Delen vinden we super lief

Je kent het vast, die avonden waarop je herinneringen ophaalt en je terug in de tijd gaat. ‘Hoe zou het met die en die gaan, of met die’. En soms denk je spontaan aan iemand door het vinden van een souvenir, foto, of het horen van een liedje. Dat gebeurde vanavond bij mij, mijn eerste echte grote liefde, of eerste echte verliefdheid. Mijn nieuwsgierigheid deed zijn naam intoetsen. Al die jaren heb ik hem nooit kunnen vinden. Het contact was verwaterd en we raakten elkaar uit het oog, tot ik hem nergens meer kon vinden.

Voordelen Rode Wijn, het nieuwe medicijn

Onvindbare eerste liefde

Jarenlang was hij op geen enkel platform te vinden. En toen was daar plots een match. Ik schrok er van, dit had ik inmiddels niet meer verwacht. Ik tikte een korte bericht en stuurde een connectie verzoek op Linkedin. Zou hij me überhaupt nog herkennen, hoe zou het met gaan, is hij getrouwd, heeft hij kinderen?

Sweet memories

Wij werkten drie maanden in het animatieteam op een camping in Zuid Frankrijk. Aan een blik, of wenk hadden we genoeg. Wel zo handig aangezien mijn Frans op mijn 18 jarige leeftijd nog niet op niveau was. Hij had een oogje op een ander Nederlands meisje, waarschijnlijk zijn eerste liefde en had er geen weet van dat ik tot over mijn oren verliefd op hem was. Het groeide zonder dat ik het zelf door had, de eerste puppyliefde. Het is niet iets dat ik had gepland, maar het is me gewoon overkomen. Al durfde ik zelf geen stap te nemen, de vonk zou ooit wel overslaan, hield ik me voor.

werkende moeders, werkplezier balen als werkende, ambitieuze moeder
Bij het vervliegen van de jaren, gaat het terugdenken aan je eerste liefde niet alleen over die persoon in het bijzonder. Het omvat meer het een deel van je leven waar je je toen in bevond.
dankbaar, verrassingen, verrassing, liefde, verjaardag cadeautip

Het was nog de tijd van de casettebandjes, van bellen via een munten telefoon en kaartjes sturen per post. Wat hadden we een fantastische zomer. Er werd veel gelachen, gekkigheid uitgehaald en je deed me mijn tranen drogen in tijden dat ik dat nodig had. Wat hebben we veel met elkaar gedeeld, de connectie was sterk en het was ook wel een periode van persoonlijke groei als ik er aan terug denk. Toen het seizoen ten einde liep, ontkwamen we er niet aan, we moesten huiswaarts waar de echte wereld op ons wachtte..

Paris here we come

Je stelde voor om met je mee te gaan naar Parijs. Daar hoefde ik niet lang over na te denken, je was mijn maatje. We stapten in je gammele auto waar we notabene panne mee kregen richting Parijs. Voor mij geen probleem, deze reis kon me niet lang genoeg duren. Op deze momenten leek alles nog mogelijk en zat het leven vol met nieuwe en opwindende dingen.

Wat gebeurt er in de toekomst, als je verleden en het ‘nu’ elkaar weer tegen komen?

Liefde voor Parijs

parisienne, frankrijk, parijs

Het liefst wilde ik in Parijs blijven om te wonen en werken. Echter, mijn studie wachtte op me, een studie waarvan ik nu weet dat het niets voor me was. We hadden nog zoveel plannen, maar het zou moeten wachten.

Het Louvre loopt niet weg, hield ik me voor. De dansvloer van le Queen op het Champs Elysées maken we zeker nog een keer onveilig en het Quartier Latin vrolijken we nog heel vaak samen op. Je hebt me van Frankrijk en Parijs laten houden en ik waande me voor een tijdje een echte Parisienne dat vol met Joie de Vivre in het leven stond. Lange tijd bleef ik bij je in Parijs tot het onvermijdelijke afscheid op Gare du Nord. Een kus en Au Revoir

fairlingo parijs babymerken

Je eerste liefde herkennen

We zijn nu meer dan 20 jaar verder. Ik schrok toen ik hem herkende op de foto. Zijn naam was dus toch wel altijd goed, waar ik aan ging twijfelen omdat hij onvindbaar was. Nooit had hij een profiel aangemaakt op Facebook, Linkedin, of welk platform dan ook. Ik heb zelfs tig jaar getwijfeld of die man met dezelfde naam toch niet de juiste was? Het verleden en het ‘nu’ kwamen elkaar weer tegen door een liedje van herkenning. Ik tikte zijn naam in, gewoon uit nieuwsgierigheid.

Iets van deze tijd

Lang leve internet en met name Social media, want we kunnen oude liefdes en je eerste liefde veel makkelijker terug vinden. Beetje zoeken, klikken en daar zie je hem dan vrolijk de camera inkijken. In mijn geval 22 jaar terug. Iets in mij wil weten wat er van die o, zo speciale persoon geworden is. ‘Zou hij getrouwd zijn, zijn dromen hebben nagestreefd, is hij nog steeds DJ, of heeft hij z’n draaitafel opgeborgen? Verzamelt hij nu wel foto’s, of heeft hij daar nog steeds niet mee? En zou hij nog in die leuke wijk wonen, met die boulangerie om de hoek? In mijn gedachten weet ik de route nog zo goed.

Uit nieuwsgierigheid heb ik je een Linkedin verzoek gestuurd en spring daarmee jaren terug in de tijd. Het is soms best leuk om het verleden op te roepen.

‘What if….?’

Naast de gewone nieuwsgierigheid is er vooral de onvermijdelijk vlaagje nostalgie dat me intrigeert. De ‘what if’-vraag steekt stiekem op.. “Stel je voor dat ik in Parijs was gebleven, wat was er dan nu van mij geworden?”. Of “Stel je voor dat we elkaar nu voor het eerst zouden ontmoeten… Zou ik dan nog steeds voor je zijn gevallen?

Op die leeftijd, ik was toen 18, is het verliefd zijn en het verloop ervan, van grote invloed op de rest van je liefdesleven. Het was een onvergetelijke en nergens mee te vergelijken ervaring. De liefdeservaringen erna werden er mee vergeleken, maar de magie heeft altijd gemist, tot ik mijn huidige echtgenoot ontmoette. Hij heeft alles waar ik aan refereerde, maar dan meer, veel meer en bereikbaar, binnen handbereik.

Vier je liefde , return to sender, katja schuurman
Je dacht dat je wist wat het woord liefde betekent, maar de eerste keer dat je het zelf meemaakt, ontdek je een wereld aan oneindige mogelijkheden van gevoel.

Niet voor niets je ex

De herinneringen aan toen doen dan ook geen afbreuk aan nu, even wegmeimeren mag. Mijn sidekick moest er overigens hard om lachen toen ik het hem vertelde. “ach daar zijn vrouwen dan weer mee bezig” lachte hij. We hebben het eigenlijk nooit over onze ex vriendjes. Ze zijn niet voor niets een ex, is zijn mening.

gezin, liefde, kinderen

Joie de vivre

Ondertussen denk ik terug aan dat jonge, onzekere meisje van 18 die de wereld wilde veroveren en uit een koffer leefde en het iedereen naar de zin wilde maken. Een meisje dat nog zoveel te leren had en de wereld nog voor haar voeten had liggen.

Deze eerste liefde heeft me geholpen me als mens te vormen en vooruit te komen in de wereld. Het was eigenlijk de eerste keer dat ik een ander toestond om zo veel invloed en belangrijke impact op me te hebben. In positieve zin overigens! Sweet, sweet memories… het Joie de Vivre omarm ik nog steeds en kijk nu trots naar waar ik sta.

eerste liefde, amsterdam

De eeuwige jeugd

Als je je eerste liefde terugvindt, vergeet je spontaan dat er zoveel jaar tussen heeft gezeten. Je bent weer even terug in je tienerjaren. Het is een soort van emotionele ‘facelift’ waarbij de herinnering aan de fijne tijd me jaren jonger doet voelen! Terwijl ik het fotoboek doorblader, denk ik terug aan die bijzonder tijd. Ik weet zeker dat het voor mij meer impact heeft gehad dan voor hem in zijn wereld. Ik weet bijna zeker dat hij geen idee had dat hij mijn eerste grote liefde was.

Hoewel liefde altijd speciaal is, is je eerste liefde altijd bijzonder. Bij goede en slechte herinneringen is heeft het vaak voor het eerst nieuwe gevoelens bij je losgemaakt.

En dat geeft niet, mijn eerste liefde was een topper, of beter gezegd, serieuze verliefdheid en heb er de liefde voor Frankrijk en de Franse taal voor terug gekregen. Met een glimlach denk ik er aan terug en zing het liedje verder mee. Je t’aimais, je t’aime et je t’aimerai

En ook al ben je heel gelukkig met je eigen leven, ben je gelukkig getrouwd, heb je een prachtig gezin, of stapelgek op een nieuwe liefde. Het weerzien van een oude bekende doen gevoelens opbloeien waar je een glow van krijgt. En daar is natuurlijk helemaal niets mis mee! En ondertussen wacht ik vol spanning af of je mijn uitnodiging op Linkedin accepteert….

eerste liefde
Mon grand amour

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Instagram Twitter Facebook Youtube We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief