Delen vinden we super lief

Mam.. mag ik een slaapfeestje organiseren …..?’ Ze vraagt het me al maanden en dit weekend is het zover! Haar gezicht begon te stralen toen ze haar vriendinnen mocht uitnodigen voor een meiden avond. Uiteraard trekken we alles uit de kast. Kletsen tot laat in de nacht, pyama spelletjes, chips, een filmpje kijken…. You name it! Het wordt een slaapfeestje waarbij de vloer vol ligt met matrassen en het een meidenfeest bij uitstek wordt. We zetten dan met plezier onze meer dan 11 tips uiteen voor een geweldig slaapfeestje.

slaapfeestje, poster store, interieur, slaapkamer, logeerkamer
Zal er überhaupt geslapen worden tijdens het slaapfeestje?

1. Uitnodigingen 

Zelf ben ik dol op Canva waar je met een leuke afbeelding al snel een toffe uitnodiging hebt gemaakt. Zelf heb ik een digitale uitnodiging naar de ouders verstuurd, maar een echt kaartje is toch ook wel heel erg stoer om te geven op school, of te versturen. Ook leuk om de uitnodiging op een chocolade reep, of zak popcorn te plakken. Als deze eerste keer een succes is, gaan we het grotoser aanpakken voor haar kinderfeestje dit najaar. Tip: Bij kaartje2Go kun je ook een kaartje maken en versturen.

Let op: vermeld op de kaart de aankomsttijd (vaak v.a 16:00 en ook wanneer ze weer mogen worden opgehaald) En heb je alles in huis qua dekens, kussens etc, of moeten ze iets meenemen?

teddybear, teddybeer, teddyberendag, hug a bear, knuffelbeer, knuffel, slapen,

2. Thema

Het is onwijs leuk om een thema te geven aan het slaapfeestje. Dat kan varieren van TikTok, Minecraft, eenhoorn, Roblox, jungle of glitter & glamour. Het thema kun je doorvoeren in de uitnodiging, de versieringen, snacks, de spelletjes, een deken, of wellicht slaapmaskers. Je kunt het zo gek maken met gepersonaliseerde badjassen, of een pyama met een naam er op geborduurd.

3. Snacks en drankjes

cocktails

Bij een slaapfeestje horen natuurlijk snacks, lekkernijen en originele drankjes. Besuiker een glas aan de bovenkant, versier het glas met een slice sinaasappel en voila je hebt een vrolijke siroop-cocktail. Of wat dacht je van de leuke bekers hiernaast die we bij de Xenos gekocht hebben. Qua snacks zijn tomaatjes, paprika stengels, komkommer schijfjes en een fruit salade perfect, afgewisseld worden met ongezonde lekkernijen. Popcorn en chocolade doet het uiteraard ook altijd goed.

4. Dinnertime

Qua eten is het leuk om een eigen piza te maken, of te gaan gourmetten. We hebben zelf een pizzarette dat altijd een succes is. Een Pannenkoeken buffet is ook ideaal. Zelf pannenkoeken bakken is leuk, al ben ik soms ook van het gemak met kant en klare pannenkoeken.

moederschap, liefde uiten, liefde tonen voor je kind, vertrouwen, liefdevolel relatie, band met je kind

5. Slaapparadijs

kamperen met kinderen, tent, camping, kamperen, coleman

Als de slaapkamer te klein is, kun je ook de woonkamer opofferen als slaapparadijs. Met een aantal matrassen, dekens en heel veel kussens kun je iedere ruimte omtoveren tot een feest locatie. Met vrolijke lampjes, oogmaskers en versieringen in jouw favoriete thema wordt het helemaal een succes. En er horen uiteraard veel kussens te liggen voor het klassieke kussengevecht. Game on! En als het mooi weer is, kun je wellicht de tent opzetten in jullie achtertuin! Vuurkorf aan, marshmallows, hoe gezellig kun je het maken!

6. Feestversiering

Met gezellige versieringen afbeeldingen, slingers en ballonnen maak je er een feestelijke ruimte van en leuk om de gasten zo feestelijk te ontvangen.. Ik leg wat meiden tijdschriften op het bed en leg er een slaapmasker bij. (Al denk ik niet dat er veel gelezen zal worden).

7. Maak een vragenspel 

Er zijn veel spelletjes met leuke en gekke vragen die je aan elkaar kunt stellen. Ook kun je zelf een vragen spel bedenken en iedereen iets leuks, of geks op een papier te laten schrijven. Zo leer je elkaar nog beter kennen. Een moeder vertelde me dat je ook een grote dobbelsteen, of strandbal kunt gebruiken volgeschreven met gekke vragen. 6 kanten met 6 vragen; wie is jouw favoriete zanger/zangeres en zing een stukje, hoe ziet jouw droom man/vrouw er uit, wat ben je over 20 jaar etc…

vriendinnen quiz elma van vliet
De vriendinnen quiz van Elma van Vliet is ook een fijn spel, al kun je het met jonge meiden laagdrempeliger houden.

Andere leuke spelletjes om te spelen:

 • Speurtocht
 • Gezelschapsspellen: Twister, Pictionary, Party & Co heb je wellicht ook nog wel in de kast staan!
 • Tandenpoets spel, oftewel poets elkaars tanden, maar dan geblindoekt: plezier gegarandeerd.
 • Trap glijden: We hebben een rechte trap dat met een matras wel enorm temping is om van af te glijden. Tijdens dit slaapfeestje mag het!
 • Nintendo Switch Just Dance, of Let’s Sing is altijd een succes. Je begrijpt dat het Vtech Speelgoed klaar ligt voor de kleine diva’s
Vtech frozen 2 Kidilight

8. Bankhut

spelen, bankhut, corona, speelgoed, bank, hutten bouwen

Met veel dekens, kussens, stoelen en meubels kun je een hut bouwen. Kinderen kunnen hier vaak geen nee tegen zeggen en voor je het weet is de woonkamer omgebouwd tot een fort! Met lampjes in de bankut een mooie, verborgen plek om truth, or dare te spelen…

9. Filmbingo

Je kunt er voor kiezen om zelf een fillmbingo te maken, of het bingo spel uit de kast te trekken. Geef ze M&M’s om de cijfers te bedekken en maak leuke, kleine prijsjes die ze mogen zoeken.

10. Knutselen

Witte kussenslopen zijn bij de Zeeman, of de Hema niet duur en ideaal in te zetten als knutselactiviteit. Tip: Gebruik watervaste stiften aangezien mijn kids er ooit op sliepen en wakker werden met een regenboog gezicht.

Ook is het leuk om eigen slaapmaskers te maken met glitters, een lijmpistool en strikjes. Ook badzout, of parfum kun je eenvoudig zelf maken, dat overigens wel voor geklieder zorgt.

Outside inn, overdekte camping, amsterdam, hotspot, eropuit, uittip, klemperer, mender dochter uitje, quality time

11. Armbandjes maken

Het maken van vriendschapsarmbandjes is een ideaal tijdsverdrijf. Met kralen, touw, een schaar en sterke sluitingen houd je ze wel even bezig.

Met dit boek maak je in een mum van tijd de origineelste armbandjes. Met slechts een paar eenvoudige technieken tover je de kleurrijkste armbandjes zo tevoorschijn. Er zitten gestreepte vriendschapsbandjes tussen en ook met een zigzagpatroon. De originele projecten in het boek bieden je logeetjes vast en zeker inspiratie!

Snel een vriendschapsarmbandje maken deden wij zo: koop Wol in verschillende kleuren, touw of katoengaren, een houten kraal. Zoek een schaar en een stukje tape.

Tijd voor een overload aan Na! Na! Na! Surprise glam
Een pyama speciaal gepersonaliseerd voor het na, na, na slaapfeestje
 1. Knip ongeveer een meter aan touw af van twee, drie of vier kleuren. Het touw kan van dikte verschillen, gebruik dubbel draad als het te dun is.
 2. Maak een lus precies in het midden van het touw dat je dubbel vouwt. leg hier een dubbele knoop in zodat het een sluiting wordt waar een kraal doorheen kan. Plak, of klem het bovenaan vast zodat je kunt gaan rijgen.
 3. Verdeel de twee banen en leg de kleuren op dezelfde volgorde. Pak het linker draad en leg die rechts aan de binnenkant. Pak dan de buitenste draad aan de rechterkant en leg die links aan de binnenkant. Trek het af en toe strak en ga doro tot je jouw favoriete lengte hebt. Sluit het met een kraal en voila, jouw vriendschapsarmbandje is klaar.

12. Hou een make-over en ga tutten

Nagellak, glitters, oogschaduw, het mag dit slaapfeestje allemaal. De go glam nail stamper halen we daarbij weer uit de kast en het haar wordt mooi ingevlochten. Je kunt ook een pyama catwalk houden als de make-over compleet is. In de zomer kun je nog even in het zwembad, of hottub,

GO Glam Nail Stamper, Nail Studio

13. The morning after

Ze zullen wel niet heel vroeg slapen en daardoor kan een ochtendhumeur tevoorschijn komen. Bereid een ontbijttafel voor en plan vooral niet te veel. Laat ze gerust lekker lummelen.

Extra Tips die ik je uit ervaring mee geef

 1. Kinderen kunnen last krijgen van heimwee. Als ze jonger zijn dan 7 jaar is het lastig om een slaapfeestje te organiseren heb ik zelf ondervonden. Pols ook van te voren of ze het al eerder hebben ervaren om teleurstellingen te voorkomen
 2. Zorg dat je zelf fit en uitgerust bent en het geklets en gekwebbel aan kunt. Het kan er druk aan toe gaan en ze slapen laat dat bij een slaapfeestje helemaal o.k is.
 3. Kijk goed wie naast wie slaapt en of iedereen blij is.
heimwee

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Twitter | Facebook | Youtube | Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief