Delen vinden we super lief

We zijn fan van fotograaf Marijn Scheeres, die elke week voor PS Parool vastlegt hoe Nederlanders hun zaterdagochtend doorbrengen. Haar foto’s zijn gebundeld in het boek Zaterdagochtend / Saturday morning in Amsterdam waar we iedere week een kijkje nemen bij het zaterdagochtend ritueel van verschillende Amsterdammers. Wat deze fotografe zo goed kan is in één beeld de dynamiek vastleggen van een gezin die druk in de weer is. Het zijn foto’s waar veel in gebeurt en waar je niet op uitgekeken raakt. En hoe leuk, ook wij zijn gefotograafeerd door Marijn tijdens ons zaterdagochtend ritueel.

zaterdagochtend
Photocredtit Marijn Scheeres

Meegluren

Elke week is het leuk om mee te gluren met allerlei soort gezinnen die in één foto in actie wordt weergegeven! Net alsof je bij ze aanwezig bent in de woonkamer, of bij ze aanschuift aan de keukentafel! Ook wij werden als gezin gefotografeerd tijdens onze gezellige zaterdagochtend. Een leuk moment om op een hectisch moment vastgelegd te worden wanneer er veel energie in de lucht hangt! Met drie kids is er altijd reuring en laten we zeggen… dat zorgt zo nu en dan voor de hoognodige uitdagingen en hilariteit.

zaterdagochtend

Fotografe Marijn was in de ochtend bij ons toen we er voor ons gevoel al een hele ochtend op hadden zitten. De kinderen waren al vroeg uit de veren en hielden ons aardig bezig! Onze zaterdagochtend is ieder keer weer een verrassing hoe het zich in vult! We zitten nog niet vast aan sportclubjes, of verplichtingen waardoor het iedere keer anders ingevuld wordt, al komt het vaak wel overeen met onderstaande foto….

zaterdagochtend
De woonkamer omgebouwd tot speelhut-chill ruimte-game room

Zaterdag

Bij ons is zaterdag de ochtend dat niets moet en het hele weekend nog voor ons ligt. Er hoeft geen wekker gezet te worden en worden we wakker wanneer de kinderen zich bij ons melden. Vaak sneaken ze naar beneden met de iPad, of kruipen ze voor de TV. Ze zijn 3,5 & 6 en er ging een wereld voor me open toen ze zich zelf voor eventjes konden vermaken, met het risico dat we beneden een totale chaos aantreffen “been there, done that” met kunstzinnige strepen op bank, tafels en muren. Maar dat extra half uurtje slapen is me goud waard!

zaterdagochtend

Doordeweeks staat er een verbod op TV, of iPad in de ochtend, maar in het weekend laat ik dat los, met als doel dat ze stil zijn voor de anderen. 8:00 is een unicum en echt een cadeautje, al melden ze zich al wel vaak vroeger met veel gegiechel, ‘ontbijt’ op bed of door een ruzie die ik moet oplossen.

Uitslapen kennen we niet meer. Zelfs als manlief en ik samen een weekendje weg zijn zonder kids, staan we rond 7:00 naast ons bed. Het hoort nu eenmaal bij het leven van een ouder. Het fenomeen ‘uitslapen’ heb je dan voor altijd bij de geboorte van een kleine ingeleverd!

zaterdagochtend
Relaxed boekje lezen op de zaterdagochtend is een unicum. We koesteren deze momenten in alle hectiek van de zaterdagochtend.

Koffie

Ik strompel naar beneden en waag het op een eerste koffie voordat het riedeltje begint van ontbijt, drinken inschenken, bekers die omgaan, ruzies sussen, spelletjes spelen, luiers, potjes..… Een uur later heb ik er al een marathon opzitten en kom ik tot de conclusie dat mijn koffie koud is…

De koffiejongens, koffie, nespresso, nespresso machine, george clooney, duurzaam, koffie drinken, koffiecups

Mijn zoon wil mijn hulp bij het hutten bouwen, mijn dochter wijst me er op dat ik mijn belofte moet nakomen van koekjes bakken en Lucas trekt me aan mijn been omdat hij wil meespelen, maar dat niet mag van grote broer. Op een zaterdagochtend is de ‘broer-zus bingo kaart’ vol: “hij deed me zeer, hij doet stom, ze mag niet meedoen, wil ik niet zien, laat me los”...een half uur later spelen ze harmonieus met klei en een uur later wordt de Duplo weer uit de kast getrokken. Ze hebben een concentratiespan van een goudvis die kids van me.. en die (ijs)koffie staat daar nog steeds stilzwijgend naar me te kijken..,

zaterdagochtend
De 4 voor 1€ Croissantjes halen bij de Jumbo met verse jus hoort wel vaak bij ons zaterdagochtend ritueel

Als iedereen in huis is ontwaakt en beneden is, heb ik in mijn hoofd de dag gevuld met vele wilde plannen. Puntje bij paaltje vliegt de dag voorbij, is de woonkamer tien keer opgeruimd, heb ik tig pogingen gewaagd om te vertrekken en wil ik rond half vier dan toch nog echt even snel boodschappen doen, cadeautjes kopen en de markt over slenteren!

Top drie afvinken

Bloemen en kaas hoop ik ieder weekend weer te halen.., maar met drie kids eindigt dat vaak in een mislukking. Van de rits aan plannen ben ik blij om de top drie te kunnen afvinken! Onze zaterdagochtend verloopt volgens hetzelfde stramien en dat is ook helemaal o.k. We moeten al zoveel, de zaterdag kan vrij ingevuld worden.

zaterdagochtend
Hutten bouwen in de woonkamer, we zijn de moeilijksten niet en onze bank hebben we destijds bewust ‘hufter proof’ gekocht

Manlief is gelukkig als hij zijn jog rondje heeft voltooid dat eigenlijk standaard is op zaterdag. Mijn sport ochtend heb ik tijdelijk ingeleverd, maar die staan zeker weer op de planning! Mentaal heb je het als ouder nodig om je los te weken van de hectiek van het gezinsleven en de werkweek die achter je ligt!

De energie hangt in de lucht

De zaterdagochtend is bij ons relatief hectisch, druk en onze woonkamer wordt tien keer omgebouwd met hutten, racebanen, poppentheater, knutselatelier of klei-dôme! Ik doe het met liefde, maar ook ik geef schoorvoetend toe dat ik het ook een uitdaging is.

Manlief zegt vaak terecht dat ons weekend te vol zit en hij heeft gelijk, er zijn momenten dat we op maandag ochtend denken… weekend… huh was het weekend?

zaterdagochtend
Koekjes bakken op de zaterdag ochtend

Zaterdagochtend

Op onze zaterdagochtend foto in het rubriek van Marijn Scheeres, zul je ons in alle hectiek bezig zien met onze bakfiets! We stonden klaar om met de bakfiets richting de markt te gaan Voor melk en boter! Manlief stond in de startblokken voor zijn marathon training.

Het lieve vriendinnetje van dochterlief logeerde bij ons waardoor de ochtend extra leuk ingevuld werd en mijn animatieskills uit de kast getrokken werd! Er moest in ieder geval boter en eieren gehaald worden voor de te bakken koekjes, een cadeautje voor 2 verjaardagen en ook hebben we een Ajax BBQ met de voetbalvrienden. De jarige buurman die groots viert dat hij 40 is geworden niet te vergeten! Uiteraard stoppen we wel even bij een speeltuin om ze te laten uitwaaien….

zaterdagochtend
PS Parool Photocredits Marijn Scheeres

Helaas is daar geen koffietentje, want deze mama heeft nog steeds geen warme koffie gedronken. En aangezien het toch al richting de 5 uur gaat is het al mijn wine-time….

zaterdagochtend ritueel vastgelegd, marijn scheeres

Veranderingen in aantocht

Zelf zijn we voorlopig vrijgesteld van sportwedstrijden op de zaterdagochtend, maar dat zal snel veranderen met de naderende sportclubjes. Voor je het weet race je van Hockey, tennis naar ballet, of paardrijden… Elke fase heeft zijn charmes bedenk ik me dan! En ook zal de zaterdag dan anders ingevuld worden. En dat is ook waar ik zo van kan genieten in het rubriek van Marijn in het Parool… elke zaterdag is anders, maar zeer zeker mijn meest favoriete ochtend in de week!

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op TwitterFacebook |YoutubeInstagram | Pinterest We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief