Delen vinden we super lief

Afgelopen jaar hebben we onze thuiswerk plek goed ingericht om efficiënt thuis te werken. Iedere ochtend stond ik paraat alsof ik fysiek naar kantoor zou gaan. Haar in de plooi, make-up, parfum, ontbijten en vervolgens fris en fruitig de laptop openen…. Toch zal ik toegeven dat er langzaamaan de klad in kwam en thuiswerk tips dan ook welkom zijn…

Ultieme thuiswerk tips

Thuiswerken was niet gelijk aan mij besteed en ben liever omringd door collega’s en inspirators. In mijn nieuwe baan werk ik vanuit huis en realiseer dat ik het werkplezier een boost nodig heeft. Focus blijven houden, productief zijn en de lat niet te hoog voor mezelf leggen is aan de orde van de dag. Gaandeweg ben ik door schade en schande wijzer geworden en ben ik een thuiswerk pro geworden. Ik deel dan ook met plezier mijn 10 ultieme thuiswerk tips die het thuiswerken leuker en productiever hebben gemaakt waarbij de blogbox van RVG media & impact items zeer goed van pas kwamen…. lees je mee?

thule yepp fietszitje, het beste fietszitje
Back to school, back to work klonk het deze week overal en in een nieuwe stad heb ik toch m’n reputatie hoog te houden op het schoolplein. Actie in de taxi.

10 Thuiswerk tips voor meer werkplezier

1.Regelmaat

Het was zoeken naar de juiste modus, maar ik begin goed in thuiswerken te worden. Na het douchen, een fijn ochtendritueel en het ontbijt, ben ik in mum van tijd op kantoor. De reistijden liggen achter me en geniet optimaal van de rustige start die voorheen uit rennen, vliegen en hollen bestond. De eerste twee uur zijn de meest efficiënte uren. Met mijn Nedis over-Ear Headphones zorg ik voor optimale concentratie. Hierdoor kan ik rustig, zonder stoorzenders, onafgebroken knallen, dag in dag uit. Ritme en regelmaat, is de sleutel om succesvol thuis te werken.

5g, huiswerkbegeleiding, thuiswerken, werkplek, ergonomisch
Thuiswerktips pur sang

2. Planning

Door de ochtend te blokken heb ik een frisse start. Mijn schrijfblok van BamBook ligt rechts van me en begin met de vervelendste klussen. Met een frisse blik zijn die namelijk sneller weg te werken, of via mijn BamBook, ‘weg te vegen‘. Ik weet niet of jullie het herkennen dat je notitieblokken vol pent met hersenspinsels en aantekeningen en vervolgens niet meer kan vinden?

Met BamBook kun je blijven schrijven en vervolgens ook eenvoudig wissen en opnieuw gebruiken. Hierdoor werk je altijd in hetzelfde notitieblok en word je gedwongen te kiezen welke aantekeningen je bewaart (kan eenvoudig via de app van BamBook) en welke je wist. Ideaal en duurzaam!

BamBook snapt heel goed dat je de balans zoekt tussen het beste voor jezelf en het beste voor de planeet. Met BamBook kun je blijven schrijven (en hoef je niet álles digitaliseren) zoals je gewend bent én het juiste doen voor het milieu.

Aan het eind van de dag streep ik de kleine klusjes weg en bereid ik de volgende dag voor. Met een goede planning sta je 1-0 voor.  En eerlijk, niet alle dagen zijn even productief en efficiënt! Maak jezelf niet gek en wees flexibel voor jezelf.

De dag is in grote lijnen gepland rondom de vaste meetings zodat ik aan de eind van de dag ook echt iets kan afvinken en trots op mezelf kan zijn. Rondom de lunch plan ik vrij, dan ben ik toch niet productief.

3. Er op uit

Dag in dag uit, thuis zitten, is voor niemand ideaal. Zorg dat je er minimaal drie keer op uit gaat! Of ga lekker thuis sporten. Weer, of geen weer, want ook met regen is een wandeling verfrissend. Neem een paraplu mee en gaan met die banaan! Mijn fitbit ligt ook te verstoffen en heb die toch maar weer uit de kast getrokken. Mijn vitamine D-gehalte geef ik een boost om de kinderen naar school te brengen, een rondje door mijn tuin te wandelen en om naar de stad een broodje te halen. Daarnaast ontmoet je andere mensen zodat je niet een echte kluizenaar wordt.

4. Locatie wissel

Een andere tip is om af en toe van locatie te veranderen. Huur een kamer, werk in de receptie van een hotel, of sluit je aan bij hashtag workmode. Neem iets meer actie, treed uit je comfort zone en kruip uit je schulp! Verandering van setting kan verhelderend weken. Heb je minder budget dan kun je ook bij een bekende gaan werken, of ruil eens van huiswerkplek. Vandaag de dag werken steeds meer mensen vanuit huis. Het lijkt misschien een gedoe, maar het brengt je ook veel. Je Case Logic laptop tas is je grootste vriend, inpakken en gaan met die banaan. 

Case logic, Life simplified, Colorado, young professionals, urban, talenten, sleeve, laptop hoes, laptoptassen, gepersonaliseerdi

5. Creëer je eigen thuiswerk feestje

Probeer je altijd op iets te verheugen gedurende de dag. Lekkere koffie, een fijne werkplek met een (roze) toetsenbord, een koekje bij de koffie, of een heerlijke lunch. Sla die niet over, maar maak er een moment van! Mijn guilty pleasure is een ijsje op het marktplein en ook de vrijdagmiddag plannen we graag een borrel met vrienden.

Een andere tip is om Ted talks te luisteren, of een inspirerende podcast af te draaien terwijl je een salade prikt uit je Curver bakje. Dit kan tijdens een rondje lopen in het park, een ritje naar de heide, of tijdens buikspier oefenen….ja hê, we moeten ook fit blijven natuurlijk. 

Een voornemen dat ik overigens nog niet heb opgepakt, is om te gaan joggen. De sportkleren liggen klaar en neem me iedere dag voor om actief te worden. Ooit komt dat goed…. 

blogbox RVGPR, Curver
Wanneer je buiten de deur werkt is het verleidelijk om de meeste heerlijke lunches te halen. Maar zowel voor de lijn als de portemonnee neem ik deze liever zelf mee.

De vershouddozen van Curver zijn een aanrader. Nieuw aan de afgebeelde Smart Eco-lijn is dat deze producten gemaakt zijn van 100% gerecycled PP (polypropyleen) waardoor het dus ook nog een duurzame oplossing is voor het bewaren, meenemen en/of verwarmen van je voedsel! De producten zijn 100% lucht- en waterdicht dankzij een beveiligde sluiting met geïntegreerde seal en zijn ook geschikt voor gebruik in de magnetron (met deksel los op de bak) en vaatwasser. Wel zo handig en kun je jouw thuiswerk feestje smaakvol invullen!

6. Voorkom sleur en ga op zoek naar mede-thuiswerkers

Het thuiswerk succes ligt in jouw eigen handen. Het wordt niet vanzelf een fantastische dag en mindset bepaalt je werkplezier. Door sleur te voorkomen houd je het leuk. Zelf vind ik de combinatie van thuis, kantoor en in een koffietentje werken ideaal. En als ik dan ga werken op kantoor of in een werkcafé, dan is een goede laptoptas ideaal. Ik ontving een ruime tas van Case Logic met eigentijds ontwerp en handige functies. Hiermee is hij perfect om mijn 15,6″-laptop en andere benodigdheden mee te nemen. Zelf vind ik met name de meerdere vakken met ritssluiting super fijn. Zo kan ik alle “troep” toch een beetje georganiseerd meenemen en weer uitstallen op de hybride werkplek.

Case logic laptoptas

7. Fijne werkplek

Een fijne werkplek moet eigenlijk op nummer 1 staan. Hier doe je inspiratie op en zit je het grootste deel van de tijd. Zorg voor goed licht, een groot beeldscherm, toetsenbord, planten en cruciaal, een goede bureaustoel. Je bent je eigen baas en kunt het jezelf zo comfortabel maken als dat je zelf wilt. Je bent immers je eigen Human resource and happiness manager

8. Get things done

Als ik eenmaal in de werkmodus zit, ga ik als een speer. Toch is het verleidelijk om de tuin in te duiken voor een rondje onkruid, de stapel was weg te vouwen en om de tv aan te zetten. Ook is er geen collega die je er op wijst dat je wel heel vaak je telefoon open swiped. Om mijzelf hiervoor te beschermen, leg ik mijn privé telefoon beneden en op stil.

Deze koptelefoon heeft een gebruiksduur van maximaal 20 uur en kan gelukkig ook worden gebruikt met de meegeleverde audiokabel (want inderdaad, ik vergeet altijd om op te laden…)

En om mezelf af te kunnen zonderen is de Nedis® Bluetooth® 5.0 over-ear-koptelefoon, met ondersteuning voor spraakbesturing, een uitkomst! Zodra ik thuis moet werken zet ik deze koptelefoon op en kan ik me echt even afsluiten. Daarna ben ik weer “beschikbaar” voor de rest van het gezin.

Te gebruiken met Google Assistant en Siri, zodat je kunt vragen om je muziek te starten, routeaanwijzingen of online informatie te geven, ideaal voor deze multitaskende moeder…

9. Werkuren

De crux van thuiswerken is dat je langere dagen maakt, maar niet altijd productiever bent. Eindig de dag echt bijtijds en overstijg niet het aantal werkuren. Op kantoor werd ik er goed aan herinnerd dat de dag voorbij was wanneer iedereen huiswaarts ging. Onze kinderen hebben de beste opvang en in ons nieuwe huis is het stiller dan stil door de dikke monumentale muren. Inmiddels word ik door mijn dochter opgehaald om aan te sluiten bij de rest “kom je mama, je bent nu wel genoeg gewerkt’ 

Case logic laptoptas

10. Muziek in weer en wind

Vaker de fiets pakken, meer balans tussen werk en privé en natuurlijk; gezonder eten zijn een aantal voornemens. Als extra steuntje in de rug, of misschien een grote duw, stuurde RVG media & impact mij de BlogBox in het thema Back to Work. Bovenstaande tips kregen hiermee extra focus en kan het niet meer mis gaan met mijn goede voornemens. De laatste en beste tip is ook wel om af en toe de muziek keihard aan te zetten. Muziek maakt endorfine aan en door met een koptelefoon koffie te halen, stap je in een andere wereld. Luister veel naar jouw favoriete muziek is mijn laatste thuiswerk tip!

Een paraplu naar mijn hart, klein, compact, kwaliteit en duurzaam

En dat kan ook buiten, ondanks de regenbuien! Met de paraplu van Reisenthel & Knirps en muziek via mijn koptelefoon loop ik vaker naar de lokale supermarkt. Knirps is al decennia lang marktleider in paraplu’s, zijn smal, lichtgewicht, duurzaam – want gemaakt van gerecycled PET materiaal, kunnen tegen een stootje en zijn super fashionable. We willen er immers wel stijlvol bijlopen als we al buiten komen!

Tot slot

De items in de BlogBox hielpen me er aan herinneren dat het thuiswerken ook duurzamere kan. Van een paraplu tot de gerecyclede vershouddozen en het schrijfblok waarmee we papier besparen. Dit laat zien dat duurzaamheid steeds vaker binnen handbereik is.

We hopen dat je veel aan deze thuiswerk tips hebt gehad! Werkse… en met mate he! Vergeet je successen niet te vieren en schuif bijtijds aan bij de borreltafel! Proost!

blogbox RVGPR, Curver, Thuiswerken, thuiswerkplek, thuiswerk tips

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op TwitterFacebook |Youtube| Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief