Delen vinden we super lief

Ja, ja het is vandaag de “Dag van je ex” ! Thuis hebben we het er eigenlijk nooit over. Ik ken de exen van manlief, maar hij hoeft het van mij niet te weten. Soms vertel ik er tussen neus en lippen over, aangezien ik met sommigen nog wel contact heb en toch fijne herinneringen achter me heb liggen. Verzwijgen is ook zo iets en ik heb niets te verbergen. Daarnaast hebben de exen mij gevormd tot wie ik vandaag ben. Met mijn man ben ik inmiddels een eeuwigheid samen waarvan bijna 15 gehuwde jaren. Hij heeft niets te vrezen met zo’n jubileum, maar achja, exen hé….je bent er immers ooit als een blok voorgevallen.

De “Dag van je ex” is dan een perfect moment om het onderwerp eens aan te kaarten met je huidige liefde. Vooral aangezien de kans op echtscheiding enorm gestegen is als we de cijfers hieronder bekijken. Je kunt dan beter geen geheimen voor elkaar hebben?

Dag van je ex

De “Dag van je ex” is bedacht door een NRC-journalist, die wilde ontdekken hoe eenvoudig het is om een “Dag Van” in het leven te roepen. En tsja… het bewijst maar weer dat als je de juiste middelen hebt, dat het landelijk snel bekendheid kan krijgen. Zelf heb ik niet veel met deze dag, maar toch omarmen we het met plezier.

dag van je ex, relatie, ouders, huwelijk, scheiding

Vandaag mag je een ex waarderen en voor een dagje terugkijken op een liefdevolle tijd. Je kunt hem even in je gedachten opnemen, of misschien even opbellen om hem te bedanken voor een fijne, epische, liefdevolle, of misschien wel verschrikkelijke.

Rancune

Helaas zie ik het veel om me heen dat het ook fout kan gaan waarbij beide ex-geliefden vol rancune zitten jegens elkaar. Van scheiden komt helaas vaak leiden. Vooral als er kinderen mee gemoeid zijn. De ‘Dag van je ex‘ is echter meer ingeroepen om terug te blikken en er lering uit te trekken, al is dit ook wel mijn eigen invulling. Zelf heb ik geen rancune jegens exen. Wel is mijn hart vaak gebroken, maar daar ben ik sterker uitgekomen. Omgekeerd heb ik ook harten gebroken waar ik niet bewust voor heb gekozen. That’s life..

Huwelijksbootje

Statistisch gezien heb je snel kans op een echtscheiding na een huwelijksvoltrekking. Mocht je trouwplannen hebben voor dit jaar dan willen we je niet ontmoedigen, maar de slagingskans is helaas niet zo groot. Maar ach, het heeft mij er ook niet van weerhouden het huwelijksbootje in te stappen. Inmiddels heb ik ook mijn man al tog jaar om me heen dwarrelen.

Wees er gewoon op voorbereid dat je gemiddeld 15 jaar getrouwd zult zijn als je trouwplannen hebt dit jaar. Het ‘romantisch samen oud worden’ kun je helaas op je buik schrijven als je de cijfers moet geloven. Of trouw anders pas op je 65e, dan maak je nog een goede kans dat je de 15 jaar haalt zonder al te veel relatieperikelen, voordat één van beiden het loodje legt.

De gemiddelde relatieduur van huwelijken is 15 jaar, waarbij 37,1% huwelijken in 2018 stuk liep. De leeftijd van 44,3 valt vooral op, de leeftijd waarop je kinderen ouder zijn en je samen uit de tropenjaren bent.

Mijn exen

Eigenlijk was ik altijd best een braaf meisje. In mijn jeugdjaren was ik echt smoorverliefd op een jongen die een klas hoger zat. Ik was zo’n meisje die Valentijn kaarten verstuurde en kon wegzwijmelen bij een foto. En in die tijd hadden we geen Facebook, of een online tool om iemand op social te volgen. Nope, ik deed het met een foto die ik via-via had ontvangen. Ook had ik een zwak voor een klasgenoot, die echt de leukste en populairste jongen uit de klas was. Zo blue dat ik was, durfde ik hem nooit aan te spreken op feesten en stapavonden. Iedere week keek ik er weer reikhalzend naar uit om hem te zien., maar actie nemen, ho maar

Zomerliefdes

Ik was er een kei in om verliefd te worden voor de populaire, onbereikbare jongens. Ver weg zodat ik kon fantaseren hoe het samen zou zijn. Al op jonge leeftijd ging ik de grote zomervakanties op reis naar verre oorden. Ik werkte een zomer in Spanje op een resort bij een Nederlands gezin en de zomers daarop werkte ik diverse zomers voor Vacansoleil op verschillende campings als kinderanimatrice.

En tsja daar was dan toch echt mijn 1e echte boyfriend. Die crush duurde twee jaar, tot ik echt mijn VWO afgerond had en door mijn vader uit Frankrijk gebeld werd. “Terugkomen jij, je studie begint”. Geen happy end in dit geval, al was ik maar wat graag in Parijs gebleven. Achteraf maar beter ook, Amsterdam kon zich opmaken…

Dag van je ex vieren

Opbellen, of iemand benaderen hoeft van mij niet. Mijn exen liggen achter mij. Ik heb er overigens ook niet heel veel. Ik was best een keurig en trouw meisje en mijn studie ging altijd voor, naast mijn bijbaan in Carré en eigen bedrijf. Hier heb ik mijn hart ook een tijdje achtergelaten, om vervolgens weer op te staan. Je bent jong toch en maakt rare keuzes, maar met een glimlach kijk ik er op terug. Een aantal jaar later mocht ik mijn grote liefde in Amsterdam ontmoeten. De rest is geschiedenis met drie dotjes van kids verder.

Tot slot

Zelfs na tien jaar huwelijk krijg ik nog zulke fantastische cadeaus!

De “Dag van je ex” kan me gestolen worden, al het is wel geinig om het er thuis toch eventjes over te hebben. En misschien ga ik toch even stiekem gluren op Facebook hoe het met mijn ex gaat. En die foto van vriendin die me een foto stuurt van mijn jeugd crushhh…. Inderdaad, ik ben de dans ontsprongen meid…….

Hopelijk kijken jullie niet met al te veel rancune terug op je ex! Of misschien ben je zelfs vrienden met hem. Hope so… in ieder geval “Happy Dag van je ex !!!

gezonde keuzes maken, biologisch eten, WW, weight watchers heruitgevonden, familie, mama

Liefs Olivette,

Olivette is ook actief op TwitterFacebook Youtube Instagram en vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief