ik in de ruimte de werking begon op te merken. Ik begon licht te hoesten en voelde dat mijn longen er op begon te reageren. De zilte atmosfeer had ook invloed op mijn zus haar gestel. We zijn het er beiden over eens dat je het toch echt zelf moet ervaren om te weten wat voor effect het op je heeft.

Heilzame werking

We lagen zo’n 45 minuten heel relaxed achterovergeleund in een comfortabele stoel en beiden dompelden we weg. Doordat ik deze weken het zelf heel druk heb gehad en zeer stressvolle maanden kende, was de halotherapie een relaxte ervaring en een reality check. Dit is fijn voor je gestel en vraagt absoluut om nog een sessie. Mijn zus plande gelijk haar vervolg afspraken in, want vooral zij merkte het positieve effect op haar ademhaling! En omdat je de 35 minuten echt even in jezelf gekeerd bent, is het ook nog eens ontspannend. Mocht je iemand kennen met burn out klachten, dan is dit ook echt een aanrader.

Ook fijn voor mensen met huidklachten

Als je last hebt van dermatologische klachten is halotherapie ook zeer effectief en blijkt zoute lucht een gunstig effect te hebben. Om deze reden raden huidspecialisten mensen met huidklachten ook vaak aan om regelmatig een saltarium ruimte te bezoeken. Hetzelfde geldt overigens ook voor mensen die allerlei allergieën hebben.

Volledig tot ontspanning komen in je eigen tempo

Met een bezoek aan een Saltarium krijg je mentaal een boost waarbij je even helemaal tot jezelf komt en de wereld om je heen kunt vergeten. Daarnaast bepaal je zelf wanneer en hoe vaak je gaat. Je bent hierin helemaal vrij en beslist dus zelf hoe frequent je het positieve effect wilt ervaren.

Bij binnenkomst werden we hartelijk ontvangen door Irina en konden we onze persoonlijke spullen in een kluisje opbergen. De halotherapie werd gegeven in een speciale ruimte waar de muren, het plafond en de vloer zijn bedekt met steenzout. ‘Het lijkt wel alsof we in een marshmallow zitten” grapte mijn zus Jacqueline. Je zit inderdaad in een witte ruimte gevuld met zout. “Ik waan me net Elsa in Frozen’ reageerde ik waarmee we ons installeerden om in gehele stilte de ervaring aan de gaan.

Halogenerator

Irina vertelde dat in de ruimte droge aerosol van natuurlijk steenzout geproduceerd wordt door de halogenerator, ook wel een nebulisator genoemd. Dit is een vernevelaar dat vanuit een aangrenzende ruimte een constante stroom van schone, droge, zouthoudende lucht aanvoert. En ik kan je vertellen dat het echt goed voelde! Het was een bijzondere ervaring dat ook echt baat heeft.

Voor wie is het geschikt?

Zoals hierboven eerder aangegeven werkt halotherapie effectief tegen luchtwegklachten, allergieën, stress en bij diverse huidaandoeningen. Een kuur kan zelfs als gevolg hebben dat er minder medicatie nodig is, mocht je dat gebruiken. Bovendien is Halotherapie 100% natuurlijk, veilig en geschikt voor volwassenen en kinderen vanaf 3 maanden. Het is wel belangrijk om te weten dat het geen vervanging is van reguliere gezondheidszorg en dat er gevallen zijn wanneer het niet verstandig is een kuur te volgen.

Saltium Halotherapie

Irina en Roman Farber zijn de grondleggers van de Saltium Halotherapie in Amstelveen dat in 2015 is opgericht. Doordat Irina tijdens het hardlopen in 2007 ineens benauwd kreeg en geen stap meer kon zetten, werd al snel de diagnose astma gesteld en kreeg ze verschillende medicatie voorgeschreven. Drie maanden later bleek ook hun 5-jarige zoon astma te hebben en waren ze beiden al snel overgeleverd aan pufjes en 4-maandelijkse controles. De klachten verminderden, maar ze bleven last houden van seizoens-allergieën, verkoudheids- en luchtwegklachten. Hun zoon moest zelfs tijdens sporttrainingen vaak puffen omdat hij te weinig lucht kreeg.

Irina besloot om op onderzoek uit te gaan naar alternatieve behandelingen voor hun klachten aangezien de lijst bijwerkingen en risico’s van de medicijnen eindeloos zijn. En dat geldt ook voor mijn zus. Haar ademhaling is zwaar en dat kan niet gezond zijn. Tijd voor actie en de kuur van 5 sessies is ingepland.

Ben je ook nieuwsgierig of het voor jou werkt? Wij vinden het echt een aanrader! Meer informatie klik hier

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Twitter Facebook Youtube Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief