Delen vinden we super lief

De afgelopen decennia is thuis sporten, met eigen fitnessapparatuur, in ons land onder veel mensen populair geworden. Steeds meer sportievelingen kiezen ervoor om een eigen hometrainer, dumbells, roeimachine en/of loopband te kopen, om lekker thuis te kunnen sporten. Maar hoe zit het precies met fitnessapparaten die je kunt gebruiken om thuis te kunnen fitnessen? Welke voordelen hebben dit soort apparaten eigenlijk? En welke opties zijn er als je op zoek bent naar sportapparatuur voor thuisgebruik? In dit artikel beantwoorden we deze vragen voor je.

Tijd besparen met eigen fitnessapparatuur

Wie ervoor kiest om sportapparaten voor thuis te kopen, zoals een hometrainer, loopband of roeimachine, profiteert van een aantal interessante voordelen. Een eerste voordeel is de tijdsbesparing die thuis fitnessen je oplevert. Je hoeft niet meer de deur uit om naar de sportschool of het fitnesscentrum te gaan. En dat scheelt natuurlijk de nodige tijd en ook moeite. Ga je bijvoorbeeld een uurtje naar een fitnesscentrum, dan kost dat uurtje sport je al snel twee tot wel tweeënhalf uur. Je moet je namelijk voorbereiden, je tas inpakken, erheen gaan, na afloop douchen, opnieuw omkleden en daarna weer richting huis gaan. Een sportschool bezoeken is dan ook behoorlijk tijdrovend.

Gemakkelijk geld besparen door thuis te fitnessen

Verder, dat is een tweede pluspunt, is eigen fitnessapparatuur aanschaffen op de langere termijn voordeliger dan een abonnement op een sportclub of sportschool. Na een eenmalige investering kun je sporten wanneer jij maar wilt, zonder dat je extra kosten maakt. Ook het reizen naar en van de sportschool, zeker als dit met de auto gebeurt, bespaart je op de lange termijn kosten. Je verbruikt namelijk minder benzine of diesel, omdat je lekker thuis fitnest.

Relaxed & flexibel fitnessen doe je thuis

Een derde pluspunt van thuisapparatuur om te fitnessen, is dat je gewoon lekker relaxed kunt doen en helemaal jezelf kunt zijn. Je hoeft je namelijk voor niemand ‘beter‘ voor te doen dan je bent. Zo kom je tijdens het fitnessen ook mentaal goed tot rust. En ten slotte is ook de flexibiliteit die thuissporten biedt ideaal. Je bepaalt zelf wanneer je gaat fitnessen, welke materialen je gebruikt en waar je het materiaal neerzet, zoals een roeimachine of loopbaan.

sporten, voornemens, sportclubjes

Ga je voor cardio of voor krachttraining?

Fitnessapparatuur is vandaag de dag verkrijgbaar in allerlei soorten, varianten en stijlen. Al jarenlang zijn er enkele apparaten die er, in de sportschool en zeker ook thuis, bovenuit steken. Belangrijk is om te bepalen of je voor cardio gaat (conditietraining), voor het opbouwen van spiermassa (via krachttraining) of voor een combinatie van beide.

alleen, echoput apeldoorn, uitje, huwelijk

De mogelijkheden op het gebied van fitnesstoestellen

We zoomen hier in op een paar van de belangrijkste apparaten voor thuisfitness, die gebruikt kunnen worden om je conditie of spierkracht te vergroten. Ga je voor cardiotraining en het opbouwen van conditie, dan heb je sowieso een hometrainer en/of loopband nodig. Ook een machine om te kunnen roeien is een slimme aankoop als je je conditie wilt verbeteren. Een springtouw is ook een optie: lekker voordelig en gemakkelijk op te bergen.

Ga je aan pilatestraining doen om beter in vorm te komen, dan heb je uiteraard een pilatesring en een fitnessbal nodig. Ligt het accent in jouw training meer op krachttraining en spieropbouw? Zorg dan dat je een halterbank aanschaft en/of een set dumbells om je biceps, triceps, borstspieren en rugspieren te versterken. Andere goede apparaten om thuis je spieren te trainen zijn hefapparaten met gewichten, zoals een buikspiertrainer en kuitentrainer

Heel veel sportplezier met je eigen fitnessapparatuur!! Ik ga vast een rondje rennen om eerst even op te warmen!

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Twitter Facebook Youtube Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief