Delen vinden we super lief

Hardlopers en joggers. Bijna dagelijks worden we met hen geconfronteerd. We stoppen bij een rotonde om wat fietsers voorrang te geven, en wat rent er snel nog even voorbij? Jawel, een hardloper. We laten de hond uit en achter ons horen we snel naderende voetstappen. Instinctief doen we al een stapje opzij, want? Inderdaad, we maken plaats voor twee dames die in flitsende sportkleding voorbij komen joggen. Soms lijkt het wel alsof iedereen deze sport beoefent, behalve jij. Maar dat laatste kun je veranderen. Nu we in het groene Apeldoorn gaan wonen stof ik mijn sportschoenen af en waag het er op!

orgverzekering, sporten, joggen

5 tips om het hardlopen op te pakken

thule, sporten, sportvasten, fittergy

We weten allemaal dat joggen goed is voor de gezondheid. Maar als we al jarenlang niet meer aan sport doen, dan wordt het steeds lastiger om weer te beginnen. Met name nu we na een jaar stil zitten en toch wat kilo’s zijn aangekomen is het tijd voor actie! Het is immers nooit te laat om te gaan starten. Een sport als hardlopen kan en mag altijd. Omkleden en wegwezen, zo eenvoudig is het. Ik heb vijf tips om je (weer) op weg te helpen (waar ik zelf baat bij heb gehad)

Gerelateerde blog: Sporten! Ik ben mijn trilbillen zat, tijd voor actie, tijd voor de sportschool

1. Neem een hardloopcoach

Echt waar, neem een coach. En dan bedoel ik geen persoon die blaffend in een megafoon achter je aan rent. Nee, ik heb het over een digitale coach die je toespreekt via je draadloze oortjes. Download bijvoorbeeld de Evy app. Evy is een coach die jou overal doorheen helpt. Ze geeft tips, trainingsinstructies en zelfs tijdens het hardlopen moedigt ze jou letterlijk aan. Haar audio coaching motiveert jou tijdens het rennen en daardoor sta je er niet alleen voor.

jbl, draadloze oortjes, hardlopen, joggen, sporten, fit, evy app

2. Stel haalbare doelen

Denk groot, begin klein. Zeker als het om hardlopen gaat. Ook ultrarunners zijn ooit begonnen met een kleine afstand. Een mooie afstand om naartoe te trainen, is bijvoorbeeld de 5 kilometer. Het beste is om hier een schema voor te gebruiken. Dit geeft structuur aan jouw run en na elke training kun je weer iets afvinken. De Evy app bijvoorbeeld, bevat 25 trainingsschema’s voor diverse afstanden. Alleen al voor jouw eerste 5 kilometer heeft ze wel vier varianten. Zo is er voor elke beginner een geschikt trainingsschema.

Ook met je kleintje kun je joggen als je de juiste hardloop kinderwagen aanschaft

3. Schaf een leuke outfit aan

Hardloopkleding is functioneel, maar mag ook mooi zijn. En als je iets moois draagt tijdens het rennen, dan draagt dat bij aan jouw hardloopplezier. Neem daarom de tijd om hardloopkleding uit te zoeken die comfortabel is en er ook nog eens goed uitziet. Zie het maar als een soort voorpret. Natuurlijk mogen goede loop schoenen niet ontbreken. Deze verhogen het loopcomfort en kunnen blessures voorkomen. Laat een loopanalyse maken bij een goede sportzaak. Op basis daarvan schaf jij de juiste schoenen aan.

hardloop kinderwagen, babyjogger, kinderwagen, hardlopen, hardlopen met je baby, joggen met je kindje, thule uraan glide 2, thule glide 2

4. Geef niet op

Waar ben ik aan begonnen? Dat zul je regelmatig denken als je buiten adem en met zware benen jezelf dwingt om te blijven rennen. Wees gerust, je bent echt niet de enige. Zelfs ervaren hardlopers hebben regelmatig een dip tijdens het rennen. Geef niet op en pas eventueel je tempo aan. Geen zin of te moe om te rennen? Pas dan de 12 minuten-regel toe. Kleed je om, begin aan je run en geef het 12 minuten de kans. Als je na 12 minuten nog steeds moe bent of geen zin hebt, dan stop je. Wedden dat je in de meeste gevallen lekker door blijft rennen?

5. Beloon jezelf

Hardlopen maakt jou fitter en jouw gezondheid verbetert. Die beloningen komen vanzelf. Daarnaast mag je jezelf belonen bij elk hardloopdoel dat je bereikt. Dat mag je met jezelf afspreken, maar ook met de mensen om je heen. Koop iets leuks voor jezelf, ga uit eten of naar de bioscoop. Het maakt niet uit, als jij er maar blij van wordt. Op deze manier blijft het leuk en uitdagend tegelijk. Dus: begin met hardlopen, geniet ervan en omarm jouw nieuwe hobby! Je zult jezelf echt bedanken over een aantal weken!

De Thule Chariot is ook ideaal om met de kleine te gaan joggen. Maar welke fietskar is nu ideaal voor mij?

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op TwitterFacebook |Youtube| Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief