Delen vinden we super lief

Bloemetjes aan het stuur, yup, chardonnay, of het King Loui jurkje want dat zit zo lekker praktisch. Clichés alom en ik wilde me er eerst niet aan wagen…”Ik een bakfietsmoeders”? Dacht het niet. Het wonder is gebeurd…ik ben gezwicht. Ik heb een Babboe bakfiets. Ondanks de vele clichés ben ik toch overtuigd van het gemak. Vooral met drie kinderen is er niets sneller, efficiënter en praktischer als onze nieuwe aanwinst op drie wielen. Na veel rondkijken heb ik voor de Babboe bakfiets gekozen. Niet de elektrische variant, want daar hadden we niet genoeg budget voor. Wel met een extra zitje en de stippen bankseat.

Testen

Er zijn ook open dagen om verschillende bakfietsen te testen en uit te proberen, maar dat vond ik veel gedoe. Amersfoort ligt nu niet bepaalt om de hoek. Voor de twijfelaars is een testrit een uitkomst, want de ene fiets is niet de andere. We hebben de fiets online besteld en hij arriveerde in overleg op het gewenste tijdstip. Wel een must, want het zijn een aardig aantal dozen. Je weet niet wat je ziet.

Bouwpakket

Als je de bakfiets zelf in elkaar zet, raad ik het aan om iemand te vragen die je komt helpen. De fiets bestaat uit 2 delen en het is dan makkelijker en sneller in elkaar te zetten. Doe het ook in 1 keer en ‘buiten’ want eenmaal in elkaar dan rol je hem echt niet meer naar buiten ;-D. Eenmaal in elkaar kun je gelijk gaan fietsen. Mijn zoontje vindt alle aandacht fantastisch en zwaait naar iedereen die we passeren. De neefjes springen er ook vaak bij in waardoor de vier zitplaatsen veelvuldig volledig worden benut. Ideaal voor uitjes naar Artis of een picknick in het park. Maar ook voor doordeweeks als je de kids naar school brengt.

bakfiets olivette

 

Accessoires

Uiteraard hebben we de gestipte kussentjes aangeschaft, dit maakt de fiets extra leuk en praktisch voor langere afstanden. De toeter en de bel van de Hema maakt het geheel af door een beetje fun toe te voegen voor de kids. Voor Lucas is er een zitje aangeschaft zodat hij ook op langere tochten mee kan. Verder vond ik de andere accessoires zoals een opbergzakje, bodem beschermer of het meerij stuurtje een beetje onzin. De regenkap hebben we wel besteld, mar ik ben eerlijkheidshalve een mooi-weer bakfiets moeder. Mietje dat ik ben n hij was best aan de prijs.

Minpunt bakfiets

Gezien de schuin aflopende wegen in Amsterdam City was het in het begin enorm wennen aan de stabiliteit van de fiets. De eerste rit kukelde ik bijna met fiets en al om, tenminste dat gevoel kreeg ik. Het is immers geen stadsfiets maar een iets zwaarder en lomper geheel. Na een aantal dagen kom je er echt achter dat dat echt onmogelijk is, tenzij je rare capriolen uithaalt. Als je enkel in de stad fiets raad ik wel de tweewieler aan. Hier past minder in, maar je bent net iets smaller en flexibeler op de wegen.. En die ene heuvel en berg is dan een extra uitdaging en fiets ik wat rustiger over heen. En ja zo nu en dan moet ik ook afstappen om een stijl stuk te overtreffen.moederfiets bakfiets

Spijt bakfiets

Eerlijk is eerlijk ik heb wel een beetje spijt dat ik niet de E-Bike hebt gekocht. Achteraf gewoon een goede investering en als het hard waait en op de grachtenheuvels is dit een enorme uitkomst. Ook op lange stukken kun je extra vaart maken met minder inspanning. Vooral met vier kids is de bak aardig zwaar en met extra belading een pittige taak.. Ik heb het idee dat mijn hoofd rood aanloopt als ik een gracht moet trotseren. En ja inderdaad ook wel een beetje van schaamte, want ik wordt door als die leuke papa’s ingehaald. ‪#‎schaamschaam‬

Conclusie

Het is even sparen en we hebben er ook even over gedaan. Ik fiets er niet dagelijks mee, maar de momenten dat ik er op zit en mijn kindjes gelukzalig in de bak zitten te zingen en kletsen, maakt me dit extra blij. Het is een goede investering geweest. Want je verplaatst je snel door de stad met vier kids.

Ik heb een extra goed slot erbij gekocht en ook de fiets verzekerd bij Kingpolis. Voor 10€ per maand is hij verzekerd en daar zit een onderhouds beurt twv 75,- bij in. Dit is wel aan te raden, want tegenwoordig worden bakfietsen op bestelling gestolen.

Videopreview

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Twitter Facebook Youtube Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat

standaard bakfiets


Delen vinden we super lief