Delen vinden we super lief

Het is vandaag de “Dag van de Eenvoud!” Laat ik nu dol zijn op hysterie, is mijn leven gevuld met bizarre evenementen, uitjes, lieve mensen, gekkigheden en is me niets te gek…. even pas op de plaats is soms toch ook best wel even, echt heel, héél erg fijn! We doen dan ook graag mee aan de ‘Simplicity Day”!

“Life is really simple, but we insist on making it complicated.” Confucius

Vul je leven met dierbaren en creëer mooie momenten!

405 Method Not Allowed – HTTP | MDN

We leven in een snelle wereld dat een drukke levensstijl met zich meebrengt. Er komt veel op ons af waardoor het wel eens goed is om er een tijdje afstand van te doen en ‘pas op de plaatst te nemen’. Een tijdje je leven vereenvoudigen is helemaal zo gek nog niet om ‘kortsluiting’ te voorkomen. Hier heb ik mijn weekendjes Bakkum voor en ook duik ik maar wat graag een dag onder in de sauna.

Vandaag mogen we lekker 24/7 in de “chill mode‘ blijven hangen en ‘vereenvoudigen’ om de themadag eer aan te doen. Om vervolgens weer scherp te zijn, te kunnen focussen en om balans te vinden.

“Simplicity is the essence of happiness.”
– Cedric Bledsoe

Vereenvoudigen

Met een agenda vol afspraken en deadlines is het niet altijd eenvoudig om te vereenvoudigen en een stap terug te doen. Toch is dit verstandig. Met de lunch ga ik een blokje om, bij het koffie-haal-rondje maak ik vandaag even een gezellig praatje en vanmiddag ga ik eens in een boek duiken.

En dan geen management boek of werkgerelateerde babymagazines. Nope, een roman… Als ik vandaag de drie belangrijkste taken kan afvinken ben ik tevreden, meer hoeft even niet! De dag van de eenvoud is eigenlijk best chill.

Actie is nodig

Het gaat natuurlijk niet vanzelf, want voor je het weet wordt je geleefd en ben je van hot naar her aan het rennen. Zo heb ik ook “NEE” gezegd op 2 uitnodigingen dit weekend. Even geen volle agenda. En als ik thuis kom, hoef ik niet eerst de rommel op te ruimen, of tig wasjes te draaien. Dat perfectionisme van me geef ik morgen wel weer een kans. En als ik dan toch in de weer ga, dan gooi ik gelijk stapels oude schoenen, kleren en rommel weg. “Less is more” en geeft rust in mijn hoofd!

“Simplicity is the ultimate sophistication. Leonardo da Vinci”

Less is more

En ook in huis wordt het credo ‘less is more’ doorgevoerd. Het stress niveau daalt doordat we minder moeten!  Tijd om avonturen te beleven en om tijd door te brengen met mensen die leuk zijn en energie geven, te beginnen met een BBQ bij ons thuis.

“It is the heart that makes a man rich. He is rich according to what he is, not according to what he has.”– Henry Ward Beecher

Tips voor mijzelf en jou…

Fulltime werkende moeder, moederschap, wetenschappelijk onderzoek koffie
  • ‘Wie het kleine niet eert, is het grote niet weerd’ is belangrijk om je leven eenvoud te bieden. Door te bepalen wat belangrijk voor je is, begin je bij de kleine dingen in het leven. Denk daarbij aan kleine dingen die er toe doen, doelen en activiteiten. Het eerste kopje koffie in de ochtend maakt me blij en qua doelen hoef ik echt niet een marathon te rennen. En de lokale speeltuin is ook tof, in plaats van een bezoek te brengen aan bijvoorbeeld de Julianatoren.
  • Vanwege sentimentele redenen zitten mijn kasten vol met boeken, herinneringen, oude dagboeken en heel veel meuk. Inmiddels zit er ook echt heel veel rotzooi tussen waar ik niets mee doe, of zal doen. Zonde dus! Aangezien het dag van de eenvoud is, pak ik de rol met vuilniszaken en ga ik opruimen.
leitz mybox opruimen, dag van de eenvoud
  • En qua spullen toelaten in je leven een extra tip: beperk zoveel mogelijk je impulsaankopen. Houd altijd in gedachten of je het nodig hebt. Je bankrekening blij, jij blij!
  • Als het op activiteiten aankomt, stel jezelf dan de volgende vragen: Is dit je kostbare tijd waard? Is het belangrijk voor je? Wordt je er blij van? Maak je het verschil? Is het antwoord “Nee“, waarom ga je er dan nog mee door?

“Enjoy the little things, for one day you may look back and realize they were the big things.”

familie oma, dag van de eenvoud
Besteed tijd aan wat er toe doet!

Op deze dag van de eenvoud gaan we dus even op mute…. #simplicityday #nationalsimplicityday

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Instagram  Twitter Facebook Youtube We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat.Delen vinden we super lief