Delen vinden we super lief

Een hangmat of hangstoel is een geweldig product om te geven of te krijgen. Vooral met de naderende vaderdag is het een ideaal cadeautje namens de kids. Afgelopen vakantie in Bakkum bleek maar weer dat goedkoop duurkoop bleek te zijn. dat te zien is in onderstaand filmpje. Er is een kwaliteitsverschil tussen hangmatten. Deze keer zouden we een hangmat kiezen die je ook buiten kunt hangen en van goede, stevige kwaliteit is!

Oops…

Dit bericht bekijken op Instagram

Te grappig om niet te delen Reminder to myself: een hangmat kun je beter niet buiten laten hangen #funniesthomevideos #tegrappig #slappelach #omg #genant #zelfspot #goedkoopisduurkoop #ikbleeferin #ikkannietstoppenmetlachen #thumbsup #camping #bakkum #campingbakkum #hangmat #hangmattastyle #lazyday #Hangmat #gekopgroen #samen #myboy #chillmode #opdecamping #chillen #totrustkomen #tuinstoel #oops #buitenleven #lol #vakantiemodus #duincamping

Een bericht gedeeld door OLIVETTE (@olivettepuntnl) op

And the winner is…

Ons oog viel op de hangmat Pearle, een witte variant en geschikt voor 2 personen. Het kan 180 kilo dragen en is van stevig materiaal gemaakt! Wel enorm besmettelijk qua kleur natuurlijk, maar het staat wel heel classy! Hierin zal ik onbezorgd kunnen chillen in de zon, of een boekje met mijn kids lezen, Het siert ook wel de standplaats en geeft direct een zomerse sfeer. De leerpunten van onze ‘hangmatten-zoektocht en het gebruik’, delen we graag zodat ook jij de juiste keuze kunt maken. Bovenstaande hangmat was dan een flop, maar al wel eerder slaagden we goed bij de aanschaf van hangmatten.

Tips & Tricks bij de aanschaf van hangmatten

Vooraf ben ik wel even in de informatie gedoken, om een bovenstaande valpartij te voorkomen, hoe hilarisch die ook was! Hierbij mijn gevonden tips & tricks;

* Meer ophangkoorden = Meer comfort!

Let vooral op het aantal ophangkoorden bij je hangmat zodat het optimaal opengevouwen kan worden. Ook wordt het gewicht dan beter verspreid over de vele verschillende koorden. De Tropilex hangmatten voldeden hieraan en het heeft zelfs meer koorden dan andere merken. En wat mij vooral overtuigde is dat de koorden direct uit de hangmat zelf komen. Ze worden dus niet vastgenaaid aan de hangmat, waardoor het scheuren voorkomen zal worden. Daarnaast heeft het tot 30% minder kans op knappende koorden! een fijne gedachte!

* Open-loop bij hangmatten

Let bij de aanschaf van een hangmat ook op de ophanglus. Het is fijn dat de lus waar je het aan ophangt open is. Hierdoor zijn hangmatten makkelijker op te hangen. Wij gebruiken zelf stevig zeiltouw om de hangmat in de boom te hangen. Het 2e model hangt met twee grote karabijnhaken in de houten hangmat houder, echt ideaal!

* Dikker en steviger doek

Het doek was voor mij echt een kwaliteit issue en een belangrijk punt! Hier lette ik deze keer vooral goed op! Ik las dat de Tropilex hangmatten tot 20% zwaarder geweven waren met 70% katoen en 30% polyester. Vooral dit polycotton materiaal heeft een aantal unieke eigenschappen. Het katoen is zacht om op te liggen en het polyester zorgt voor extra sterkte, en ook dat de hangmat niet teveel uitrekt.

Ook is onze keuze gevallen op een doek dat tot 20% zwaarder geweven is dan andere hangmatten van andere merken. Dit deed mijn moederhart goed. Het ging me nu echt om meer comfort en extra stevigheid!

* Groter oppervlak van het hangmat doek

Met mijn 1m80 is het fijn dat het doek ook langer is. Niet alle hangmatten leveranciers hebben de maten van het doek aangepast aan de Europese lengtes. Het model waar ik voor gekozen heb, is 10-20 cm groter gemaakt. De regel is eigenlijk: Hoe groter het doek, hoe beter de hangmat ligt. Het is dus aan te raden om altijd goed te kijken bij hangmatten wat de afmetingen van het doek zijn.

*Eerlijk geproduceerde hangmatten!

De Colombiaanse hangmatten van Tropilex worden daadwerkelijk duurzaam geproduceerd in Colombia. En laat het in Colombia hét hangmatten walhalla bij uitstek zijn! Op elke hoek van de straat zie je er wel eentje hangen. Het idee dat je een waardevol, kwalitatief product in gebruik neemt voelt goed voor me. Voor mij een belangrijke pluspunt om bij de hangmat

* Handige shopper / opbergtas

Houdt er rekening bij dat je de hangmat in de winter gaat opbergen. Een fijne opbergtas is wel een plus! Uiteraard voldeed de Tropilex hangmat hierin. En de opbergtas van de hangmatten zonder spreidstok kun je overigens ook als leuke shopper gebruiken voor de laatste vergeten boodschappen!

We gaan weer vele fijne weekenden tegemoet waarbij we het outdoor leven omarmen. “Bakkum here we come…”

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Twitter Facebook Youtube Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief