Delen vinden we super lief

Om mijn grote liefde te verrassen had ik een tafel geboekt bij een ‘geheim restaurant’, hoe tof klinkt dat? Naast heel erg goed eten, draait het in dit restaurant om de beleving, ook wel de ‘food experience’. De geheimzinnigheid en mysterie maakt het extra leuk en spannend. Vooral als je het zelf nog een beetje aanzet en spannender maakt! Voor mijn man zoek ik graag leuke, originele uitjes, of verrassingen en deze keer werd er op aanraden van mijn collega gereserveerd bij Graphite. Wat we er van vonden? Lees snel onze eerlijke review…

Je ontvangt een QR code nadat je hebt gereserveerd.Dit stuurde ik mijn man een avond van te voren met de mededeling: “zorgt dat je fris ondergoed draagt!”

Het Speak Easy concept van Graphite

Het restaurant Graphite staat in Amsterdam bekend als een speak easy restaurant dat met geheimzinnigheid is omgeven. Deze term is de oceaan overgewaaid uit de jaren 1920 vanuit de VS. Alcohol was destijds geheel verboden en er ontpopten her en der in de stad geheime locaties waar mensen illegaal alcohol konden drinken door de drooglegging. Er werd slechts stilletjes (‘easy’) over gepraat. Dit won aan grote populariteit en heeft nog altijd zijn mysterie behouden. Dit is waar Graphite op verder heeft voortborduurt en een prachtige zaak in Amsterdam heeft neergezet. Toen mijn man bleef doorvragen wat toch die leuke verrassing was, vertelde ik over het easy speaking concept. Je begrijpt dat hij begon te te googlen, dat ik net op tijd wist tegen te gaan.

Proost op het leven! Datenight met mijn lief nu de kindjes een week bij oma zijn.

De beleving

Voor mijn man was de beleving vooraf nog extra spannend. Ik stuurde hem geheime tips, de toegangscode en ik vertelde hem dat het iets te maken had met #porn. Ik wist dat het om #foodporn ging, maar je had zijn gezicht moeten zien. Hij wilde dolgraag weten waar we naartoe gingen aangezien hij niet echt van zulke onverwachte verrassingen houdt. Des te leuker, Mijn collega en ik gniffelden wat af. Door de voorpret alleen al was de avond bij Graphite geslaagd!

Doordat je niet weet wat je kunt verwachten, ben je onbevangener. Het mysterie zorgt vooral voor de grote ‘lol vooraf’.

Als extra tip appte ik hem op de heenweg ‘Speak easy’….. En oja, als dressccode tipte ik hem op ‘Casual, Clubby, Chique’. Zijn reactie was gelijk “ïk moet wel werken morgen he” haha de arme jongen. “ik ook lieverd, maak je geen zorgen”. Als klap op de vuurpijl stuurde mijn collega manlief bikini foto’s waardoor hij echt ging happen. Heerlijk die voorpret!

QR code ~ speakeasy hidden restaurant

Nadat je je reservering van een tafel hebt geplaatst, ontvang je per mail een QR-code waarmee je het restaurant kunt binnenkomen via een zwarte deur. In een donker zijstraatje van’t Rembrandtplein, aan de achterkant van het Eden Hotel Amsterdam, is het nog een kunst om de scanner te vinden. Ik liet het mijn man doen, extra leuk! En stiekem vond ik het zelf ook spannend. We klungelden wat aan voordat de deur open ging en de QR code goed gelezen werd. (Het lag aan de barst in mijn scherm doordat mijn telefoon bij ‘Onze jongens in Miami’ door de lucht vloog….oops)

Gin Tonic lover

Binnen

Nadat het scannen was gelukt, ben je binnen en kan de pret beginnen. Je komt binnen in een bar met een boom vol Veuve Clicquot champagne flessen en kasten vol topwijnen. Het team van Graphite zorgde ervoor dat het ons aan niet ontbrak. We namen eerst een drankje aan de bar aangezien de Gin-tonic bar mij wel aansprak. Manlief kon ook even bijkomen van de spanning. Eindelijk wist hij waar hij was.

Je kunt er ook voor kiezen om gelijk aan tafel te gaan. Via een gordijn ga je verder het donkere, mysterieuze restaurant binnen waar je in eigen nisjes zit. Voor een geheime eerste date, ben je hier op je plek. Het restaurant heeft enkel 20 tot max, 24 zitplekken met negen tafeltjes waardoor de intimiteit behouden blijft. Het ademt klasse en het draait hier om meer dan enkel eten, al is dat wel echt bij elke gang een plaatje om te zien. Waar ik dol op ben, zijn de kleine details die zelfs doorgevoerd zijn tot in het toilet en het bestek. En laten we wel wezen, ik had enkel oog voor mijn echtgenoot. Hij zag er serieus ‘clubby, casual chique’ en om op te vreten uit. Onze datenight was voor mij al op en top geslaagd voordat we überhaupt begonnen aan de tien gangen.

Foodporn

En ja dan hebben we het over de foodporn. Met een ster had ik hoge verwachtingen en dat hebben ze weten waar te maken. Chef Peter Gast, is ook wel bekend van sterrenrestaurant ‘t Schulten Hues dat 16 jaar naam en faam verwierf in Zutphen, nabij Apeldoorn. Na het sluiten van het restaurant kroop het bloed waar het niet gaan kon en werd Graphite neergezet waar ze inspelen op de huidige trend van dineren; beleving!

Elke gang is een plaatje om te zien. Van het interieur zul je geen foto’s zien, maar van het gerecht mochten we foto’s maken!

Waar voor je geld

Je kunt het zo duur maken als je zelf wilt met het Diamond Tasting menu als summum met zo’n 15 gangen.(150€p.p) Om voor 8 servings te gaan voor €75 vond ik ietwat karig en koos voor de 10 gangen voor 100€. (ik ben immers nog steeds WW ambassadeur en mate is nu ‘my middle name’) Elk gerecht is stuk voor stuk enorm creatief en een kunstwerkje op het bord. Wat zou ik het graag kunnen herhalen wat ze vertelden wat er op mijn bord lag. Die benamingen alleen al waren uitgebreide toverspreuken. Het eten is van Michelin ster kwaliteit en eerlijk, ik kan echt niet herhalen wat ik allemaal heb gegeten. Je kunt ook a la carte bestelen met gerechten die tussen de €21 en de €30. geprijsd zijn. De prijs kwaliteit verhouding is echt prima.

Yay or Nay

Het mystieke, geheimzinnige en culinaire aspect maakt het een belevenis om niet snel te vergeten. De verschillende gerechten zijn met de grootste zorgvuldigheid bereid en perfect opgebouwd tot aan het desert. De friandises waren ook te lekker en de ode aan Zutphen fijn doordacht. De combinaties van smaak en het verhaal achter de gerechten, weet je bij elke gang te verbluffen. Well-done, aan ons heb je er een fan bij.

Als je googled naar ‘Graphite’ zie je nergens foto’van het interieur, dat maakt het ook echt een belevenings restaurant, ook wel food experience. We hebben echt een memorabele avond beleefd en het is een aanrader. Eerlijk, het is niet niks wat je uit geeft, maar mocht je op zoek zijn naar eeen plek waar je een huwelijksaanzoek wilt doen, bijzonder wilt dineren, je lief wilt verrassen, of de liefde wilt vieren, dan is het een aanrader. Mijn man was verbluft en blij. We voelden ons echt koning en koningin in ons eigen kinderloze (voor een week) paradijsje. En onze rekening?… Tsja daar kunnen we een weeshuis mee voeden, maar lachend heb ik betaald. Mooie herinneringen maken is waar het om draait…

Graphite locatie

Lijkt het je leuk om ook een keer te ervaren, reserveer dan een tafel via de website. Paardenstraat 15 -1017 CX Amsterdam. Ze zijn geopend van dinsdag tot zaterdag. Graphite is geopend van dinsdag tot zaterdag voor het diner. Laat je me het weten wat je er van vond?

In een smal steegje nabij het Rembrandtplein is Graphite gelegen, achter het Eden hotel.

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Instagram Twitter Facebook Youtube We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief