Delen vinden we super lief

toscane, italie, visit italy

We streken neer bij The Network Kitchen in Amsterdam, een locatie voor culinaire evenementen waar we werden ondergedompeld in de charme van Toscane. Een regio presentatie werd gecombineerd met een verfijnde proeverij van typische Toscaanse producten. Toscana Promozione Turistica bood ons een perfecte mix van informatie, netwerken en culinaire verwennerij, waar wij nog iets meer verliefd zijn geworden op deze wereldberoemde regio. De bevlogenheid en passie van de directeur van Toscana Promozione Turistica (TPT) was aanstekelijk. En na het zien van een prachtige video te zien, getiteld “Il senso del viaggio”, kregen we een glimp te zien van de veelzijdigheid en schoonheid van Toscane. Uiteraard hebben we alle highlights voor je uiteengezet.

Photocredits visit Tuscany

Culturele Reis door Toscane

Clara Svanera nam ons mee op een culturele reis door Toscane en vertelde meer over cultureel toerisme, internationale relaties en vrouwentoerisme. Ze tipte ons enthousiast op de vele Unesco-locaties, zoals de historische centra van Florence, Siena en San Gimignano. Elk van deze steden ademt geschiedenis en biedt een unieke kijk op het rijke erfgoed van de regio.

Photocredits visit Tuscany

Clara sprak ook over onontdekte plaatsen en ambachten, zoals de kleine dorpjes waar eeuwenoude tradities in stand worden gehouden door lokale ambachtslieden. Deze plekken bieden een authentieke ervaring, weg van de toeristische drukte. En is dat niet waar wij allemaal naar zoeken in een vakantie? En dan hebben we het nog niets eens gehad over de archeologie waar ik meer over terug heb kunnen lezen op de informatieve website van Visit Tuscany. Denk aan Baratti/Populonia, Volterra, Vetulonia en Chianciano Terme die absoluut het bezoeken waard zijn. Voel je de vakantiekriebels ook al komen…

toscane, italie, visit italy

Project “Benvenute”

Ook kwam het project “Benvenute” aan bod dat is gewijd aan vrouwelijke reizigers en Toscaanse vrouwelijke ondernemers van topkwaliteit. Het project ondersteunt en promoot bedrijven die worden gerund door vrouwen, variërend van charmante bed & breakfasts tot ambachtelijke winkels en wijngaarden. Voor vrouwelijke reizigers biedt dit een unieke kans om in contact te komen met lokale ondernemers en te genieten van gastvrijheid en producten van hoge kwaliteit. Een project dat me zeer aanspreekt in het kader van het supporten van vrouwen.

toscane, italie, visit italy

Buitenactiviteiten en Vetrina Toscana

Tot slot verzorgde Daniela Burrini van TPT een presentatie over de buitenactiviteiten die Toscane te bieden heeft. Ze benadrukte het uitgebreide netwerk van fietsroutes en wandelpaden die de regio doorkruisen. Fietstoerisme is enorm populair in Toscane, met routes die variëren van ontspannen ritten door wijngaarden, tot uitdagende tochten door het heuvelachtige landschap. En ook wandelliefhebbers komen aan bod met de talloze paden die door schilderachtige dorpjes en adembenemende natuurgebieden voeren.

Photocredits visit Tuscany

En ook familietoerisme is ook goed vertegenwoordigd in Toscane, met activiteiten die geschikt zijn voor alle leeftijden. Van avontuurlijke parken tot interactieve musea, er is voor elk wat wils. Niet zo gek dat er een magisch aantal glamping mogelijkheden zijn in Toscane.

thule epos, de beste fietsendrager, fietsendrager voor e-bikes

En laten we de culinaire kant niet vergeten. Daniela sprak uitgebreid over Vetrina Toscana, een regionaal project dat de lokale keuken promoot. Via dit initiatief kunnen bezoekers deelnemen aan kookworkshops, wijntours en proeverijen, en zo de authentieke smaken van Toscane ontdekken. Mijn vader heeft recent nog een week een kookcursus gevolgd in het hart van Toscana en door al zijn verhalen, werden we enorm enthousiast. We richten ons eerst op een vakantie met ons gezin in Italie om dat later zeer zeker op te pakken en de keuken in te duiken.

Photocredits visit Tuscany

Waarom Toscane?

Toscane is een ideale vakantiebestemming voor gezinnen, cultuurliefhebbers en outdoor enthousiastelingen. Voor gezinnen biedt de regio een mix van cultuur, natuur en plezier, met activiteiten die zowel educatief als vermakelijk zijn. Toscane is een bron van inspiratie voor iedere reiziger en heeft ook mijn hart veroverd.

Photocredits visit Tuscany

Deze avond in Amsterdam liet me zien dat Toscane niet alleen een prachtige bestemming is, maar ook een plek waar traditie en innovatie hand in hand gaan. Of je nu op zoek bent naar avontuur, cultuur of culinaire hoogstandjes, Toscane heeft het allemaal. Ik kan niet wachten om zelf de magie van deze regio te ervaren en ik raad het iedereen aan om hetzelfde te doen. We denken er aan om deze zomer met het gezin naar Rome te reizen dat uiteraard zeer goed te combineren is met een paar weken in het noordelijkere Toscane . Want Pisa, Florence en alle andere bijzonder mooie steden staat ook zeer hoog op onze bucketlist. La dolce vita wacht op je in Toscane!

toscane, italie, visit italy

Liefs Olivette

Volg je Olivette al op Facebook |YoutubeInstagram, of Pinterest? We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat.


Delen vinden we super lief