Delen vinden we super lief

In vier jaar tijd hebben we 3 kindjes mogen krijgen. Zoveel geluk met helaas neven-effecten op mijn lijf. Tril billen & een berenbuik als resultaat. Ik probeerde altijd te sporten tijdens de zwangerschappen, Mominbalance, BBB Health boutique, Sportcity. Ik probeer alles uit met de nodige discipline.

boks kampioen

De zwangerschappen heb ik zoveel mogelijk fit beleefd. Helaas wel met de onvermijdelijke extra kilo’s die blijven plakken. Voor elke mama herkenbaar denk ik. Bij de borstvoeding ging het bij mij fout. Het lijkt wel alsof je de hele dag honger hebt. Zo’n klein humptiedumptie drinkt je leeg, maar begon er te veel bij te eten. Ik ben die overtollige kilo’s en mijn energie level nu méér dan zat & ga er wat aan doen. Met kerst moet er minimaal 5 kilo af zijn. En dat is dan nog maar het begin. Tijd voor actie! Tijd om te gaan sporten…

Uitdaging

Sporten en afvallen is mijn doel. Dat wordt een leuke uitdaging, want als er iemand een snoepkont is, ben ik dat wel. Het leven moet gevierd worden en daar horen nu eenmaal calorieën bij. Als een soort van confetti. Aan discipline is er bij mij geen gebrek, maar ik ken mezelf. Als ik iets in mijn hoofd haal, ben ik de eerste maand enthousiast en daarna komen mijn oude gewoontes langzaam weer op de proppen. Dit geldt voor het sporten, maar ook voor diëten.

Radicaal

Daarom doe ik het deze keer radicaal. Ik vraag hulp! Sporten moet bij mijn levensstijl gaan passen en ik heb een stok achter de deur nodig. En een beetje realiteit is ook wel gezond. Ik werk fulltime, heb een druk gezin, doe aan vrijwilligerswerk, heb mijn hobby’s en mijn hubby en vrienden hebben ook aandacht nodig. Sport stond altijd op de laatste plek, maar die is nu met stip gestegen. Ik wil weer strakker worden en lekker in mijn vel zitten. Daarnaast heb ik ook meer energie nodig om alles te kunnen bolwerken. Maarja waar dan heen, niet alles kon me plezieren. En dan die discipline, aj…

Hulp gevraagd bij sporten

Je kent ze vast wel, die sport quotes die je aan het denken zet, maar die je vervolgens wegscrolt. Een daarvan is;”No pain no gain” Als je je lichaam niet aan het werk zet, dan zie je natuurlijk ook geen resultaten. Maar daar is nu een eind aan gekomen. Of deze; “Do not wish for it, work for it” Deze quotes doen het nu extra goed als inspirator! Mijn voeding aanpassen had ik al gedaan, maar met sporten gaat het gewoon sneller en voel ik me snel weer fit. Ik ging op onderzoek! Mezelf coachen zal niet werken, dus een standaard sportschool is niet verstandig. Het moet een groep- iets worden, of een personal trainer. Maar ouch, dat is iets boven mijn budget. Ik moet het leuk vinden dat is een prio!

“Kickboksen heeft me altijd getriggerd, maar heb ik nooit aangedurfd”

Gewoon doen

Toch trok in de stoute schoenen aan en waagde er een email aan. Ik vroeg letterlijk of ik niet voor gek zou staan als moeke Marjo zich zou melden om te gaan kickboksen. Ik zag het al voor me, dat ik tussen zwaar actievelingen & jonge adonissen zou gaan paraderen met mijn veel te dikke billen. De reactie op mijn mail van Superfit Diemen had me overtuigd. Wat een leuke reactie. Ze werden bijna boos op me dat ik zo over mezelf praatte. Ik voelde me gelijk welkom en ging er voor. Je moet jezelf soms echt even over die streep trekken. Met toch wel wat angstzweet schreef ik me in voor een proefles.

Verademing

superfit diemen

“Here is where the pride is earned and the fat is burnt” staat er groot op de wand, naast een afbeelding van een wel héle fitte mevrouw. Als dat niet inspireert.  Toch wel ietsiepietsie met schaamrood op mijn wangen melde ik mij de eerste keer bij Superfit Diemen. Ik had nog geen kekke outfit en mijn conditie is niet om over naar huis te schrijven, maar ik gooide mezelf in de ring en onderging het. Destijds 6 weken geleden was ik bevallen dus die buikspieren waren om te janken, daarnaast had ik een conditie van nul. Maar toch moet je een keer die drempel over. Dus lees je dit nu en zeg je het ook elke keer tegen je zelf!? Ga er voor! De eerste les was dan ook slopend en baalde van mezelf. Maar tegelijkertijd was het ook een groot succes. Ik had mezelf immers overwonnen. En man, man, hier weten ze wat sporten is!.

Uitdaging

Elke les is anders en elke les wordt je weer uitgedaagd en gemotiveerd om het maximale uit jezelf te halen. Er is in mij een soort knop omgegaan. Ik ben serieus zwaar onder de indruk. Beetje bij beetje krabbel ik op en word ik fitter. Het wordt verslavend en de motiverende woorden van trainer Sander, voormalig prof kickboxer, of zijn echtgenote Layla doen je extra hard werken. Maar ook de mede sporters. We doen het met zijn allen en die high-five na een zware les, doet je de volgende keer extra hard werken. Het is een soort van familie waar je in terecht komt. En een week niet komen opdagen valt hier op, dus ik waag het niet.

“Je hebt elke huisvrouw verslagen die vanavond op de bank zat met de afstandbediening, zet ‘m op”,

Coach bij sporten

Ik ben sporten warempel leuk gaan vinden Ik ben nu inmiddels twee maanden 2 keer per week aan het sporten en je ziet de resultaten. Waardoor ik het volhoud is de variëteit aan de sporten: kracht/conditie-intervaltraining, crosspower, fat attack, circuit training,  kickboksen, boksen. Dit raad ik dan ook aan, als je sporten weer wilt oppakken. Kies geen sportschool met mooie aanbiedingen of gratis attributen. Hier zit een commerciële formule achter en wees eerlijk; ” kun je jezelf echt stimuleren en trainen”? Lukt het je om net even een tandje harder te werken zonder coach, of trainer? Ik in ieder geval niet hoor!

Doe ook iets dat je leuk vindt! En zoals je ze hier ook heel wijs zeggen; “Ook elke topsporter heeft een coach nodig, je kunt het niet altijd alleen” Niet dat ik dat ambieer hoor! Ik ben allang blij dat ik de bus en tram met gemak kan halen zonder buiten adem te raken en dat ik zonder moeite achter mijn kindjes aanren in het zwembad, in een strak lijf ;-D Dat dan weer wel….

Tip om te gaan sporten

Zoek een plek waar je je fijn voelt, waar je geen modeshow hoeft te lopen met de kekste outfits en de mooiste lijven. En ik heb er nog een schepje bovenop gedaan; morgen laat ik me sinds 5 jaar wegen en opmeten, aarghhhh. Dat wordt een slapeloze nacht! Over tien weken wordt dit herhaald zodat we mijn vooruitgang kunnen meten. Als dat geen stok achter de deur is, aj…

Ik ben benieuwd wat jullie motiveert en inspireert, kom maar op, ik kan wel wat hulp gebruiken ben ik bang…

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Twitter Facebook Youtube Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief