Delen vinden we super lief

Ik ben ontzettend fan van de fiets. Maar waarom zou je nou de fiets pakken en niet lekker warm en droog in de auto stappen? Hier 10 redenen waarom de fiets zo een topper is:

fietsen

Fietsen is goedkoop.

Je hebt er geen kaartje voor nodig en je hoeft er geen benzine in te gooien. Met uitzondering van een paar betaalde fietsenstallingen kan je ook nog eens gratis parkeren.

Voor de deur parkeren.

Zonder vervoersmiddel voor de deur, kun je toch dicht bij je eindbestemming komen met de fiets. Er zijn een paar plekken waar ze liever niet willen dat je je fiets, of bakfiets neerzet, maar er zijn veel meer plekken waar het wel kan. Heerlijk toch om je fiets voor de kroeg te zetten. of je mamafiets dichtbij de ingang van de opvang. Het scheelt ook nog eens parkeergeld. Vooral in Amsterdam Centrum á €9 euro per uur. Een goede fiets verzekering is overigens wel aan te raden!

fiets, bakfietsverzekering babboe bakfiets

Het is duurzaam

Milieu staat tegenwoordig hoog op de politieke agenda. Toch fijn dat je als fietser niet mee aan het vervuilen bent. Door de auto te laten staan, draag jij een steentje bij aan een betere toekomst voor moeder aarde. Ok, ok, we hebben dan wel een Baboe Carve met accu, maar toch is het nog vele malen betere dan benzine, of diesel auto’s

fiets

Bewegen is gezond

Je hoeft niet meteen een racefiets te pakken. Ook op je stadsfiets ben je al lekker in beweging. Dus twee vliegen in één klap. Je bent op je bestemming en hebt meteen je beweging gehad. Je kunt ook kiezen voor een E-bike waarmee je al snel meer kilometers kunt afleggen. hierdoor hoef je niet in te boeten op je lichaamsbeweging.

Maak van fietsen je sport

Mountainbiken door de duinen, op de racefiets de berg op of toeren door het land of daarbuiten. Een heerlijke duursport waardoor je conditie omhoog schiet. Het is een stuk minder blessure gevoelig dan bijvoorbeeld hardlopen. En laat het ook nog eens een kick geven waarbij je veel ziet van de omgeving.

fiets, het beste Stella fietsen achternaam

Ontdek stad en land

Op de fiets kom je nog eens ergens. De snelweg is niet heel erg aantrekkelijk. Ook in de stad zie je meer dan vanuit de auto of de bus. Ik krijg altijd een geluksgevoel als ik ’s avonds onder het Rijksmuseum door fietst. Natuurlijk kan je ook lopen maar op de fiets leg je vaak een grotere afstand af.

Op de fiets spreek je nog eens iemand

Het kan heel leuk zijn om met een groep de racefiets te pakken. Zo kunnen er vaste fietsgroepen ontstaan. Maar ook als je alleen fietst is het een stuk socialer dan de auto. Als automobilist is het lastig om een medeweggebruiker te spreken, op de fiets gaat dat een stuk makkelijker. Een vriendin van mij heeft haar man voor het stoplicht leren kennen.

fiets, bakfietsverzekering babboe bakfiets

Fietsen is niet voor mietjes

Misschien vind je fietsen een beetje suf. Ook voor waaghalzen zijn er heel wat mogelijkheden. Ga bijvoorbeeld downhill mountainbiken. Voor mij iets te spannend. En ook in de winter kun je het voor jezelf comfortabel maken in de kou met wobs.

Drink een biertje

Oh nee toch niet. Je mag ook maar twee alcoholische drankjes nuttigen als je op de fiets stapt. Dus regel 9 geldt niet….

Fietsen is leuk!

Het kan een heerlijk gevoel van vrijheid geven. Je kunt overal komen op de fiets (zolang er maar geen water tussen zit). De wind door je haar en trappen maar.

fietsen, fiets

Met bovenstaande voordelen ben je ongetwijfeld overtuigd! Fietsen is gewoon onwijs gezond!

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Twitter Facebook Youtube  Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief