Delen vinden we super lief

1 april is een dag waar vele grappen makers onder ons naar uitkijken. Een dag waarbij je iedereen voor schut kunt zetten. Een dag van lachen… en soms ook wel een beetje boos worden. Dat de eerste dag van april zijn weg heeft weten te banen in diverse culturen is een feit. De Amerikanen spreken onder andere over Aprilfools, de Surinamer zegt: “1 april, stuur de gekken waar je maar wilt”. In Frankrijk wordt aan Aprilfools zelfs een andere dimentie gegeven.

Poisson d’Avril

De Fransen spreken van “Poisson d’Avril!” wat niets anders betekent dan april vis, zoals deze dag in België genoemd wordt, of April Fish! Op deze dag zullen kinderen zoveel als mogelijk visjes tekenen, kleuren en uitkippen. Eenmaal uitgeknipt is het de bedoeling die zoveel als mogelijk te plakken op de ruggen van ouderen, waarna zij wegrennen. De ontdekker schreeuwt dan: “Poisson d’Avril!”.

Ontstaan één april kikker in je bil

De oorsprong van één april kikker in je bil vinden wij terug in de 16e eeuw. De Hertog van Alva wilde eens het Nederlandse volk goed voor schut zetten. Samen met Koning Filip II werd het plan beraamd om in de buurt van Leiden een grote hoeveelheid haring en brood neer te zetten terwijl het leger stiekem achter de heuvels lag. Toen de Leidenaren buiten de stadspoorten op alle lekkers af kwamen, werden door spanjolen kikkers in de billen van de Leidenaren geschoven.

Nou, die grappen vonden de Leidenaren absoluut geen pretje maar de Spanjolen hadden er alle lol mee. Anno 2020 heeft men er, ongeacht het oorspronkelijke verhaal bij velen niet bekend is, ontzettend veel leuks aan.

Internet, de media en één april

Enquete

Op het internet zijn tal van één april grappen gelist. Zo werden bijvoorbeeld websites aangemaakt waar mensen heel gemakkelijk geld zouden verdienen. Door simpele vragen te beantwoorden met ja of nee was een pad te volgen dat de koe steeds dichterbij de buit bracht. Eenmaal bij de buit, was je de eigenaar van een grote som geld. Velen hebben er uren aan gesleten maar hebben helaas nooit met de buit vandoor kunnen gaan. Hoe dichter de koe bij de buit kwam, hoe beter het woord aprilfools zichtbaar was.

kleuterklas, lachen

Google & PacMan

Op 1 april kon je bij Google Maps op verschillende locaties in de wereld Pacman spelen. De 1 aprilgrap was zo’n groot succes dat het een paar dagen langer online bleef staan.

Reisbestemmingen

Weer op andere sites werden gratis reisbestemmingen aangeboden naar het koude “aantrekkelijke” Noordpool. In de reclame werd ondanks de sneeuw en grauwe lucht een tropische cultuur geschetst. Personen werden in de gelegenheid gesteld om online te registreren wat ze ook massaal deden.

Gratis producten

In Suriname is er dagen van tevoren door een mediahuis geadverteerd dat er van een kippenkweker op één april kuikens weggegeven zouden worden. Dit vanwege een overschot aan kuikens. Op deze dag gingen er massaal mensen naar het adres met kratten en dozen om hun kuikens te ophalen na een reservering te hebben gedaan. Velen pakten ook nog de taxi en waren daarom zeer gefrustreerd. Bij aankomst kregen zij voor de camera te horen” één april stuur de gekken waar je wilt”.

Diverse 1 April grappen ideeën voor thuis, op kantoor en met kinderen

1. Thuisgrappen

De grap van het gebroken scherm deed het goed in de familie app. Velen geloofden dat onze kids het TV scherm hadden gebroken met de hockeystick van papa. Als je op Youtube zoekt naar TV scherm kapot, vind je een Youtube video van 24 uur die je kunt opzetten. Succes gegarandeerd

Ook is het leuk om een random grap uit te halen door bijvoorbeeld pizza te bestellen voor een vriendin (wel vooraf te betalen uiteraard). Er valt ook genoeg in folie te wikkelen, de afstandbediening batterijen er uit te halen, een plakbandje te plakken op de scanner of een stapel nep bekeuringen uit te printen. Je kunt je hart ophalen op 1 april. Manlief had mij tuk door onder mijn bureaustoel een luchthoorn vast te maken. toen ik ging zitten kreeg ik een hartverzakking. Ook leuk voor op kantoor om iedereen gelijk op scherp te zetten. Op mijn werk heb ik 1 collega die er elke jaar een sport van maakt om het hele bedrijf in de 1 april grap te laten tuinen.

2. Kantoorgrappen

Iedere jaar komt er weer een heerlijke grap voorbij! We hebben 1 jaar onze vingerafdrukken moeten inleveren voor een nieuw scan systeem. Een ander jaar werd ons kenteken gevraagd voor een parkeer vergunning en voor die week moesten we het attachment uitprinten en op het dashboard leggen. Iedereen ging massaal naar buiten. Een ander jaar werd ons medegedeeld dat we werkzaamheden gingen wisselen waarbij er nogal interne discussies werden veroorzaakt.

Hilariteit ten top. Ook staat er een eventuele verhuizing voor ons kantoor op de agenda en rond 1 april werd ons vertelt dat in een sneltreinvaart was gegaan. Dit geloofden we massaal. We gingen alleen tijdelijk verhuizen naar een stad op zo’n 30 km van ons huidige kantoor verwijderd. Ik vond het prima, lekker dichtbij, maar velen anderen waren in complete chock. En als er naar je gewicht en lengte wordt gevraagd door HR voor een vitaliteitsscan bij binnenkomst, moet er ook een lampje gaan branden!

3. Onderbroeken lol

Je kunt het ook over een andere boeg gooien door overal en dan ook echt overal bewegende sticker oogjes op te plakken. Ik kocht ze bij de Action en ben aan de slag gegaan, te leuk! Vooral rond lunch hoorde ik gebulder vanaf de lunchtafel.

De hele koelkast was namelijk onder handen genomen! Op sommige plekken plakte ik er bij I am watching you” Ook is een snoeppot met een vastgelijmde schroefdop hilarisch. Iedere collega die de afdeling op loopt, probeert toch altijd even zo’n lekker snoepje te pakken. Echte onderbroekenlol! Om ze vervolgens te wijzen op de schaal met chocolade eitjes in de keuken dat eigenlijk druiven zijn. Het gebulder vanuit het keukentje is onbetaalbaar. “1 April!”

De WC bril grap is ook onbetaalbaar. Plak onder de klep een foto van je dierbare collega en je begint de dag met een lach. Om het extra aan te dikken is een zakje met confetti boven de deurpost ook hilarisch. De collega’s in het magazijn kun je jennen door alles te tie-rappen. Of het in dank wordt afgenomen weet ik niet, ik zag hun gezichten niet na de 10e schaar en tape-roller die dichtgemaakt was.

4. Schoolgrappen op 1 april

Met twee schoolgaande kids en een derde die na de zomer volgt, hebben we ook op de basisschool heerlijke grappen voorbij zien komen.

Onze kinderen moesten hun huiswerk met tape op de ramen plakken. Online zag ik moeders hun kinderen een uur eerder wekken omdat ze vroeg op school moesten zijn van de juf. Ook ging er een bericht rond van het ministerie van schoonmaakdiensten dat kamertjes opgeruimd moesten worden en dat er geïnspecteerd zou worden. Die werd uiteraard massaal gedeeld

‘Ministerie van Schone Zaken’.

Het is van groot belang dat kinderen werken in een schone en opgeruimde omgeving. Doordat er nu veel kinderen thuis werken zal er a.s. woensdag, 1 april, een inspectie door het ministerie van Schone Zaken plaatsvinden van hun slaapkamer. Het is de bedoeling dat de kinderen zelf hun slaapkamer goed schoonmaken en opruimen.
Omdat de inspecteur niet bij iedereen langs kan komen, vragen we u om de kinderen een foto naar hun eigen juf(fen) of meester(s) te laten sturen.
Wij danken u voor uw medewerking.
Met vriendelijke groeten,
De inspecteurs van Ministerie van Schone Zaken

lachen is gezond, babybuik

5. Kindergrappen

Hoe klein je kindjes ook zijn, het is leuk om een draak met ze te steken door onschuldige grapjes uit te halen. Jong geleerd is oud gedaan en lachen is gezond. Dat kan al met het dicht naaien van een sok, of een groene pannenkoek te bakken en te doen alsof het de normaalste zaak va nde wereld is (eenvoudig met kleurvloeistof). Je kunt ook heel flauw een te koop bord knutselen met je kleintjes en vertellen dat jullie gaan verhuizen naar de Noordpool. De grap die bij ons goed werkte is door een nieuwe fles shampoo te geven waar niks uit komt. Dit kun je ook doen door folie over de opening te plakken en de dop er op te draaien.

lachen is gezond

Tot slot

1 April ‘you love it or you hate it! ‘.Dit jaar waren bedrijven gepast gereserveerd met 1 april grappen gezien de vreselijke omstandigheden waarin we verkeren. Er zijn celebrities die zo stom waren om te grappen te maken dat ze het virus hadden, maar dat werd ze niet in dank afgenomen. We hebben weer een jaar om over goede grappen na te denken. En mijn favoriet…dat was toch wel de grap van Maxicosi i.s.m de Efteling

Liefs Olivette,

Olivette is ook actief op Twitter Facebook Youtube Instagram en vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief