Delen vinden we super lief

wobs warm fietsen wanten mob

Heerlijk die decembermaand! Ik hou van de geur en het geknetter van de haard. Een warm huis binnenstappen vanuit de koude buitenlucht. Warme chocolademelk met slagroom. Of nog beter glühwein! Maar “Ohhhh, wat is het koud op de fiets!” En laat ik nou net heel veel op de fiets zitten. Ik fiets drie kwartier heen en drie kwartier terug naar en van mijn werk. Twee keer in de week dan. Op dag drie ga ik met de auto.

Handig, want twee keer in de week heb ik meteen mijn beweging gehad. Sinds we een klein meisje hebben, blijkt tijd voor beweging en sport, een enorme luxe. Met de Wobs is het fietsen comfortabeler geworden en vertel je er alles over….

Door stad en land

wobs warm fietsen wanten mob

Ik cross dwars door een natuurgebied met blauwgraslanden en trilvenen. Waarna de natuur plaats maakt voor het levendige stadscentrum met lichtjes en verwarmde terrassen. Oké, ook door een (klein) stukje minder spannende woonwijk. En dat crossen is lichtelijk overdreven. Het is meer stevig doortrappen om op tijd op kantoor en weer op de kinderopvang te komen. Dat is toch een stuk mooier dan langzaam, vooruitschuivend, achter de file aansluiten. Starend naar de ochtendkoppies in de auto’s naast je. En dat allemaal op mijn trouwe mamafiets. Ondertussen staat mijn racefiets binnen te wachten op warmere dagen (en een iets minder dikke buik). Er zijn dagen dat ik liever in de auto zou stappen maar over het algemeen is een ochtendritje heerlijk!

Inpakken maar

Goed voorbereid, pak ik me in voordat ik de deur uit stap. Een lekkere winterjas en dikke sjaal. Op weg naar huis bedacht ik me dat ik ook mijn muts maar weer eens van zolder moet halen. Vanmorgen zag ik iemand zonder jas op de fiets met alleen een t-shirt met korte mouwen. Brrrrrr! Ik moet er niet aan denken! Super blij ben ik dus met mijn nieuwe Wobs.

Wobs! Wat is dat nou weer?!

Mijn twee graden was het toen ik vanmorgen op mijn fiets stapte. Heerlijk dus, dat mijn handen meteen verdwenen in mijn lekkere warme Wobs. Wob staat voor ‘Warm on Bike’ en dat is precies wat het is. Het zijn een soort handschoenen die vastzitten aan je stuur. Ze zijn super lekker warm met een heerlijk zachte teddybeertjes binnenkantje. Ideaal voor chaoten zoals ik. Die altijd op het laatste moment moet zoeken naar handschoenen terwijl ik eigenlijk al op de fiets had moeten zitten.

wobs warm fietsen wanten mob

Ze zitten namelijk al vast aan mijn fiets. Dat kan ik niet missen, die staat gewoon trouw in de garage. Mijn dikke wanten kan ik voortaan thuislaten. Fijn ook voor mijn wekelijkse sportclubje in het bos. Geen gedoe met extra spullen die je ook weer ergens kwijt moet.

De wobs zijn super milieuvriendelijk

Toen ik vanmorgen de poort uitstapte, hoorde ik het geluid van ijskrabbers op de ruiten. Een draaiende motor, in de hoop op meer zicht in zo min mogelijk tijd. Ondertussen was ik al lang en breed vertrokken. Ik kan niet ontkennen dat ik met de auto eerder op mijn werk zou zijn dan op de fiets. Maar het is heerlijk om ’s morgens op de fiets te zitten. Als avondmens kan ik wel wat beweging en buitenlucht gebruiken om lekker fris op kantoor aan te komen. Op de fiets, in plaats van achter het autostuur, ben je natuurlijk al lekker milieuvriendelijk bezig. Omdat een paar Wobs gemaakt is van tien gerecyclede flessen ben je dubbel zo goed bezig. Lekker idee toch!

Warm en droog met Wobs

Thuis staat mijn fiets veilig en droog in de garage. Ik maakte me enigszins zorgen over mijn spiksplinternieuwe Wobs buiten op straat. Gelukkig hebben ze daar zelf ook aan gedacht. De fietswanten zitten met tie-wraps vast aan mijn stuur. Dus als iemand zijn wanten is vergeten moet hij of zij toch verder zoeken. Die van mij zitten lekker vast 😊. Of het nou regent, sneeuwt of ‘gewoon’ – 10 °C is, mijn handen zijn niet koud te krijgen.

De Wobs kunnen er tegen, lekker warm en waterafstotend. Als mijn fiets buiten op straat staat, in de stromende regen en ik lekker droog binnen ben. Hoef ik niet bang te zijn dat mijn handen verdwijnen in twee kletsnatte teddyberen vachtjes. Gewoon even dichtvouwen met het klittenband.

Laat die winter maar komen, mij krijgen ze niet van mijn fiets af! Wat zijn we blij met deze ontdekking die we tijden de ShowUp deden.

Instagram

 

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Brrrrrrr wat was het koud vanmorgen en dit is nog maar het begin 😳❄️☃️ Zoonlief wilde dolgraag op de fiets en ik ben de lulligste niet …. maarrr ik ben nu nog aan het ontdooien 😅 ik ben een soort Anna van @disneyfrozen die op de knuffel van d’r zus Elsa wacht.. ik had namelijk m’n ‘in between’ jas aan, geen shawl, of welke vorm van warmhoud kledij. Ik dacht gelijk aan deze WOBS en die moet ik echt hebben! Dit is toch echt mega handig en comfie? Wanten aan je stuur is echt een musthave!! L O V E ♥️ I T #warm #fietsen #warmewanten #fietswanten #handschoenenopdefiets #verwarmde #fiets #verkeer #wobs #werk #bicyclelife #warmehanden #bikegloves #warmonbikes #comfortabel #wobs #children #kinderen #bikepogies #kinderpogies #winter #warmte #fietsen #bike #dutch #dutchbikes #nederland #fiets

Een bericht gedeeld door OLIVETTE (@olivettepuntnl) op

Winactie (gesloten)

Wil jij ook lekker warm de winter door? Goed nieuws: we mogen een paar Wobs weggeven! Dus wil jij kiezen uit één van de hippe modellen? Doe dan snel mee! Laat een berichtje achter onder deze blog of onder de winactie post op Facebook. Je liked OLIVETTE uiteraard al en we zouden het tof vinden als je de facebook pagina van de Wobs ook een dikke like geeft. Misschien heb jij binnenkort ook wel van die lekker warme Wobs aan je stuur zitten. De winnaar maken we na de kerstdagen bekend, die dan het model naar keuze mag uitzoeken!

winactie wobs
Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Twitter  Facebook Youtube Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief