Delen vinden we super lief

Niets is zo handig als een bakfiets! In het drukke leven van een vader/moeder, waar haast orde van de dag is, met school, clubjes, opvang en boodschappen, is de uitvinding van deze fiets dan ook een ware uitkomst. In veel steden is deze haast niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Zeker met meerdere kinderen ervaren veel ouders deze familiefiets als enorm handig. Sterker nog: in menig papa- of mama leven is een bakfiets tegenwoordig onmisbaar geworden! Voor een optimale bescherming hebben we wel een ankerslot, ook wel muurslot, geïnstalleerd voor optimale bescherming. Het gaat me niet gebeuren dat onze bakfiets, net als bij velen wordt gestolen!

bakfiets verzekering, muurslot
familie, bakfiets, slot, ankerslot, muurslot

Achter slot en grendel

Het laatste waar je dan aan wil denken is dat jouw bakfiets, of fiets bij een diefstal wordt weggenomen. Maar helaas zijn bakfietsen ook erg gewild onder fietsendieven. Zoals al eerder beschreven, wordt een bakfietsverzekering dan ook zeker geadviseerd.

Maar onder het mom van voorkomen is beter dan genezen, is een goed fietsenslot dan ook zeker aan te bevelen. Nu zijn de meeste fietsen uiteraard voorzien van een ringslot, maar helaas blijkt dit lang niet altijd voldoende. Daarom is het geen overbodige luxe om je fiets extra te beveiligen met behulp van een kettingslot en ook een muurslot.

Lantaarnpaal biedt uitkomst

fiets, bakfietsverzekering babboe bakfiets

Nu zul je denken: allemaal leuk en aardig, maar dan zal ik toch een lantaarnpaal of boom nodig hebben om mijn fiets aan te bevestigen? Goed, we begrijpen dat niet iedereen dit voor de deur heeft staan. En daarom is een muuranker dé oplossing iets voor jou. Voor onze bakfiets een ideale uitkomst om met een gerust hart te gaan slapen!

Ankerslot / muurslot

Een muurslot kan dus uitkomst bieden die in de muur bevestigd. Maar wat is dit precies? Het muuranker wordt, zoals de naam al doet vermoeden, aan een stenen muur bevestigd. Maar het is ook mogelijk om deze op de (betonnen) grond te bevestigen. Aan het slot zit een beugel c.q. inkeping (afhankelijk van het type en merk) waar jij je fiets met behulp van een kettingslot aan vastmaakt. Een goed ankerslot is gemaakt van stevig, gehard staal, waardoor het vrijwel onmogelijk wordt om een fiets weg te nemen.

Maar héél even

Hoe vaak komt het niet voor dat je ‘even’ naar binnen moet. ‘Even‘ de boodschappen binnen uitruimen. Even binnen wat spullen pakken. “Even”. Helaas is dit ‘even’ voor veel dieven genoeg tijd om een (bak)fiets te stelen, of je gehele sleutelkluis van Slotenspeciaalzaak leeg te roven. Gelukkig is het een kleine moeite om je fiets vast te zetten aan een muuranker, zodat jij je fiets gegarandeerd met een gerust hart voor je huis kan laten staan. Love it, en vind de investering het meer dan waard!

Liefs Olivette,

Olivette is ook actief op TwitterFacebook Youtube Instagram en vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief