Delen vinden we super lief

enrgie opgedaan tijdens de vakantie

De vakantie is voorbij. We hebben energie opgedaan en een rugzak met prachtige herinneringen gevuld. 2 mooie weken in Frankrijk heeft wel een lege banksaldo als resultaat. Dat wordt weer ‘pas op de plaatst’ en de uitgaven onder de loep nemen. Ik scrolde door mijn email inbox op mijn telefoon tijdens de lange terugreis in de auto en zag een email van onze energie leverancier.

“Hé Kay, we moeten dit jaar echt weer overstappen van energieleverancier, Je kunt hier elk jaar veel geld mee besparen”, stamelde ik out of the blue.

Mijn man had zijn blik op oneindig en reed geconcentreerd over de Franse snelwegen. “Prima” was zijn antwoord, als jij denkt dat het zinvol is”

Besparen op je energie rekening

En of dat ik dat vind! De koude wintermaanden komen er weer aan en onze wasmachine en droger draait met drie kinderen weer overuren. De taken hebben we thuis goed verdeeld. Het overstappen van energie leverancier is zo’n ding dat ik voor mijn rekening neem. Een rotklus, maar tel uit je winst! Als kostenbesparende mama, check ik met vlagen onze uitgaven. En de energiekosten is elke maand een aardige hap uit het budget. Zo zonde als je geld wegstroomt zonder dat je het door hebt. Dat weet ik wel beter te besteden. We willen bijvoorbeeld heel graag naar Euro Disney met de kinderen nu het park 25 jaar bestaat. Een extra potje door te besparen is zeer welkom.

Hemeltjelief

Eenmaal thuis ben ik op onderzoek uit gegaan. Door het bos zie ik de bomen niet meer. Als ik rondvraag bij welke energie leverancier mijn vrienden zitten, verschillen de antwoorden.” Ik zou niet eens weten waar ik op moet letten en wat is wijsheid”?, reageert een vriendin. Dat geldt eigenlijk ook voor mij. Hemeltjelief wat is het voor mij een doolhof. Elke maatschappij berekent de tarieven op een andere manier.

“Er zit altijd een addertje onder het gras”, geeft Kay aan. “Uiteindelijk betaal jeenergie leverancier bellen overal hetzelfde”. Ik negeer zijn opmerking en zoek verder. Mijn collega is positiever “Als je er even een half uurtje tijd voor neemt en het jaarlijks inplant, krijg je vaak cashbacks en mooie kortingen”  “Je hebt met alle kortingen snel geld verdient” “Je bent dan echt een dief van je eigen portemonnee en laat geld liggen “Met haar wijze woorden in mijn achterhoofd ben ik gaan struinen.

Online vergelijken

Met het jaarlijkse overzicht van je huidige leverancier vergelijk je eigenlijk best snel en eenvoudig de energiecontracten van alle leveranciers. En laat ik dit nu net ontvangen hebben van onze huidige energie leverancier. Vergelijk energie binnen een paar minuten en check online welke energie leverancier de beste deals heeft. Ik heb het voor mezelf uitgeprobeerd en zie dat energiebedrijven openlijk met elkaar concurreren. Door de exclusieve kortingen en tarieven bespaar je al snel €300 per jaar op je energiekosten! Dan is het me zeker de moeite waard om over te stappen. Ik vind het altijd een enorm gedoe. Maar dit weekend ga ik het zeker omzetten. Paris here we come ;-D

Nieuwsgierig

Hoe staan jullie hier in? Wisselen jullie ook elk jaar van energie leverancier, schrijf je je in voor een collectief contract. Of laat je je overtuigen door een opgeschoten puber die rond etenstijd bij je aanbelt? Of nog vervelender: door een call-centre die je met een anoniem nummer belt. Je neemt toch op, want je weet maar nooit….Ze bellen altijd op de meest vervelende momenten. En al probeer je ze af te wimpelen, met slimme trucjes weten ze ons altijd af te troeven en te overtuigen. Vervolgens zit je weer voor een paar jaar vast aan een contract. Mij niet gezien. Dit jaar ga ik er even voor zitten.  En die anonieme telefoontjes laat ik tegenwoordig opnemen door mijn eigen prinses thuis, berehandig!

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Twitter Facebook Youtube Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat.


Delen vinden we super lief