Delen vinden we super lief

De voornaamste reden dat ik verliefd werd op ons huis, is onze ruime tuin. Ik wroet graag in het zand en kom tot rust tijdens het onkruid wieden. Er is altijd werk aan de winkel waarbij we de tuintrends en tuin innovaties in de gaten houden om in te kunnen spelen op de uitdagingen.

Naast het onderhoud, is er namelijk ook werk aan de winkel om de klimaatveranderingen het hoofd te bieden. Zo proberen we de langere periodes van droogte, afgewisseld met hevige regenval op te vangen. Ook verwelkomen we graag meer insecten door het planten van meer bloemrijk groen. Dankzij het tuinmerk Nature® en vijvermerk Ubbink® ontdekten we 5 eco-vriendelijke tuin innovaties waarmee we veel uitdagingen kunnen aanpakken… lees je mee hoe wij onze tuin toekomstbestendig maken!

tuintrends, eekhoornhuisje, tuintrends, tuin innovaties

5 eco-vriendelijke tuin innovaties

1. Regentonnen in trendy beige en taupe

We hebben diverse jonge bomen geplant die op warme dagen extra water nodig hebben. Nu ben ik zuinig met het grondwater en daardoor al een tijd op zoek naar stijlvolle, praktische regentonnen. Mijn oog viel op onderstaande, nieuwe regentonnen van Nature® die in stijlvol beige en taupe verkrijgbaar zijn. Love it, en ze zijn bovendien gemaakt van 97% gerecycled materiaal waarmee je tot zo’n 250 liter regenwater op kunt vangen, bewaren en hergebruiken…. Ideaal!

De Nature®-regentonnen hebben een afmeting van 121 x 50 x 50 cm en het is mogelijk een bijpassende standaard erbij te kopen. Nature® regenton 250 liter € 119,00 / driedelige bijpassende standaard € 30,50.

2. Tuinschort geïnspireerd door de kangoeroe

Je kunt nu ook in stijl even wat fruit plukken, onkruid weghalen, de haagplanten snoeien, of verse potgrond halen. We ontdekten het handige verstelbare tuinschort met een slimme opvouwbare buidel die je eenvoudig op twee verschillende hoogtes kunt vastmaken. Deze buidel biedt de vrijheid om beide handen vrij te houden, terwijl de inhoud moeiteloos kan worden geleegd via de handige open bodem, zonder dat je het schort hoeft af te doen.

Dit groene Nature®-tuinschort, gemaakt van 97% gerecycled, scheurbestendig en waterdicht polyester, is ideaal voor het dragen van tuinafval, vochtige aarde of handgereedschap.

3. Borderranden van gerecycled materiaal

Eén van de designtrucs voor een mooi afgewerkte tuin is het gebruik van borderranden. Dit is een taak dat ik zo snel mogelijk ga oppakken aangezien de boomschors in onze tuin met gras geen strakke lijn meer vromt. Met borderranden maak je een eenvoudig een strakke afscheiding voor een moestuin, het gazon of een looppad.

De flexibele borderranden van Nature® zijn bovendien gemaakt van gerecycled kunststof die bestand zijn tegen temperatuurschommelingen en verrotting. Voor ons is er dit voorjaar werk aan de winkel!

4. Natuurlijke erf- en balkonafscheiding

In onze tuin hebben we een hottub waar we regelmatig gebruik van maken. In de zomer zijn we niet zichtbaar en biedt de heg privacy, in de winter kijk je echter dwars door de beuken heg heen. En bekende Nederlander of niet, privacy in de tuin én op het balkon is wel heel prettig. De erfafscheiding van stevig boomschors is daarbij een uitkomst met een afschermgraad van 95%. Dankzij de natuurlijke uitstraling past dit bij zowel een moderne als traditionele tuinstijl.

heg

Het boomschors Nature®-scherm is verkrijgbaar in drie maten (1×3 /1,50×3/ 1,80x3m) vanaf € 39,95 per scherm.

Borderranden, schutting, tuin trend, Nature, Ubbink®-producten tuin noviteit, innovaties, tuin innovaties
Werk aan de winkel in onze tuin nadat we tot ons grote verdriet een monumentale boom hebben moeten laten kappen. Hij was rot en bracht ons huis in gevaar.

5. Visvoer automaat op zonne-energie

En voor je vrolijke vijvervrienden is er ook een slimme noviteit! De vissen zullen je dankbaar zijn voor deze automatische visvoerautomaat op zonne-energie van Ubbink®. Hiermee krijgen ze tot zesmaal per dag netjes hun ontbijt, lunch en diner. Dit is toch ideaal als jij (voor langere tijd) niet thuis bent. De energiebesparende zonne-energie wordt opgeslagen, om deze op minder zonnige dagen te kunnen gebruiken.

De visvoerautomaat heeft een inhoud van 6 liter en zowel de timing als de spreiding kunnen worden ingesteld. Afmeting 42 x 27,5 x 25,2 cm. Ubbink®-automatische visvoerautomaat op zonne-energie € 159,00.

Visvoer automaat, Nature, Ubbink®-producten tuin noviteit, innovaties
We hebben zelf een tuin vol vogels en geen vissen, maar hoe handig is dit!

Tot slot

De Nature®- en Ubbink®-producten zijn verkrijgbaar bij tuincentra, bouwmarkten en online-winkels door heel Nederland. Voor meer informatie kun je de websites bezoeken van www.naturegardening.eu & www.ubbinkgarden.com.

Liefs Olivette

Volg je ons als op Facebook | Tiktok | Instagram | Pinterest | Youtube We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief