Delen vinden we super lief

jubileum jaar verrassing uitzoekenHulp nodig bij een originele, fun verrassing voor je man / vriend? Lees dan snel verder. Ik zat in hetzelfde pakket en was mijn hoofd aan het kraken voor iets leuks. Hoe kan ik mezelf dit jaar weer overtreffen? Er zijn al zoveel verrassingen de revue gepasseerd. Die deel ik nu met jullie…

Wel lastig om een blog over de ultieme verrassing te schrijven en het niet op te laten vallen door mijn sidekick. Hmmm, misschien een slinkse titel geven over een onderwerp dat hij boring vindt: “Tuinieren“. Ach wat maakt het uit, misschien kan hij zelf ook meedenken en me hinten. Ik heb het getroffen met een romanticus pur sang, eerlijk is eerlijk, maar hém verrassen is nog best een ding…

De ultieme surprise

Ik ben inmiddels 8 jaar getrouwd en heb al mijn registers al eens opengetrokken. Van een lieve blog met video, surprise party, lieve kaarten, leuk boek, culinair uitje, suprise acts om hem optimaal te verrassen. Van zoetsappige, cute initiatieven tot aan over-the-top-verrassingen waardoor hij ongetwijfeld meer en meer verliefd op me is. We hebben de 3 en 7 year itch overtroffen, dus yep; ik spreek uit ervaring, die verrassingen hebben z’n impact gehad. En ik zal je zeggen; mannen zijn simpele wezens! Hierbij mijn tips voor de ultieme verrassing voor je man of vriend. Doe er je voordeel mee …..

1. Less is more

Je hoeft jezelf echt niet in alle bochten te wringen, dagenlang bezig te zijn met het editen van een cute vaderdag, of liefdes video. Het interesseert ze echt niet dat je er zoveel moeite voor hebt gedaan. Ze vinden iets leuk, of niet, dus keep it simple” is het advies. Doe iets dat hem blij maakt, opvrolijkt. En dat gaat echt niet gepaard met de hoeveelheid moeite die je er in hebt gestoken.

verrassing
popcorn-time

Ik heb de teleurstellingen al weten te verwerken. Het voelde als een mislukking dat hij blijer was met het ping-pong tafeltennis- net, dan met het fotoboek, of invulboek die ik met pijn en moeite in elkaar had geflanst. Voorkom dat je gaat ‘zeuren’ en uit nooit dat je ‘teleurgesteld’ bent. Mannen houden immers niet van mopperende vrouwen.

2. Mannen zijn net kinderen

Als ik terug kijk, waren dit de “cadeautjes blijmakers” van mijn kerel. (En tsja, mannen zijn net kleine kinderen). De flessenopener die hij aan de tafel heeft mogen schroeven, het jaar abonnement op Voetbal Inside, het sushi plateau dat ik hem in lingerie voorschotelde. Yep, dus in het kort….:

“Mannen moeten er óf iets mee kunnen, ervan genieten, er over kunnen opscheppen bij hun vrienden, of hun in extase brengen” It’s so simple…

Dan zit je altijd goed en heeft hij het over een paar jaar nog over die ultieme surprise. Elke ochtend speelt mijn man spelletjes op zijn ipad, dit is zijn ultieme ‘speelgoed‘. Maar ook toen mijn zoontje Playmobil en Lego installaties kreeg. Hij kon hier uren mee in de weer zijn en alles in elkaar zetten. Onder “Toys for boys”schaar ik ook de nieuw aangeschafte popcorn maker. Lol dat hij er mee had! Gadgets en gekkigheden maken ze echt blij!

3. Theater

Met Valentijn was de verrassing een voorstelling van Youp van het hek in theater Carré.  Youp is ‘risico-vrij’, en altijd leuk als zeer geslaagd cadeau. Maarja die beste man heeft niet elk jaar een nieuwe theater toer. Kleinkunst vind mijn man niks en musicals is iets waar hij hard voor wegrent. Zo jammer, want daar maak je mij dan weer heel blij mee. Het zelfde geldt voor ballet, de kunst-barbaar. Maar maak niet de fout om theater tickets te boeken waar JIJ blij van wordt.

Nee…. sta dus in zijn schoenen! Anders is de blije reactie minimaal en is de teleurstelling groot. Comedy, stand-up comedy destijds in Scheveningen, Boom chicago, Toomler, of een bekende cabaratier (Arjan Lubac, etc) is een succes. Dat is fun en zal je partner blij van worden. Mannen humor werkt altijd! Voor aankomend jaar heb ik hem verrast om naar Philippe Geubels te gaan in Carré. Gewoon om dat hij er thuis zo hard om lacht. Ik vind hem ietwat vrouw -onvriendelijk, maar ach het poldermodel hé…

4. Sauna

verrassing

Mijn man vindt het vreselijk om in zijn blote billen te moeten paraderen, terwijl de halve wereld (zo noemt die kleine overdrijver het) hem aanschouwt. Echt, ik heb ooit een poging gewaagd om hem mee te sleuren naar sauna Bussloo. Ik lag relaxed op een stoeltje in de zon, maar hij deed alsof hij een marathon aan het lopen was. Hij hopte van sauna naar sauna en kon de rust niet vinden. Als ik net tien minuten in een sauna zat, vertrok hij alweer. Afkoelen moet je net zo lang doen als dat je in de sauna zit, maar hier was hij met een douche en een plons in het bad mee klaar. Gewoon aan het meer liggen is een beter idee en dus kocht ik hem de Leisure pas met een borrel pakket.

De lunch en de borrelhap vond hij wel geslaagd. Lekker knus met zijn badjas aan. De sauna is dus geen goed plan om als verrassing in te zetten. Dat behoud ik voor mijn sauna vriendinnetje en me-time in m’n uppie. Die ‘echte’ man van me kan gewoon geen vrouwelijk bloot handelen. Waar hij vervolgens wel blij van werd is de massage! Maarja die kun je zelf ook geven als cadeau bon met enkele fijne cremes.  

>> Gerelateerde blog: Sauna etiquette voor Dummy’s

5. Lekker etenVerrassing

Sushi, tapas, een hamburger, chique dineren. Een goede maaltijd gaat er altijd in. Stop hem vol met alles dat hij lekker vindt. De liefde gaat door de maag, dus zorg dat dit onderdeel goed geregeld is. Voor mij is dat dan niet de rode kool schotel, of Hollandse pot. Nope. Hij smelt voor Home-made curry’s met alles er op en eraan, Surinaams, of een rijst tafel van hier tot aan Tokio. Dit inzicht kreeg ik op de laatste BBQ bij ons thuis. Blij dat hij was met het tig-kilo grote stuk vlees. Een BBQ workshop is ook een fantastisch cadeau , dat heb ik hem recent nog gegeven en blij dat hij was!

De mannen hadden het er dagen over wat de beste manier van voorbereiding was. Het testosteron gierde door hun lijven. Een goed stuk vlees doet het dus heel goed. Het klinkt zo simpel…. En ja dat is het ook! Sta overigens niet te lang in de keuken, want daar gaat het niet om. En om terug te komen op de vorige bullet, sluit het dan af met een fijne massage. Succes gegarandeerd! Met … jawel…..

6. Sex sellsverrassing

Eigenlijk is het zo makkelijk. Wikkel een grote strik om jezelf, trek iets moois aan en sta in je “less is more” outfit bij hem voor de deur. Mannen zijn helemaal niet moeilijk als het op verrassingen aankomt. Je hoeft echt niet de moeite te nemen om die unieke cd uit verwegistan te importeren. Boeit hem geen bal… Als je de spanning er in houdt en een leuke vrouw bent, blijft hij voor altijd bij je.

“De natuur heeft de man geprogrammeerd om zichzelf zoveel mogelijk te vermenigvuldigen. Dit is nu eenmaal hoe hun brein werkt. Aan ons als vrouw de schone taak om hen daarin te bedwingen door een leuke vrouw te zijn, oftewel de “ware”!

Onthoud je partner dus nooit van seks. Dit is voor de man zuurstof. Krijgt hij het niet bij jou, dan ben ik bang dat hij het elders zal gaan zoeken, hoe vervelend ook, zo werkt de natuur nu eenmaal, cru gezegd. En als extra tip; met een nieuw, kekke outfit is het voor hem net alsof er een nieuwe vrouw voor hem staat. We helpen de natuur hiermee een handje. En zorgt op deze manier voor een beetje variatie en voorkomt relatieproblemen.

Wat hulp nodig betreft bovenstaand onderwerp? Ik begrijp het als geen ander. Om de boel wat “up the spicen” in de slaapkamer heb ik een kinkie blog geschreven over hoe je het spannend houdt tussen de lakens. Wel ietwat buiten mijn comfortzone, maar ach, de overweldigende dank mails en leuke reacties die ik hierop kreeg van mijn lezers, liet me weten dat ik er goed aan had gedaan.

7. Onvoorspelbaarheid

verrassing
Spontane avondjes uit

De leukste herinneringen aan de verrassingen in onze relatie, zijn de momenten en ervaringen die je hebt als je het niet verwacht. De spontane avond uit eten als verrassing en dat je teut hand in hand naar huis strompelt. De last minute kaarten die je via-via kon regelen. De parade avonden en dan spontaan een voorstelling meepakken. Een terrasje vol vrienden en zonder te eten de leukste avonden hebben en samen veel te laat thuis komen.

Het moment dat je zelf het initiatief neemt om met hem in het strand tentje te vrijen. Het komt er op neer dat je onvoorspelbaar moet zijn. Vooral het seks hebben op een plek, of moment waar hij het niet verwacht is de beste verrassing ever. Dit blijft hem en jou echt lang bij….

8. Weekend weg als ultieme verrassing

Samen weg, het liefste in een boshutje op de heide. Dat is waar je een man blij mee maakt. Doorbreek de sleur, verras hem met een tof hotel en trek je sexy outfit aan. En het gaat echt niet alleen om de seks. Als je samen weg bent ga je weer naar elkaar ‘kijken’ Je relatie moet nooit voorstelbaar worden. De passie stroomt er dan langzaam uit zonder dat je het doorhebt.

Kids uit logeren en ga er op uit
Een weekend logeren want papa en mama gaan de hort op

Bij sommige stellen zie ik dat het ‘weekendjes weg‘ een vanzelfsprekendheid is. Het moet ook niet ‘standaard’ worden om altijd maar de hort op te zijn. Thuis moet je het voor jezelf natuurlijk ook naar je zin maken. Het ontdekken van een nieuwe stad, of land is spannend en je onderneemt het samen. Het zorgt voor plezier en nieuwe ervaringen die je samen op doet. Hier kun je vervolgens heel lang op teren. Onderonsjes, grapjes en mooie, fijne herinneringen.

Gerelateerde blog: Onze 8 tips voor een romantisch weekendje weg

Dat is waar de succesvolle, lange huwelijken heel goed in zijn. De verbondenheid blijven zoeken en je altijd bewust bent van elkaars plezier. Ik vergeet nooit meer de grappige rit richting Scheveningen waar ik hem verraste met een nachtje in het Kurhaus en stappen bij crazy piano’s. Bij elke bocht probeerde hij het te raden. Fun gegarandeerd! Nu hebben we wel een hobbeltje te nemen betreft drie kids onderbrengen. maar we hebben het enorm getroffen met de leukste, liefste oppas adressen!

 9. Verras hem met interesse in zijn hobbyverrassing voetbal

Wat is de hobby van je vriend / man. Houdt hij van vissen? Ga eens mee. Sport hij 2 keer in de week, toon interesse en breng hem eens, of doe eens een les mee. Is hij dol op voetbal, regel kaartjes. Het kan helemaal buiten je interesse liggen, maar des te leuker hij het vindt dat je hier onderdeel van uit maakt. Simpel en de leukste verrassing voor hem dat hem versteld zal doen staan.

10. Een spontane liefdesverklaring als verrassing

verrassing
Als verrassing aan de zijlijn staan bij ren-wedstrijd

Wanneer heb je voor het laatst “ik hou van je” hebt gezegd? Ik zeg vaak ‘love you’ aan het einde van de een telefoon gesprek, maar dit telt niet mee. Of “ik heb zin in je?” het is zo makkelijk en eigenlijk doen we het veel te weinig. Voor het laatst heb ik mijn man een lief kaartje op de tafel neergelegd toen ik alleen op vakantie ging. Dat is echt weer te lang geleden. Ik schrijf het vanavond met lippenstift op de spiegel neem ik me nu gelijk voor! Lieve woorden komen altijd goed aan. En als je het ietwat spannend maakt, vindt hij het natuurlijk nog leuker

Gerelateerde blog: Vakantie voor mama, toedeledokie en oja.. ik ga alleen. 

10. Zorgzaamheid

Het bed verschonen, de rommel op de trap mee naar boven nemen, of het toilet schoonmaken? Deze woorden staan niet in het vocabulaire van mijn man. Ik heb me er bij neergelegd. Tenzij hij gaat mopperen over de spullen op trap, dan grom ik van me af. Hij slaapt heel veel lekkerder als het bed is verschoond. Krakend katoen en de frisse lente geur. Hij vindt het heerlijk en laat hem

verrassing
Ontbijt op bed

goed voelen en slapen. Maar geen vezel in zijn huid die er zelf aan denkt. Bedenk dus dat als je huishoudelijke taakjes doet, de zorgzaamheid naar boven komt drijven. Een massage kan hier ook bij helpen. Is hij gespannen en heeft hij last van zijn nek, biedt hem dan spontaan een massage aan. Dit werkt perfect! Je kunt er een voucher van maken dat hij een full body massage van je krijgt. Stralende oogjes gegarandeerd! Een zorgzame vrouw is  een goede moeder en mannen zijn hier onbewust naar op zoek. Zo werkt de natuur.

Tot slot

Ik vind het prachtig als mijn sidekick de moeite heeft genomen om er een feest van te maken. Toen Astrid Joosten bij Linda TV in tranen vertelde over haar overleden man, raakte me dat. Wat nam hij de moeite om haar te verrassen, zelfs na zijn dood. Vrouwen zijn hier gevoelig voor en dat is nu eenmaal biologisch bepaalt. Van oudsher moeten we natuurlijk wel weten of we een goede vader voor onze kinderen aan de haak hebben geslagen. En wat betreft mijn echtgenoot. Ik moet natuurlijk wel met iets tofs aankomen voor ons huwelijks jubileum. daarnaast zijn we gewoon al zoveel jaren samen, OMG, we worden ouhoudddd…

verrassing

Ik heb inmiddels iets leuks bedacht, maar houd het nog eventjes geheim, want dat nieuwsgierige aagje volgt elke stap die ik neem op mijn blog, of social media kanalen ;-D

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Twitter Facebook Youtube Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief